Call nowWhatsapp

Category Archives: Vivix

Kebaikan Lobak Ungu Dalam Vivix

Salah satu ramuan hebat dalam Vivix adalah Lobak Ungu. Anda biasa tengok tak? Biasanya ada kat pasaraya besar seperti Tesco dan Cold Storage. Harga saya tak pasti. Tapi saya pernah minum jus purple carrot ni pada harga RM8.50 segelas. Jus Lobak Ungu Walaupun ramai di antara kita tidak biasa dengan lobak merah ungu, tetapi ia […]

Vivix Nutrisi Anti Aging Terbaik

Sekarang ni produk anti aging memang tengah laku la, memang in kata orang. Sebab itu produk anti aging ni tumbuh bagai cendawan selepas hujan. Dari satu produk ke produk yang lain. Tapi awas, pastikan anda hanya memberi suplemen anti aging yang terbaik sahaja. Bagaimana Kulit Menua? Pernah tak anda ke pasaraya dan disapa sebagai makcik […]

Rawatan Alternatif Kencing Manis, Elak Komplikasi Dengan Vivix

Ok semalam saya dah kongsikan serba sedikit tentang apakah kencing manis, faktor-faktor penyebab dan apakah gejala-gejalanya ke atas seseorang. Dalam posting ini pula saya akan kongsikan dengan anda tentang komplikasi akibat kencing manis serta mengapa Vivix adalah terbaik sebagai rawatan alternatif kepadanya. Bagi yang belum membacanya, jemput membacanya artikel Vivix Bantu Menangani Kencing Manis Komplikasi […]

Vivix Bantu Menangani Kencing Manis / Diabetes

Adakah anda atau dikalangan orang tersayang anda menghidapi kencinng manis? Pada tahun 2013, statistik kaji Selidik Kesihatan dan Morbiditi Nasional (NHSM) pada 2011 menunjukkan 1 daripada 5 orang dewasa menghidap kencing manis. Negara kita juga di kedudukan ke-10 penghidap kencing manis teramai dalam rekod Pertubuhan Kesihatan Sedunia (WHO). Apakah Penyebab Kencing Manis / Diabetes?   Faktor […]

Vivix Untuk 1001 Manfaat dan Penawar

Ramai pesakit diabetes di negara ini

Vivix Untuk 1001 Manfaat dan Penawar Ramai mungkin dah tahu tentang Vivix, tak kurang yang belum. Bagi saya sendiri saya mula-mula ambil Vivix masa promosi beli 6 percuma 1 dulu, saya rasa setahun yang lalu jugalah. Sebab saya tahu Vivix memang baik untuk kesihatan keseluruhan, elakkan daripada penyakit kronik walaupun Alhamdulillah saya sihat tanpa penyakit […]

Anggur muscadine? Apa tu dan apa kaitannya dengan kesihatan kita?

[Info VIVIX] Kalaulah anggur ni boleh ditanam je di belakang rumah, memang dah lama tanam.  Kalau dapat tanam pun tak larat juga nak makan berkilo-kilo sehari untuk mendapatkan khasiat harian yang seimbang. Jadi paling baik, pengambilan Vivix dah mampu menyelesaikan masalah ni. Tahukah anda yang muscadine grape (saiznya BESAR) digunakan untuk menghasilkan vivix…cuba anda google..apa […]

Apa Istimewa Vivix?

Vivix™ Minuman campuran botani merupakan revolusi terbaru di dalam pemakanan polifenol. Mulberry mengandungi resveratrol Vivix ™ mengandungi campuran unik botani Polygonum Cuspidatum, Anggur Muscadine, Elderberi Eropah dan Lobak Ungu yang kaya dengan polifenol. Polifenol adalah kumpulan fitokimia yang terdiri daripada sebatian tanaman yang mengandungi khasiat antioksidan dan sel anti-penuaan semulajadi. Manfaat Vivix Mengaktifkan gen panjang umur […]

Rawati Rambut Beruban Dengan Vivix

Vivix adalah produk terbaru Shaklee (baru sampai ke pasaran Malaysia), merupakan produk anti penuaan yang powerful.   Memetik dari website Shaklee Malaysia: Vivix™ Minuman campuran botani merupakan revolusi terbaru di dalam pemakanan polifenol. Vivix ™ mengandungi campuran unik botani Polygonum Cuspidatum, Anggur Muscadine, Elderberi Eropah dan Lobak Ungu yang kaya dengan polifenol. Polifenol adalah kumpulan fitokimia […]

FAQ Vivix Shaklee

Vivix antara produk terkini yang dihasilkan Shaklee berdasarkan penyelidikan saintifik yang dilakukan selama bertahun-tahun. Berikut adalah soalan yang selalu ditanya (Frequently Asked Question, FAQ) mengenai VIVIX :Q : Apa itu VivixA : Vivix adalah campuran polifenol dengan paten tertunda yang kuat dan eksklusif dari bahan-bahan botanikal yang terbukti di dalam makmal mampu memberi kesan positif terhadap […]

Diabetes dan Resveratrol

Apa itu diabetes? – keadaan dimana paras gula dalam darah melebihi paras normal (selalunya dikaitkan sebagai metabolic disease) – terbahagi kepada dua sebab: 1. Pankreas tidak dapat menghasilkan insulin –> Type I diabetes –> memerlukan suntikan insulin –> selalunya diwarisi (sebab tu kadang2 Type I diabetes ni terjadi di kalangan kanak2) 2. Sel tidak dapat […]