Call nowWhatsapp

Tag Archives: kelebihan bisnes shaklee

Layak Ke Regional Trip Shaklee Tahun 2020: Korea!

Raikan ulangtahun ke 65 Shaklee Corporation di Los Angeles pada tahun 2021

Selama setahun yang lalu untuk tempoh 2019/2020, saya memang aim untuk dapat sekurang-kurangnya 1 tiket regional Trip Shaklee. Tahun 2019 sebenarnya adalah tahun yang penuh cabaran. Bukan sahaja untuk saya, bukan untuk team saya sahaja, bahkan untuk Shaklee sendiri. Perkara ini dimaklumkan kepada kami pada Business Leaders National Conference (BLNC) pada bulan Februari 2020 yang […]

Cabaran Corona Virus, Teladan Kisah Nabi Ayub

sabar covid19

Sangat sesuai dengan cabaran kita sekarang dengan corona virus yang mula menyebabkan banyak cabaran dalam kehidupan kita. Asal Usul Nabi Ayub Ayyub ‘alaihis salam adalah seorang nabi yang mulia yang nasabnya sampai kepada Nabi Ibrahim ‘alaihis salam. Allah Subhanahu wa Ta’ala berfirman, وَمِن ذُرِّيَتِهِ دَاوُدَ وَسُلَيْمَانَ وَأَيُّوبَ وَيُوسُفَ وَمُوسَى وَهَارُونَ وَكَذَلِكَ نَجْزِي الْمُحْسِنِينَ “Dan kepada sebagian dari keturunannya (Ibrahim) Yaitu […]

19 Tips Buat Mereka Yang Struggle: Jemputlah Rahmat Allah

Solat amalan quantum effort

Rahmat merupakan kurniaan terbesar Allah kepada hamba-Nya. Ia tidak terbatas untuk di akhirat semata, namun juga diberikan dalam kehidupan dunia. Sepanjang tempoh PKP ini, ada yang tenang, ada yang gelabah. Tenang bila kita tahu bagaimana hendak urus kehidupan mengikut formula Allah. Tanpa rasa risau kerana pasti Allah bantu melalui rahmatNya. Mereka ini tetap berusaha, namun […]

Apa yang kita fikir, itulah yang kita akan dapat (law of projection)

law of projection

Pernah tak bila kita tengok jalan jem, terus minda kita kata, alamak ni mesti kita pun trpaksa kena jem. Apa yang berlaku ialah minda kita mencipta “jem”. Oleh kerana minda kita tidak mengenali objek, maka apa yang sebenarnya diciptakan adalah doa: “Ya Allah yang jem sungguhla hidup saya, rasa tak bahagia, boring dengan jodoh saya, […]

Duduk Di Rumah, Buat Duit Kepuk-kepuk

Bisnes online sangat mudah dibuat terutama oleh suri rumah yang ingin menjana pendapatan

Usaha kecil kita sekarang beri impact besar akan datang. Hayatilah gambar ini. Flatten the curve, if slow progress RMO bersambung-sambung, makin ramai orang kurang kuasa membeli. Curve turun, but cash tak gerak lama, ekonomi drop. Program Rangsangan Ekonomi yang diumumkan oleh Perdana Menteri bukan gula-gula duduk rumah. Bukan! Kena berpijak dibumi yang nyatalah kekawan. Asyik […]

Krisis Wabak Covid19 Cipta Peluang Bisnes

cipta bisnes shaklee jana pendapatan shaklee

Krisis adalah peluang. Dengan setiap kesusahan pasti ada kemudahan. Opportunity always mixed with difficulties for the past 6000 years of recorded history kata Jim Rohn. Saat orang panic, anda sibuk merancang, saat orang sibuk complaining, you are busy studying, saat orang sibuk salahkan orang lain, you take responsibility and take charge of your life. Saat […]

Cara Berniaga Gaya Jutawan

jutawan shaklee rm28 juta

Ini adalah 1 perkongsian kisah daripada seorang jutawan yang sudah punya beberapa cawangan restoran dan beberapa francais di shopping mall. Dulu restorannya lengang, boleh dikira dengan jari pelanggan yang datang. Kerana niatnya ingin “mengambil” sesuatu daripada pelanggan, “hari ni target pendapatan mahu RM5,000, target masyarakat sekitar, dan staff-staff di pejabat sekitar” Saya sangat yakin majoriti […]

Tips Pilih Bisnes: Pilih Yang Ramai Buat

Tips Pilih Bisnes

Bukan tak pernah orang cakap dengan saya, “Bisnes XXXXX ni dah ramai orang buat, takde can dah la”. Tapi tahukah anda, salah satu ciri bisnes yang menguntungkan adalah BISNES YANG RAMAI ORANG BUAT. Kenapa saya kata begitu? (1) TERBUKTI Kenapa ramai orang buat bisnes ni? Sebab terbukti bisnes ni memang menjadi, ramai yang berjaya, ramai […]

Definisi Kaya Menurut Islam

tips buat duit berjuta-juta

Adakah kita disuruh jadi kaya dalam Islam? Jawapannya YA. Kata kuncinya : Ikhlaskan niat nak mencari nafkah 3 perkara yg wajib : MODAL halal, SISTEM halal, PRODUK halal -Tawakal kepada Allah SWT Orang yang solat di masjid – dapat pahala. Orang yang ajak orang lain solat di masjid – dapat pahala berganda Orang yang paling […]

Shaklee Business Leader National Conference 2020 – Part 2

Shaklee blnc 2020

Alhamdulillah dah lebih 2 minggu selepas event besar-besaran Shaklee salah satunya iaitu Business Leader National Conference 2020 pada 21 Februari 2020 yang lalu. Apa yang menarik tentang BLNC kali ni? Jom kita lihat 1. Amanat CEO Shaklee Corporation, Roger Barnett Buat pertama kali, tiada wakil Shaklee Corporation hadiri persidangan kali ini disebabkan oleh masalah global, […]