Call nowWhatsapp

Itinerary Travel Shaklee Ke Phuket 2019 – Day 3 & 4

trip shaklee ke phuket 2019

Alhamdulillah dah masuk hari ke 3 kami di Phuket. Apa yang kami buat pada hari ini dan hari terakhir?

Hari ke 3 ni masih lagi aktiviti penuh Shaklee, paling teruja adalah makan malam Shaklee Family malam ini! Jom kita tengok apakah pengalaman kami pada hari ke 3 dan 4.

Hari Ketiga Trip Shaklee Phuket 2019

Jutawan Meeting

Biasalah kan bila trip macam inilah kami ada masa nak coaching santai-santai dengan upline. Sambil bonding, sambil korek-korek rahsia mereka berjaya dalam bisnes.

Coaching dalam bilik di Duangjitt Resort & Spa
Coaching dalam bilik di Duangjitt Resort & Spa

ATV Ride

Ini program yang ditunggu-tunggu oleh kami. ATV ride ni memang pengalaman paling mengujakan. Bayangkan kita boleh drive sendiri kenderaan di bawah ni. Laluan dia memang sangat mencabar (tapi kata orang laluan di Kemensah, Gombak) antara yang terhebat dalam Asia.

ATV ride bersusun
ATV ride bersusun
#TeamJUtawan sedang menunggu giliran nak ber ATV
#TeamJUtawan sedang menunggu giliran nak ber ATV
Semasa dalam perjalanan la ni dengan ATV masing-masing
Semasa dalam perjalanan la ni dengan ATV masing-masing
Selesai ATV, ada jamuan ringan. Layan
Selesai ATV, ada jamuan ringan. Layan

Jamuan Makan Malam Shaklee Family

Malamnya kami diraikan dalam jamuan yang gilang gemilang di Rassada Pier. Cantik tempatnya.

Bagi acara ini, banyak sangat local food yang dihidangkan kepada kami. Memang tak larat nak makan.

Tempatnya pun cantik, jadi lokasi yang menarik untuk kami bergambar.

Saya menang beg NaRaya ni. Sebab datang dengan Sarah, maka saya dapat 2 unit. Best!

Sedang tunggu bas untuk ke Rassada Pier, Phuket
Sedang tunggu bas untuk ke Rassada Pier, Phuket
Bergambar di tepi pantai ketika matahari terbenam
Bergambar di tepi pantai ketika matahari terbenam
Bersama #TeamJutawan semeja dengan saya di Jamuan Shaklee Family
Bersama #TeamJutawan semeja dengan saya di Jamuan Shaklee Family
Anak-anak yang join Trip Shaklee Phuket 2019
Anak-anak yang join Trip Shaklee Phuket 2019
Fish Cake  antara hidangan yang dihidangkan kepada kami
Fish Cake antara hidangan yang dihidangkan kepada kami
Miangkham sejenis hidangan wajib specialty Thailand
Miangkham sejenis hidangan wajib specialty Thailand
Masakan udang. Salah satu feveret saya
Masakan udang. Salah satu feveret saya
Isi ketam masak lemak. Sedap ni
Isi ketam masak lemak. Sedap ni
Kerabu betik ni sedap
Kerabu betik ni sedap
Pencuci mulut tentulah pulut mangga
Pencuci mulut tentulah pulut mangga
Bergambar kenangan dengan Sarah
Bergambar kenangan dengan Sarah
Seorang satu dapat beg NaRaya ni. Terima kasih Shaklee!
Seorang satu dapat beg NaRaya ni. Terima kasih Shaklee!

Hari Terakhir Trip Shaklee Phuket 2019

Alhamdulillah akhirnya sampai pun hari terakhir Trip Shaklee ni. Hari keempat dan last dah ni. Flight saya paling lambat berangkat, sekitar 12 tengahari perlu checkout dan jam 3 petang akan bertolak ke Phuket International Airport.

Aktiviti saya pagi tu bebas. Saya pilih hendak bawa anak menikmati suasana pantai di Patong Beach, Phuket. Dan menikmati sedikit street food orang Thai.

Bergambar kenangan di pantai Patong
Bergambar kenangan di pantai Patong
Bergambar bersama master-master lama dalam Shaklee
Bergambar bersama master-master lama dalam Shaklee

Bottom Line

Bagi saya trip seharian hari ini sangat mengujakan saya. Paling saya suka tentulah teater Siam Niramit, Thailand Must See Show.

Bagi Sarah, tentulah Dolphin Show paling digemarinya.

Kedua-dua show ini mahal sungguh tiketnya. Kalau saya travel sendiri dengan anak-anak, tentulah saya tak join dah kedua-dua show, atau pilih salah satu sahaja.

Tapi saya dapat pengalaman join kedua-dua show, kerana Shaklee aturkannya untuk kami. Shaklee always pilih yang terbaik kan. Tak lokek langsung.

Ada beberapa link rujukan yang saya rasakan bermanfaat untuk anda, jemput baca ya:

Bagaimana Nak Buat Bisnes Shaklee? Ayuh bersama saya di grup Jutawan!

Sila hubungi 012-2195919 atau klik link di bawah

Klik untuk ketahui bagaimana memulakan bisnes Shaklee

Semoga perkongsian ini bermanfaat untuk semua dan jika anda ingin mendapatkan produk Shaklee atau menyertai Shaklee boleh hubungi saya dan saya akan membantu anda turut sama berjaya.

Raihanah SID 864679
No tel: 0122195919
Your trusted Shaklee Independent Distributor
Beauty Consultant
Shaklee Gombak

2 thoughts on “Itinerary Travel Shaklee Ke Phuket 2019 – Day 3 & 4

  1. Salina Johari says:

    Wargh…tahniah sis dapat travel bersama Shaklee . Tumpang bangga Sal. Bila kita buat dengan kesungguhan pasti membuahkan kejayaan dan terbukti sudah . Bukan sahaja milik kita bahkan dapat dikongsikan dengan ahli keluarga . Seronok baca dan tengok gambar-gambar sepanjang disana.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge