Tips Pengambilan Vivix Untuk Kesan Terbaik

By | 7 July 2015
Tahun lepas jus lobak ungu berharga RM6.50

Sebab bulan ini bulan Vivix, maka ramai juga bertanya bagaimana pengambilan Vivix dan berapa lama boleh tahan sebotol Vivix itu.

Ramai juga yang sudah mula ambil Vivix hanya sekadar untuk mendapat kesihatan dan perlindungan daripada masalah kesihatan yang kronik.

Dalam posting kali ini anda akan tahu tips pengambilan Vivix untuk mendapatkan kesan yang hebat.

Tips Pengambilan Vivix Untuk Kesan Terbaik

Vivix ini macam pati, ia sangat tulen dan jika anda cuba bekukan di dalam freezer pun ia takkan membeku. Anda akan dapati ia masih cair dan likat.

Pastikan Vivix anda simpan di dalam peti sejuk, seelok-eloknya. Paling kurang jauhkan daripada sinaran matahari.

Saya tahu post saya ini ramai baca untuk dapatkan cara pengambilan Vivix. Namun sebelum tu, bacalah perkara penting berikut.

AMARAN:

Pastikan anda beli Vivix Shaklee daripada pengedar Shaklee yang sah. Ini kerana kebanyakan pengguna membeli Vivix untuk pelbagai tujuan, memandangkan itu anda perlukan consultation. Awas kepada perkara berikut:

A. Beli daripada laman web ecommerce seperti Lazada, 11Street, dan sebagainya menyebabkan anda:

  1. Tidak mendapat jaminan kepada pembelian anda. Ada kes dimana produk pecah semasa proses pengeposan. Jika anda adukan pada Shaklee, anda tidak akan mendapat penukaran serta merta. Wang anda hangus.
  2. Tarikh expired produk yang sangat hampir. Ada yang mengadu mendapat barang expired lagi 3 minggu, sebulan atau 3 bulan.
  3. Anda terdedah kepada stok lama (terdedah kepada stok yang tidak disimpan dalam persekitaran sesuai).
  4. Anda tidak berhak membuat sebarang komplen terhadap semua perkara.
  5. Anda tidak mendapat konsultansi berhubung kesihatan anda dengan pengambilan produk tersebut.

B. Beli daripada SID Shaklee namun bukan merupakan pengedar Shaklee (mungkin sebab kawan, adik beradik dan sebagainya):

Anda tidak mendapat konsultansi berhubung kesihatan anda dengan pengambilan produk tersebut. Dan anda tidak berhak meminta konsultansi daripada SID lain.

Analoginya, anda beli barang dari kedai A, tapi anda nak minta kedai B berikan anda jaminan dan consultation. Agak-agak kedai B nak beri ke?

C. Beli daripada SID Shaklee yang menawarkan harga jauh lebih murah (lebih murah berbanding harga ahli):

  1. Tarikh expired produk yang sangat hampir. Ada yang mengadu mendapat barang expired lagi 3 minggu, sebulan atau 3 bulan
  2. Anda terdedah kepada stok lama
  3. Anda tidak mendapat konsultansi berhubung kesihatan anda dengan pengambilan produk tersebut. Anda tidak berhak meminta konsultansi daripada SID lain. Umpama beli barang murah, consultation juga murahan.

Sebaiknya carilah keberkatan. Bukan caranya beli dengan harga jauh lebih murah, sedangkan anda boleh menjadi ahli untuk menikmati harga ahli. Jika beli dengan saya, memang anda akan dapat:

  1. Produk baru daripada Shaklee, saya tidak simpan stok yang banyak di rumah. Cukup sekadarnya sahaja. Tidak juga simpan bawah katil.
  2. Expiry date yang jauh lebih baik
  3. Anda mendapat jaminan daripada Shaklee
  4. Anda mendapat konsultansi percuma daripada saya sekiranya terus membeli daripada saya. Saya memiliki 6 tahun pengalaman sebagai pengedar Shaklee dan terdedah kepada kaedah konsultansi yang betul.

Bagi saya simple sahaja, jadilah ahli. Anda akan nikmati harga ahli juga.

Cara makan Vivix

Kaedah 1

Cara Pengambilan Vivix: 1 sudu teh sehari

Cara Pengambilan Vivix: 1 sudu teh sehari

Ambil 1 sudu teh sebelum sarapan atau selepas bangun tidur. Vivix paling bagus diambil semasa perut kosong.

Pastikan anda minum air dengan banyak juga, sekurang-kurangnya 3 liter sehari.

Sukatan 1 sudu teh diberikan adalah standard sahaja, sekiranya anda ambil Vivix untuk sesuatu tujuan dan penyakit saya akan berikan sukatan yang berbeza. Perhatian: hanya untuk customer saya sahaja.

Kaedah 2

 

Cara Bancuh Vivix

Cara Bancuh Vivix

Boleh campurkan 1 sudu teh vivix ke dalam minuman kegemaran anda. Sesekali saya campur juga dalam Cinch Shake saya, atau dalam air performance Drink. Memang sedap. Bancuh sejuk-sejuk, wah memang lazat dan menyegarkan.

Rasa Vivix Bagaimana?

Rasa Vivix macam Ribena pun ada, masam-masam manis gitu. Memang sedap. Tak caya mestilah cuba ya.

Adakah ada kesan sampingan pengambilan Vivix?

Healing crisis ini tentulah berbeza dari orang ke orang. Setengah orang tiada healing crisis, setengah orang ada pulak. Healing crisis pengambilan Vivix contohnya pening kepala, demam dll.

Healing crisis ini berbeza dengan kesan pengambilan Vivix. Tiada kesan sampingan ok. Healing crisis pulak jika berlaku cuma untuk beberapa hari sahaja, dan dalam masa itu anda perlulah teruskan pengambilan Vivix macam biasa.

Sebotol tahan berapa lama?

Sekiranya sebotol diperuntukkan untuk seorang ambil, biasanya ia tahan selama 2 bulan juga. Itu jika ambil 1 sudu teh sehari lah.

Berapa harga sebotol Vivix?

Bagi saya, Vivix merupakan anti oksidan paling tinggi, jadi padan dengan harganyalah. Sebotol harga runcit adalah RM503, jika tahan 2 bulan ini bermakna RM250 sebulan atau RM6.50 sehari.

Saya pernah beli dulu jus carrot purple berharga rm8.50, carrot purple adalah salah satu ramuan utama dalam Vivix. Tengok harga jus pun memang boleh tahan harganya, jadi dengan harga RM503 sebotol anda dapat Vivix dengan ramuan yang hebat tau.

Tahun lepas jus lobak ungu berharga RM6.50

Tahun lepas jus lobak ungu berharga RM6.50

Kalau anda inginkan harga yang jauh lebih berbaloi, boleh jadi ahli Shaklee dan beli dengan harga ahli. Memang jauh lebih baik harganya.

Nak lagi kalau anda beli 2 botol, dapat terus keahlian percuma, free pos dan dapat cash back pula tu.

Beli 2 botol Vivix dan dapatkan keistimewaan dan penjimatan berganda

Beli 2 botol Vivix dan dapatkan keistimewaan dan penjimatan berganda

Berminat untuk dapatkan Vivix Shaklee? Ayuh hubungi saya sekarang!

Sekiranya anda mencari hidup yang sihat dan berpanjangan, Shaklee telah membuktikan bahawa produk kami boleh memberikan hidup yang lebih sihat, bertenaga, muda pada tahap selular. Pilihan di tangan anda, saya telah pun memilih yang terbaik dan saya yakin anda juga akan memilih yang terbaik. Jadi inilah kenapa #WhyIShaklee

Semoga perkongsian ini bermanfaat untuk semua dan jika anda ingin mendapatkan produk Shaklee atau menyertai Shaklee boleh hubungi saya dan saya akan membantu anda turut sama berjaya.

Raihanah  SID 864679
No tel: 0122195919
Your trusted Shaklee Independent Distributor
Coach Detox Anda
Shaklee Gombak

Disclaimer: This website is not intended to replace professional consultation, diagnosis, or treatment by a licensed physician. If you require any medical related advice, contact your physician promptly. Information at vitamin-cerdik.com is exclusively of a general reference nature. Do not disregard medical advice or delay treatment as a result of accessing information at this site.

Penafian: Laman web ini tidak bertujuan untuk menggantikan nasihat profesional, diagnosis, atau rawatan oleh pakar perubatan berlesen. Jika anda memerlukan sebarang nasihat berkaitan perubatan, hubungi doktor anda dengan segera. Maklumat di vitamin-cerdik.com.com adalah semata-mata bersifat rujukan umum. Jangan mengabaikan nasihat perubatan atau kelewatan rawatan akibat daripada mengakses maklumat di laman web ini.

18 thoughts on “Tips Pengambilan Vivix Untuk Kesan Terbaik

    1. Raihanah Ahmad Post author

      betul3x, memang terbaik buat kesihatan kita

      Reply
    1. Raihanah Ahmad Post author

      saya consume untuk elak penyakit, bonus dapat awet muda 🙂

      Reply
    1. Raihanah Ahmad Post author

      if you think suplements are expensive, try sick.

      Reply
    1. Raihanah Ahmad Post author

      bukan memang, dah betul-betul sedap ni

      Reply
    1. Raihanah Ahmad Post author

      cuba refer dengan distributor yang puan beli. kalau belum beli boleh kontek saya. 0122195919

      Reply
  1. Wana

    Boleh saya tanya berapa sukatan pengambilan vivix yg diperlukan utk pesakit bell’s palsy untuk kesan yg efektif ?

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge