Call nowWhatsapp

Kisah Benar End Stage Kidney Failure Survivor!

Bagaimana perasaan anda sekiranya anda disahkan hampir pulih daripada kegagalan buah pinggang tahap 4? Semestinya rasa seperti mati hidup semula! Lega, gembira, diberi peluang kedua dan pelbagai perasaan bercampur aduk.

Kisah Benar End Stage Kidney Failure Survivor!

Pesakit yang mengalami kegagalan buah pinggang tahap akhir hanya boleh bergantung hidup dengan mesin haemodialisis atau pemindahan buah pinggang (transplant).

Namun transplant tidak mudah dilakukan kerana kekurangan jumlah penderma buah pinggang di Malaysia dan buah pinggang tersebut perlulah betul-betul sesuai dengan pesakit. 

Kekerapan dialisis untuk seseorang pesakit ialah 3 kali seminggu dan setiap dialisis berlangsung selama 4 jam! Bayangkan 4 jam duduk di kerusi dialisis sebanyak 3 kali seminggu. Bosan, mual, letih malahan aktiviti harian terganggu disebabkan jadual dialisis ni. 

Apa akan terjadi sekiranya seseorang pesakit itu gagal menjalani rawatan dialisis dalam seminggu? Toksik yang tidak disingkirkan akan menjadi racun dalam badan pesakit itu sendiri dan akan mengakibatkan pelbagai komplikasi seterusnya sistem organ dalam badan akan ‘shutdown’.

Kos menjalani rawatan dialisis adalah antara RM100 hingga RM200 per sesi. Cuba kira 3 kali seminggu untuk sebulan. Kos rawatan dialisis sahaja mencecah hampir RM3000!

Belum lagi kira jika pesakit memerlukan suntikan erythropoeitin (EPO). Kos ini memang membebankan. Pesakit perlu menjalani rawatan dialisis seumur hidup kecuali telah melakukan transplant. Itu pun kos transplant sangat tinggi dan pesakit perlu mengambil ubatan khas selepas transplant dilakukan. 

Berikut saya kongsikan cerita seorang pesakit kegagalan buah pinggang yang disahkan hampir pulih dari tahap 4 menurun ke tahap 2 setelah mengambil VIVIX!

VIVIX RECOVERY STORY : Kidneys Healed & Transplant Canceled

Karen Sandifer, a former Home Health Care Supervisor, shares the following story regarding Brandy (her friend) and Vivix.  Brandy was preparing to give her husband one of her kidneys, because he was at stage 4 renal failure with polycystic kidneys.
 
“Tony has been taking Shaklee Vivix since February, 2009, and guess what?  We went to see the kidney doctor to find out about testing me so that I could give him a kidney and part of my liver, because he was high stage 4 renal failure with polycystic kidneys.  At stage 5 you have to be on dialysis to live.  So we wanted to do a transplant before he had to start.
 
“When they did his blood work, they told us that he is stage 2 to low stage 3, and then proceeded to take him off the renal diets, saying he does not need any blood pressure medication and to enjoy life, because he hopefully had many years before he has to think about dialysis!  YOU DON’T GET BETTER WITH THIS DISEASE!  And according to the specialists that we consulted, they all said thatTHERE IS NO CURE!
Kisahnya seperti berikut:
Selepas transplan buah pinggang, rasa sihat dengan Vivix
Selepas transplan buah pinggang, rasa sihat dengan Vivix

Mari saya tolong permudahkan artikel di atas. Menurut Steve, selepas beliau melakukan transplan buah pinggang, keadaan kesihatan beliau tidak begitu baik disebabkan oleh ubat yang beliau perlu ambil. Antara masalah beliau:

  • Paras parathyroid tinggi – menurut doktor tak boleh nak direndahkan lagi
  • Enzim hati meningkat – disebabkan oleh ubat yang beliau ambil untuk transplan
  • Beliau turut perlu ambil ubat immunosuppressants (untuk elakkan badan rejek buah pinggang), steroid untuk anti keradangan dan ubat darah tinggi sebab ubat2 yang beliau ambil meningkatkan darah beliau.
  • Paras kretinin selepas transplan adalah antara 1.7 hingga 1.8 (paras normal adalah 0.8 – 1.1)

Lepas ambil Vivix, semua masalah beliau menjadi bertambah baik.

  • Paras parathyroid yang doktor kata tak boleh turun, berjaya turun sebanyak 30 point.
  • Enzim hati dah jadi normal
  • Tenaga dah bertambah
  • Kretinin jadi normal kepada 1.0

Bagi orang yang sukar percaya, mungkin nampak macam overclaim, tapi hakikatnya ini adalah respon pengguna. Walaupun saya bawakan respon daripada mat saleh, tapi dikalangan orang Malaysia pun dah ramai yang dapat turunkan tahap kretinin ke paras normal. Customer saya sendiri pun ramai.

Lain-lain testimoni seperti berikut:

Vivix dan Nutrisi Untuk Kerosakan Buah Pinggang Tahap 3
Vivix dan Nutrisi Untuk Kerosakan Buah Pinggang Tahap 3
Vivix membantu meningkatkan kualiti hidup pesakit dialisis buah pinggang kronik
Vivix membantu meningkatkan kualiti hidup pesakit dialisis buah pinggang kronik
Salah satu testimoni berkenaan pesakit diabetes dan buah pinggang dibantu dengan Vivix
Salah satu testimoni berkenaan pesakit diabetes dan buah pinggang dibantu dengan Vivix
Harga Vivix Setimpal Kualiti
Ada satu restoran ni, poster dia tulis “KUALITI RESTORAN 5 BINTANG, HARGA KAKI LIMA”

Saya nampak poster ni siang tadi di sebuah kedai makan. Maknanya, makanan di situ level have-have tapi harga murah sangat!

Suka kan?

Kita suka je benda murah dan kualiti kan. Kadang tu tu tak kualiti pun takpe, asalkan murah!

Seorang customer saya, dia tak suka benda murah-murah. Dia cakap “Produk murah-murah ni, saya tak percaya lah. Saya tengok Vivix ni harga dia OK. Walaupun kategori murah juga tapi still OK lah. Patut Shaklee jual Vivix seribu lebih” 😂 ya beliau pernah beli produk yang harga beribu-ribu.

Ada juga yang macam ni “Harga collagen ni cuma RM298 je? Murahnya! Betul ke ni??? Biasa I beli RM400 lebih”.

Jadi, jika anda fikir harga untuk sebotol Vivix tu mahal, THINK AGAIN! Nilai yang anda dapat dari sebotol Vivix jauh lebih rendah dan sangat berbaloi daripada kos menjalani rawatan haemodialisis seumur hidup atau transplant.

Anda juga boleh baca link di bawah untuk tahu cara beli Vivix dengan harga murah.

Harga Vivix Shaklee Murah

Anda boleh faham dengan apa saya cerita ni?

Jika anda belum jelas, saya sedia terangkan melalui telefon. Anda boleh wasap saya pada 012-2195919.

InsyaAllah saya boleh call semula dan cerita sampai anda faham tentang bagaimana mendapatkan semula kesihatan buah pinggang anda dengan produk Vivix.

Atau anda boleh klik saja link ni untuk mesej saya terus pada whatsapp: www.wasap.my/60122195919

Saya doakan anda sihat dan dilimpahkan rezeki oleh Allah. Terima kasih kerana sudi membaca tulisan saya tentang Kisah Benar End Stage Kidney Failure Survivor!

Anda juga boleh isikan form di bawah, saya akan hubungi anda nanti.

Pembelian Vivix

Sila hubungi 012-2195919 atau klik link di bawah

Klik untuk konsultansi masalah anda dan penerangan Vivix

Semoga perkongsian ini bermanfaat untuk semua dan jika anda ingin mendapatkan produk Shaklee atau menyertai Shaklee boleh hubungi saya dan saya akan membantu anda turut sama berjaya.

Raihanah SID 864679
No tel: 0122195919
Your trusted Shaklee Independent Distributor
Beauty Consultant
Shaklee Gombak

Disclaimer: This website is not intended to replace professional consultation, diagnosis, or treatment by a licensed physician. If you require any medical related advice, contact your physician promptly. Information at vitamin-cerdik.com is exclusively of a general reference nature. Do not disregard medical advice or delay treatment as a result of accessing information at this site.

Penafian: Laman web ini tidak bertujuan untuk menggantikan nasihat profesional, diagnosis, atau rawatan oleh pakar perubatan berlesen. Jika anda memerlukan sebarang nasihat berkaitan perubatan, hubungi doktor anda dengan segera. Maklumat di vitamin-cerdik.com.com adalah semata-mata bersifat rujukan umum. Jangan mengabaikan nasihat perubatan atau kelewatan rawatan akibat daripada mengakses maklumat di laman web ini.

 

2 thoughts on “Kisah Benar End Stage Kidney Failure Survivor!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge