Call nowWhatsapp

Tag Archives: detox shaklee

Tips Diet Jika Anda Ada Insulin Resistance

diet insulin resistance

Rintangan insulin meningkatkan risiko anda untuk mendapat prediabetes dan diabetes jenis 2. Diagnosis rintangan insulin juga merupakan tanda amaran awal. Anda mungkin dapat mengelakkan diabetes dengan pilihan gaya hidup yang sihat, termasuk senam teratur dan makan makanan seimbang. Tips Diet Jika Anda Ada Insulin Resistance Secara amnya, sebaiknya memilih makanan yang lengkap dan tidak diproses […]

6 Perkara Yang Anda Buat Tapi Masih Tak Kuruskan Badan

cara perbaiki insulin resistance

Mungkin ada antara anda yang dah buat macam-macam perkara untuk kuruskan badan, tapi masih tak berjaya! Samada turun sikit sahaja, atau tak turun langsung atau berat statik (plateu). 6 perkara berikut mungkin jadi masalah pada anda: 6 Perkara Yang Anda Buat Tapi Masih Tak Kuruskan Badan 1. Kira Kalori Saya ada tulis panjang berkenaan kira […]

Geng Jejaka Dan Detox

Jom Detox Jutawan

Bukan saja wanita suka detox ni, geng lelaki pun suka detox tau. Ada yang setia berkali-kali join #JomDetoxJutawan sampai dapat berat ideal dah. Dalam artikel kali ni adalah sedikit ringkas dimana saya nak kongsikan dengan anda gambar-gambar peserta lelaki kami. Lelaki Pun Buat Detox Ada pelbagai sebab mereka ni buat detox, antaranya: Nak kuruskan badan […]

Hempedu: Kuruskan badan dan Detox

hempedu

Adakah anda mempunyai tanda-tanda berikut? Keletihan Sembelit / cirit-birit Penghadaman / penyerapan lemak yang tidak lengkap Sakit kepala Najis berwarna putih dan / dan lemak Angin dan kembung Ketidakseimbangan hormon / penyakit tiroid Masalah detoks Masalah tidur Telinga berdesing (tinnitus) Sciatica seperti kesakitan Tahap serum albumin yang rendah Penurunan penyerapan nutrien Pertumbuhan perlahan pada kanak-kanak […]

Detox Diabetes: Peranan Hati Dan Gula Dalam Darah

vivix reverse diabetes

Ada ramai juga peserta kami dalam #JomDetoxJutawan yang merupakan pesakit diabetes. While kami tidaklah mempromosikan dan menjanjikan untuk turunkan bacaan diabetes (sebab program kami lebih kepada program kuruskan badan, but of course its target kami adalah kesihatan), tetapi nampaknya ramai yang telah mula mendapatkan kesannya. Berjaya Turunkan Kadar Gula Dalam Darah Dalam Masa 12 Hari […]

Hati-hati Dengan 10 Nama Baru Bagi Sirap Jagung Tinggi Fruktosa

Awas Gula Tersembunyi Dalam Makanan Anda

Zaman sekarang ni, ramai yang lebih sedar tentang kesihatan dan mereka lebih berhati-hati dalam soal pemilihan makanan. Mereka lebih teliti dalam makanan apa yang patut dihindarkan, umpamanya seperti sirap jagung tinggi fruktosa (high fructose corn syrup HFCS). Tetapi apa yang ramai yang tidak sedar adalah bahawa HFCS telah diberi nama baru – sesuatu yang sebenarnya […]

7 Tepung Rendah Karbo Terbaik Untuk Kuruskan Badan

7 jenis tepung sesuai untuk kuruskan badan

Sejak saya buat #JomDetoxJutawan, saya kenal pula diet jenis Intermittent Fasting dan diet ketogenik. Dalam diet ini, kena amalkan pemakanan rendah karbohidrat. Bermakna, bukan sahaja perlu off nasi, roti-roti, mi dan sebagainya pun kena elakkan. Nak kuruskan badan, bukan mudah ya. Tapi nak elakkan sampai bila? Benda yang saya selalu makan, lama-lama jadi rindu juga […]

Elakkan 3 Jenis Makanan Untuk Perut Kempis

Perut buncit atau boroi punca penyakit

Sebenarnya takde makanan yang betul-betul dapat berikan kita perut kempis. Tapi yang ada adalah kumpulan makanan yang mempromosikan penyimpanan lemak di perut, maka jika anda elakkan makanan ini, sekurang-kurangnya anda dapatlah kurangkan berat badan dan dapatkan perut kempis. Masalah Lemak Pada Perut Mendapatkan perut kempis memang idaman ramai orang. Nak nampak cantiklah katakan, tapi nak […]

Kurang Tidur Sebabkan Anda Gemuk

Pesakit prostat biasanya tidak dapat tidur yang berkualiti disebabkan kerapkali terjaga untuk kencing

Walaupun setiap program penurunan berat badan atau diet mempunyai prosesnya sendiri, proses asasnya sama. Tetapi kebanyakan mungkin terlupa pemboleh ubah utama: tidur anda. Kebanyakan kita memerlukan sekurang-kurangnya tujuh jam tidur setiap malam, tetapi lebih daripada satu pertiga daripada orang dewasa Malaysia tidak mendaoat jumlah minimum secara tetap. Tidur adalah penting untuk fungsi badan yang sihat […]

Fruktos: Toksin Manis Bahaya Kepada Kesihatan

fruktose hfcs bahaya

Adakah anda mengalami masalah darah tinggi, kolesterol tinggi, perut buncit, gout dan kencing manis. Ini mungkin berpunca daripada pengambilan fruktosa yang berlebihan dalam pemakanan seharian kita tanpa kita sedari. Apakah Fruktosa Fruktosa adalah sejenis gula yang terdapat dalam buah-buahan dan juga tebu. Fruktosa yang dimakan dalam buah-buahan tidaklah berisiko tinggi kepada kesihatan kerana ianya diserap […]