Vivix, Awet Muda dan Kulit Bermasalah

By | 9 October 2017
Awet muda dan rawati kulit bermasalah dengan Vivix

Selalu saya cerita Vivix Shaklee kebanyakannya untuk kesihatan, betul tak? Jarang juga saya tuliskan berkenaan khasiatnya untuk kulit, terutama kulit bermasalah.

Ramai yang ambil Vivix dan mendapati kulit mereka semakin sihat, di samping ada yang menyatakan mereka kini awet muda. Memang kalau kita lihat banyak gambar yang dikongsikan, sangat betul dakwaan mereka. Namun nak kena faham juga macamana cara Vivix dapat bantu kulit sihat.

 

Bagaimana Vivix Melindungi dan Merawat Kulit Bermasalah

Sifat utama antioksidan untuk kulit ialah meneutralkan kesan tindak balas kulit pada serangan seperti sinar UV, hormon tak stabil, bakteria dan sebagainya.

Selain itu, antioksidan juga menghalang penimbunan radikal bebas. Radikal bebas ialah sejenis sel yang rosak. Ini berlaku dalam proses penghasilan tenaga oleh sel selain serangan daripada luar.

Vivix mempunyai 13 kali ganda lebih antioksidan dari produk lain di pasaran akan melindungi dan merawat sel kulit dari rosak. Ini lebih baik daripada antioksidan seperti vitamin A, C dan E.

Jemput tonton video dibawah daripada Dr Oz:

Jeragat dan Vivix

Jeragat ialah sejenis inflamasi kulit. Asasnya, ia adalah disebabkan oleh kesan radikal bebas. Radikal bebas yang berlebihan akan menyebabkan penghasilan melanin menjadi tidak normal.

Kulit akan bertindak balas secara semulajadi untuk melawan sinar UV. Pigmen gelap (Melanin) akan dihasilkan dengan lebih banyak. Terlebih banyak sehingga terjadinya jeragat.

Jeragat akan menebal terutamanya di kulit yang terkena matahari. Ia kemudiannnya menjadi semakin kronik bila berlaku ‘sunburn’.

Oleh itu, pengambilan Vivix akan membantu:

 • Mengawal lambakan radikal bebas pada kulit
 • Resveratrol yang ada didalam Vivix juga diuji 95% dapat menghalang kerosakan sel yang menyebabkan jeragat.
 • Meneutralkan kesan sinar UV pada kulit.
 • Jeragat yang gelap akan sembuh dan semakin cerah dengan cepat.
 • Kulit Jeragat dapat ditangani dengan Vivix

  Kulit Jeragat dapat ditangani dengan Vivix

Masalah Kulit Kusam dan Vivix

Kulit kusam ialah masalah warna kulit yang pudar. Kulit samaada semakin gelap atau pucat. Punca kulit kusam tidak jauh berbeza dengan jeragat iaitu cahaya matahari. Melanin yang dikeluarkan secara berlebihan menyebabkan kulit menjadi gelap.

Selain itu, warna kulit yang tak bermaya juga disebabkan oleh sel- sel yang tak bertenaga. Masalah kesihatan dan radikal bebas yang berlebihan sangat mengganggu kesihatan sel.

Dan Vivix memang berfungsi untuk mengatasi punca- punca ini. Ini kelebihan Vivix Shaklee untuk kulit kusam. Selepas pengambilan konsistan, anda akan dapat lihat perubahan yang menakjubkan. Kulit semakin cerah dan muda.

Tiada lagi masalah kulit kusam dengan pengambilan Vivix

Tiada lagi masalah kulit kusam dengan pengambilan Vivix

Vivix dan Masalah Kulit Berjerawat

Menurut Dr. Bowe, seorang pakar kulit dari New York, tahap antioksidan yang rendah selalu ditemui pada wanita yang menghadapi masalah jerawat.

Memandangkan Vivix mempunyai tahap antioksidan tinggi dan berkualiti, akan menghalang punca jerawat. Antara punca utama jerawat ialah hormon yang tidak stabil, minyak berlebihan dan keturunan.

Punca- punca ini dapat diatasi oleh Vivix yang bertindak diperingkat paling asas iaitu sel.

testimoni kulit jerawat

Pengambilan Vivix dapat membantu rawatan kulit jerawat

Berminat untuk dapatkan Vivix Shaklee? Ayuh hubungi saya sekarang!

Sekiranya anda mencari hidup yang sihat dan berpanjangan, Shaklee telah membuktikan bahawa produk kami boleh memberikan hidup yang lebih sihat, bertenaga, muda pada tahap selular. Pilihan di tangan anda, saya telah pun memilih yang terbaik dan saya yakin anda juga akan memilih yang terbaik. Jadi inilah kenapa #WhyIShaklee

Semoga perkongsian ini bermanfaat untuk semua dan jika anda ingin mendapatkan produk Shaklee atau menyertai Shaklee boleh hubungi saya dan saya akan membantu anda turut sama berjaya.

Raihanah  SID 864679
No tel: 0122195919
Your trusted Shaklee Independent Distributor
Coach Detox Anda
Shaklee Gombak

Disclaimer: This website is not intended to replace professional consultation, diagnosis, or treatment by a licensed physician. If you require any medical related advice, contact your physician promptly. Information at vitamin-cerdik.com is exclusively of a general reference nature. Do not disregard medical advice or delay treatment as a result of accessing information at this site.

Penafian: Laman web ini tidak bertujuan untuk menggantikan nasihat profesional, diagnosis, atau rawatan oleh pakar perubatan berlesen. Jika anda memerlukan sebarang nasihat berkaitan perubatan, hubungi doktor anda dengan segera. Maklumat di vitamin-cerdik.com.com adalah semata-mata bersifat rujukan umum. Jangan mengabaikan nasihat perubatan atau kelewatan rawatan akibat daripada mengakses maklumat di laman web ini.

 

26 thoughts on “Vivix, Awet Muda dan Kulit Bermasalah

  1. Raihanah Ahmad Post author

   mahal tapi berbaloi. buat apa beli benda murah tapi akhirnya memudaratkan?

   Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge