Call nowWhatsapp

Tag Archives: kuruskan badan

Ustaz Turun 8.8kg Dalam Masa 12 Hari Dengan Jom Detox

suplemen untuk hati

Alhamdulillah batch terakhir #JomDetoxJutawan bagi tahun 2019 telah melabuhkan tirainya pada 15 Disember 2019 yang lalu. Artikel ini mungkin ringkas sahaja sebab saya cuma nak tunjukkan hasil dan feedback peserta sahaja. 12 Hari Bantu Turunkan Berat Sehingga 8.8kg Dari segi average, kami masih mengekalkan penurunan berat minima 3 kg, manakala dalam batch 20.0 kali ini […]

26 Tips Kuruskan Badan Untuk Tahun Baru 2020

Sekarang tiada masalah lagi dengan duduk bersilang kaki, duduk pun tak lenguh even lama-lama

Industri penurunan berat badan penuh dengan mitos. Ikutkan pengalaman saya selama setahun ini yang membantu saya turun 23kg dalam masa 8 bulan, ada beberapa bukti yang saya nak kongsikan dalam artikel berikut. 26 Tips Kuruskan Badan Untuk Tahun Baru 2020 Berikut adalah 26 tips penurunan berat badan yang sebenarnya berasaskan pengalaman saya selama setahun ini. […]

7 Cara Teh Matcha Tingkatkan Kesihatan Anda

cinch tea matcha

Teh Matcha telah mula popular akhir-akhir ini, ada macam-macam cara hidangan matcha antaranya teh, latte, pencuci mulut dan macam-macam lagi. Seperti teh hijau, matcha berasal dari tumbuhan Camellia sinensis. Bagaimanapun, ia ditanam secara berbeza dan mempunyai profil nutrien yang unik. Petani menanam matcha dengan menanam tanaman teh mereka 20-30 hari sebelum menuai untuk mengelakkan cahaya […]

Kegemukan Boleh Sebabkan Masalah Pernafasan

Obesiti menurunkan jangka hayat kita sehingga 14 tahun

Saya selalu percaya obesiti dan kegemukan akan sebabkan pelbagai masalah kesihatan kepada tubuh kita. Ada banyak kesan kegemukan kepada kesihatan kita antaranya seperti dalam gambar berikut. Sebab itulah bagi saya usahalah untuk kuruskan badan. Ada banyak sebab anda perlu join saya di #JomDetoxJutawan. Ada satu artikel baru yang saya baca berkenaan bagaimana orang yang berlebihan […]

Kuruskan Badan Hilang Sakit Lutut

senaman untuk pesakit buah pinggang

Ramai juga di kalangan peserta #JomDetoxJutawan yang berjaya kuruskan badan sekaligus dapat hilangkan masalah sakit lutut. Berikut antara testimoni daripada program kami. Saya pun tak pasti apa kaitan antara berat badan dengan sakit lutut, justeru saya ada buat kajian sikit berkenaan hal ni. Mengapa Berlaku Sakit Lutut? Kesakitan lutut adalah salah satu daripada komplikasi yang […]

Tips Diet Jika Anda Ada Insulin Resistance

diet insulin resistance

Rintangan insulin meningkatkan risiko anda untuk mendapat prediabetes dan diabetes jenis 2. Diagnosis rintangan insulin juga merupakan tanda amaran awal. Anda mungkin dapat mengelakkan diabetes dengan pilihan gaya hidup yang sihat, termasuk senam teratur dan makan makanan seimbang. Tips Diet Jika Anda Ada Insulin Resistance Secara amnya, sebaiknya memilih makanan yang lengkap dan tidak diproses […]

6 Perkara Yang Anda Buat Tapi Masih Tak Kuruskan Badan

cara perbaiki insulin resistance

Mungkin ada antara anda yang dah buat macam-macam perkara untuk kuruskan badan, tapi masih tak berjaya! Samada turun sikit sahaja, atau tak turun langsung atau berat statik (plateu). 6 perkara berikut mungkin jadi masalah pada anda: 6 Perkara Yang Anda Buat Tapi Masih Tak Kuruskan Badan 1. Kira Kalori Saya ada tulis panjang berkenaan kira […]

Geng Jejaka Dan Detox

Jom Detox Jutawan

Bukan saja wanita suka detox ni, geng lelaki pun suka detox tau. Ada yang setia berkali-kali join #JomDetoxJutawan sampai dapat berat ideal dah. Dalam artikel kali ni adalah sedikit ringkas dimana saya nak kongsikan dengan anda gambar-gambar peserta lelaki kami. Lelaki Pun Buat Detox Ada pelbagai sebab mereka ni buat detox, antaranya: Nak kuruskan badan […]

Hempedu: Kuruskan badan dan Detox

hempedu

Adakah anda mempunyai tanda-tanda berikut? Keletihan Sembelit / cirit-birit Penghadaman / penyerapan lemak yang tidak lengkap Sakit kepala Najis berwarna putih dan / dan lemak Angin dan kembung Ketidakseimbangan hormon / penyakit tiroid Masalah detoks Masalah tidur Telinga berdesing (tinnitus) Sciatica seperti kesakitan Tahap serum albumin yang rendah Penurunan penyerapan nutrien Pertumbuhan perlahan pada kanak-kanak […]

Detox Diabetes: Peranan Hati Dan Gula Dalam Darah

vivix reverse diabetes

Ada ramai juga peserta kami dalam #JomDetoxJutawan yang merupakan pesakit diabetes. While kami tidaklah mempromosikan dan menjanjikan untuk turunkan bacaan diabetes (sebab program kami lebih kepada program kuruskan badan, but of course its target kami adalah kesihatan), tetapi nampaknya ramai yang telah mula mendapatkan kesannya. Berjaya Turunkan Kadar Gula Dalam Darah Dalam Masa 12 Hari […]