Istimewanya Shaklee Youth Serum

By | 23 February 2018

Kali ni saya nak share berkenaan serum.

Sekarang ramai dah mula guna serum kan. Namun ada serum ada essence.

Apa beza serum dengan essence? Kalau dulu memang ada perbezaan sikit. Sikit ja tak banyak.

Serum ni texture lebih pekat berbanding essence dan fungsi dia merawat kulit dengan lebih baik sehingga ke lapisan dalam kulit.

Essence banyak digunakan untuk produk anti penuaan. Tapi sekarang depa guna dua-dua nama dah fungsi yang sama.

Harga serum memang mahal sedikit dari skin care range yang lain sebab ramuan yang semuanya sangat pekat.

Okay, first skali benda korang kena tahu apa itu Serum. Kenapa, bagaimana, mengapa kena pakai korang kena tau ok.

Apakah serum dan fungsinya

Serum adalah salah satu skin care yg perlu dipakai selepas kita cuci muka, pakai toner dan sebelum pakai moisturiser.

Serum mempunyai bahan-bahan yang terbaik untuk terus serap hingga ke dalam kulit sebab molekul-molekul serum yang kecil. Jadi serum memperbaiki kulit dari dalam.

Tak kisah kita ada masalah kulit apa sekalipun. Serum memang hebat dalam menangani masalah kulit.

Tapi kalau kita tak cuci muka bagi bersih, buat double cleanse pun tak guna. Sebab kotoran/dead skin yang ada boleh menyukarkan serum menyerap dengan lebih baik.

Serum mestilah dipakai selepas toner, sebab toner dapat membantu serum serap lebih cepat.

Cara menggunakan serum:

Sambil apply sambil tu kita massage kulit.

Nak apply any skin care mestilah berlawanan arah bulu roma iaitu mestilah ke bawah kan. Jadi cara terbaik untuk serum serap dengan baik ialah urut dari bawah ke atas.

.

Youth activating serum

Perbezaan serum dan essence

.

Youth Activating Serum terbaik daripada Shaklee

Mengandungi 10x ganda kepekatan Youth Complex yang sedang dipatenkan dan vitamin A retinol berkapsul yang bertindak bersama-sama untuk mempercepatkan proses pembaharuan sel kulit kepada kadar yang lebih cepat.

Youth Activating Serum diperbuat daripada bahan semulajadi botanikal aktif seperti berikut:

1. Anggur muscadine

Mengandungi polifenol untuk melindungi dan membaiki DNA sambil menghalang kolagen dan elastin daripada dirosakkan oleh radikal bebas.

2. Laminara (alga hijau)

Melegakan, regenerasi dan memberi oksigen kepada sel kulit.

3. Apple cell stem

Memanjangkan hayat sel kulit dan merangsang sel stem epidermis untuk menghasilkan lebih banyak sel baru.

4. Lotus japonicus

Mengaktifkan youth protein untuk menjana semula sel bagi menghasilkan lebih banyak kolagen, elastin dan fibrilin.

5. Schizandra Chinensis

Menyokong pembinaan semula persimpangan dermal-epidermal, menyokong struktur kulit muda.

Kenapa Shaklee menggunakan sel stem apple?

Mula-mula kena tahu Shaklee tak menggunakan sebarang bahan, epal ini pun adalah epal swiss yang terbukti secara klinikal dalam bab anti penuaan.

Kajian menunjukkan bahawa sel stem epal:

  1. Meningkatkan pengeluaran sel stem manusia
  2. Melindungi sel dari tekanan
  3. Mengurangkan kedut.

.

Youth activating serum

Youth activating serum menggunakan sel stem dari epal swiss

.

Bagaimanakah ia berfungsi?

Cecair dalaman sel tumbuhan ini mengandungi komponen yang membantu melindungi dan mengekalkan sel stem manusia.

Sel-sel batang epal mengandungi metabolit untuk memastikan panjang umur kerana pokok epal diketahui mampu memastikan buahnya kekal terpelihara dalam jangka masa yang lama.

Pantang ada anasir jahat & buruk dari luar, mesti akan dihapuskan dengan segera.

Inilah keupayaan sel pokok epal.

Selain itu, kandungan serum Shaklee youth juga mengandungi vitamin A, antara khasiatnya untuk kulit kita ialah:

1. Mengurangkan kedutan jika digunakan secara luaran.

  • Vitamin A secara topikal dalam bentuk retinol dan asid retinoik terbukti melawan kedutan dan banyak cadangan dari pakar kulit (dermatologi) untuk memerangi tanda-tanda penuaan.
    Penyelidikan telah menunjukkan bahawa bahan-bahan ini dapat merangsang pengeluaran kolagen.

    Jika kita amalkan setiap hari, pantang kedut nak keluar je terus terbantut.

  • 2. Vitamin A melindungi kulit kita daripada kerosakan UV & kesan penuaan.

  • Kebanyakan vitamin A berasal dari makanan yang kaya dengan beta-karoten dan provitamin A carotenoids, yang merupakan antioksidan yang kuat.
    Bukan hanya radikal bebas yang merosakkan kolagen (struktur sokongan kulit anda) dan menyumbang kepada garis halus dan kulit kendur, vitamin A juga mengurangkan kepekaan kulit pada matahari, memberikan perlindungan semulajadi terhadap kemerahan dan pigmentasi yang disebabkan oleh matahari.
  • 3. Menyeimbangkan tona kulit & memberikan sinaran kulit.

    Krim vitamin A dapat membantu mencerahkan dan bintik bintik coklat akibat cahaya matahari dan meningkatkan kecerahan kulit seperti susu dalam dua cara.

  • 4. Menggalakkan pengeluaran sel kulit yang sihat.

  • Retina, retinol dan asid retinoik adalah penting untuk pengeluaran dan pertumbuhan sel.
    Vitamin A juga merangsang fibroblas, sel sel yang bertanggungjawab untuk menghasilkan tisu yang memelihara kulit dan sihat

.

7 Kelebihan Dan Keistimewaan Youth Shaklee Berbanding Produk Lain Di Pasaran

Youth activating serum

Youth activating serum

.
Memang worth it guna Youth Skincare ni, sebab apa?

  • Dihasilkan selepas 8 tahun kajian dan mempunyai 8 ‘patent pending’
  • Terbukti melalui kajian klinikal bebas daripada 2500 jenis bahan kimia berbahaya
  • Sesuai untuk semua lapisan usia dan semua jenis kulit
  • Keputusan ujian klinikal menunjukkan 100% wanita yang menggunakannya memiliki kulit yang lebih muda
  • Produk ‘vegan’ – tidak mengandungi bahan berasaskan haiwan
  • Bebas kekejaman ke atas haiwan. Ia tidak menjadikan haiwan sebagai bahan ujian
  • Bebas gluten

.

Jom order Youth Skincare hari ini!

Semoga perkongsian ini bermanfaat untuk semua dan jika anda ingin mendapatkan produk Shaklee atau menyertai Shaklee boleh hubungi saya dan saya akan membantu anda turut sama berjaya.

Raihanah SID 864679
No tel: 0122195919
Your trusted Shaklee Independent Distributor
Coach Detox Anda
Shaklee Gombak

Disclaimer: This website is not intended to replace professional consultation, diagnosis, or treatment by a licensed physician. If you require any medical related advice, contact your physician promptly. Information at vitamin-cerdik.com is exclusively of a general reference nature. Do not disregard medical advice or delay treatment as a result of accessing information at this site.

Penafian: Laman web ini tidak bertujuan untuk menggantikan nasihat profesional, diagnosis, atau rawatan oleh pakar perubatan berlesen. Jika anda memerlukan sebarang nasihat berkaitan perubatan, hubungi doktor anda dengan segera. Maklumat di vitamin-cerdik.com.com adalah semata-mata bersifat rujukan umum. Jangan mengabaikan nasihat perubatan atau kelewatan rawatan akibat daripada mengakses maklumat di laman web ini.

10 thoughts on “Istimewanya Shaklee Youth Serum

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge