Call nowWhatsapp

Tag Archives: detox shaklee

7 Perkara Penting Untuk Turunkan Berat Badan

Saya komited untuk lebih berjaya di tahun 2019

Dalam kita ghairah turunkan berat badan, target kita sepatutnya bukan sekadar turunkan berat, tapi patut perbaiki habit berikut. Tingkatkan tenaga Tidur berkualiti Stress lebih baik Mengurangkan craving Penghadaman lebih baik Mengurangkan inflamasi Mengurangkan saiz pinggang (saiz pinggang berlebihan menunjukkan kadar lemak berlebihan) Setuju? Bagi yang nak sertai saya di program #JomDetox, boleh wasap saya ya. […]

Turun 20kg Dalam Masa 5 Bulan

Turunkan 20kg dalam masa 5 bulan

Lama betul saya tak update blog. Memang sibuk juga sebulan 2 ni, langsung tak sempat nak jengah blog. Apa khabar semua? Post saya hari ni tak panjang, cuma sekadar mahu update diri saya yang ramai yang tahu saya buat projek #JomDetox untuk sihat dan kuruskan badan. Jadi apa update saya? Turun 20kg dalam masa 5 […]

Detox Membantu Menyingkirkan Logam Berat

Detox membantu menyingkirkan toksin logam berat

Adakah anda mengalami masalah kesihatan kronik dan masih belum menjumpai jawapan yang anda cari? Ada banyak perkara mungkin anda telah lakukan untuk mendapatkan kesihatan lebih baik, contohnya: Diet secara organik Senaman Suplemen harian Tapi kenapa simptom atau gejala penyakit anda masih berterusan? Kerap letih Sakit kepala atau migrain Sakit sendi Kelesuan Keradangan Insomnia Daya ingatan […]

Hilangkan Craving Makanan Manis Dalam 7 Hari

Hilangkan Craving Makanan Manis Dalam 7 Hari

Rakyat Malaysia ini kreatif kan, dari segi makanan maksud saya. Banyak sangat makanan kita samada yang tradisional mahupun moden atau hipster, memang kaya dengan manis. Contoh la kan Makanan Tradisional: nekbat, telur itik (sejenis kuih kelantan), kuih bakar, seri muka, dll. Makanan moden: kek, pastri Makanan hipster pula adalah jaguh dalam semua makanan manis. Mana […]

10 Kebaikan Detox Darah Dengan Shaklee

10 Kebaikan Detox Darah Dengan Shaklee

10 Kebaikan Detox Darah Dengan Shaklee Kita pernah dengar beberapa pemimpin dunia menjalankan rawatan cuci darah untuk mengekalkan kesihatan mereka dan untuk kelihatan sentiasa segar dan bertenaga. Rawatan cuci (detox) darah ialah proses mencuci darah daripada segala toksin yang mencemarkan darah kita. Darah yang penuh toksin akan menyebabkan nutrien dalam darah tidak dapat disalurkan ke seluruh […]

Diet Rendah Karbohidrat vs Diet Seimbang

Diet Rendah Karbohidrat vs Diet Seimbang

Ada beberapa orang yang bertanya saya sekiranya hendak amalkan diet tanpa karbohidrat, adakah berkesan dan apa pandangan saya. Amboi dah macam diet konsultant pulak saya ni. Baru loss berapa kg je ni. Ok terima kasih kepada yang bertanya. Saya cuba sediakan di sini beberapa fakta yang anda perlu tahu berkenaan diet rendah karbohidrat, tinggi protein. […]

Fungsi Pelbagai Jenis Detox Ke Atas Tubuh

Jenis-jenis detox dan fungsinya kepada tubug

Sebelum ini saya ada tuliskan posting berkenaan pelbagai toksin yang ada dalam tubuh kita. Tapi ada juga yang bertanya berkenaan jenis-jenis detox yang saya pun kurang mahir juga. Namun, sebab anda, saya study jugalah berkenaan jenis-jenis detox ni. Dan juga fungsinya ke atas tubuh kita. Jenis-jenis Detox Antara yang saya google, antara jenis-jenis detox yang […]

Berat Maintain Walaupun Raya

Detox Raya membantu maintain berat badan

Sebelum ni ada kan saya maklumkan tim #JomDetox ada buat program untuk detox raya. Almaklumlah raya makan macam-macam segala contohnya rendang, ketupat, lemang di samping hadiri berpuluh-puluh majlis raya di sana-sini. Haruslah berat badan itu naik dup dup dup kan. Kalau sayalah bagi tahun-tahun lepas dan sebelum-sebelum, berat badan memang wajib turun masa puasa tu. […]

Maklumat Program MummyDetox

Maklumat Program MummyDetox Assalamualaikum, Terima kasih kerana menziarahi blog MummyDetox powered by Vitamin-Cerdik dan Shaklee. Saya doakan anda yang menziarahi blog ini akan sentiasa dilimpahi rahmat dan kasih sayang Allah jua. Program MummyDetox Sejak kebelakangan, ramai yang bertanya saya berkenaan program MummyDetox yang dianjurkan Empayar Anah and Friends. Apakah Program MummyDetox Program MummyDetox adalah satu […]