Call nowWhatsapp

Tag Archives: detox shaklee

Kegemukan Boleh Sebabkan Masalah Pernafasan

Obesiti menurunkan jangka hayat kita sehingga 14 tahun

Saya selalu percaya obesiti dan kegemukan akan sebabkan pelbagai masalah kesihatan kepada tubuh kita. Ada banyak kesan kegemukan kepada kesihatan kita antaranya seperti dalam gambar berikut. Sebab itulah bagi saya usahalah untuk kuruskan badan. Ada banyak sebab anda perlu join saya di #JomDetoxJutawan. Ada satu artikel baru yang saya baca berkenaan bagaimana orang yang berlebihan […]

5 Bahan Kimia Yang Membuat Anda Gemuk

Bahan kimia penyebab gemuk

Ada bahan kimia yang digelar Obesogens iaitu, bahan kimia tiruan yang dipercayai menyumbang kepada obesiti. Mereka ditemui dalam pelbagai bekas makanan, botol bayi, mainan, plastik, alat memasak dan kosmetik. Apabila bahan kimia ini masuk ke dalam badan anda, ia boleh mengganggu fungsi normalnya dan mempromosikan penambahan lemak. Lebih 20 bahan kimia telah dikenal pasti sebagai […]

Kuruskan Badan Hilang Sakit Lutut

senaman untuk pesakit buah pinggang

Ramai juga di kalangan peserta #JomDetoxJutawan yang berjaya kuruskan badan sekaligus dapat hilangkan masalah sakit lutut. Berikut antara testimoni daripada program kami. Saya pun tak pasti apa kaitan antara berat badan dengan sakit lutut, justeru saya ada buat kajian sikit berkenaan hal ni. Mengapa Berlaku Sakit Lutut? Kesakitan lutut adalah salah satu daripada komplikasi yang […]

11 Makanan Untuk Detox Hati

Makanan untuk detox hati

Hati adalah organ paling berkuasa dalam badan kita. Ia melakukan pelbagai tugas penting, dari menghasilkan protein, kolesterol dan hempedu sehinggalah menyimpan vitamin, mineral dan juga karbohidrat. Ia juga mengendalikan toksin seperti alkohol, ubat-ubatan. Jadi menjaga hati anda dengan baik adalah penting untuk mengekalkan kesihatan. 11 Makanan Untuk Detox Hati Ada 11 makanan yang baik untuk […]

Tips Diet Jika Anda Ada Insulin Resistance

diet insulin resistance

Rintangan insulin meningkatkan risiko anda untuk mendapat prediabetes dan diabetes jenis 2. Diagnosis rintangan insulin juga merupakan tanda amaran awal. Anda mungkin dapat mengelakkan diabetes dengan pilihan gaya hidup yang sihat, termasuk senam teratur dan makan makanan seimbang. Tips Diet Jika Anda Ada Insulin Resistance Secara amnya, sebaiknya memilih makanan yang lengkap dan tidak diproses […]

6 Perkara Yang Anda Buat Tapi Masih Tak Kuruskan Badan

cara perbaiki insulin resistance

Mungkin ada antara anda yang dah buat macam-macam perkara untuk kuruskan badan, tapi masih tak berjaya! Samada turun sikit sahaja, atau tak turun langsung atau berat statik (plateu). 6 perkara berikut mungkin jadi masalah pada anda: 6 Perkara Yang Anda Buat Tapi Masih Tak Kuruskan Badan 1. Kira Kalori Saya ada tulis panjang berkenaan kira […]

Geng Jejaka Dan Detox

Jom Detox Jutawan

Bukan saja wanita suka detox ni, geng lelaki pun suka detox tau. Ada yang setia berkali-kali join #JomDetoxJutawan sampai dapat berat ideal dah. Dalam artikel kali ni adalah sedikit ringkas dimana saya nak kongsikan dengan anda gambar-gambar peserta lelaki kami. Lelaki Pun Buat Detox Ada pelbagai sebab mereka ni buat detox, antaranya: Nak kuruskan badan […]

Hempedu: Kuruskan badan dan Detox

hempedu

Adakah anda mempunyai tanda-tanda berikut? Keletihan Sembelit / cirit-birit Penghadaman / penyerapan lemak yang tidak lengkap Sakit kepala Najis berwarna putih dan / dan lemak Angin dan kembung Ketidakseimbangan hormon / penyakit tiroid Masalah detoks Masalah tidur Telinga berdesing (tinnitus) Sciatica seperti kesakitan Tahap serum albumin yang rendah Penurunan penyerapan nutrien Pertumbuhan perlahan pada kanak-kanak […]

Detox Diabetes: Peranan Hati Dan Gula Dalam Darah

vivix reverse diabetes

Ada ramai juga peserta kami dalam #JomDetoxJutawan yang merupakan pesakit diabetes. While kami tidaklah mempromosikan dan menjanjikan untuk turunkan bacaan diabetes (sebab program kami lebih kepada program kuruskan badan, but of course its target kami adalah kesihatan), tetapi nampaknya ramai yang telah mula mendapatkan kesannya. Berjaya Turunkan Kadar Gula Dalam Darah Dalam Masa 12 Hari […]

Hati-hati Dengan 10 Nama Baru Bagi Sirap Jagung Tinggi Fruktosa

Awas Gula Tersembunyi Dalam Makanan Anda

Zaman sekarang ni, ramai yang lebih sedar tentang kesihatan dan mereka lebih berhati-hati dalam soal pemilihan makanan. Mereka lebih teliti dalam makanan apa yang patut dihindarkan, umpamanya seperti sirap jagung tinggi fruktosa (high fructose corn syrup HFCS). Tetapi apa yang ramai yang tidak sedar adalah bahawa HFCS telah diberi nama baru – sesuatu yang sebenarnya […]