Call nowWhatsapp

Category Archives: Vivix

Cara Beli Vivix Dengan Lebih Murah

Vivix dan packaging yang ekslusif

Sebenarnya ramai hendak cuba Vivix kan? Tapi ramai yang mengeluh bila tengok harganya. Ada yang teringin hendak beli, ada yang tunggu simpan duit dulu, ada yang memang suka tapi… Ada tapi di belakang tu. Jadi hari ini saya kongsikan bagaimana anda dapat beli Vivix dengan lebih murah tanpa perlu melalui pengedar haram (samada jual di […]

11 Fakta Penting Tentang Anggur Muscadine

Anggur muscadine

Pernah dengar tentang anggur muscadine? Saya pernah jumpa anggur ini di KLCC, sebiji berharga rm110 (tahun 2013). Harga sekilogram adalah rm2000. Memang seriau tengok, mahal betul. Kenapa sampai mahal sangat kan? Rupanya sebab khasiatnya yang jadikan ia sangat mahal. Sejak mengenali Vivix, rasa mahu je tanam anggur muscadine di tepi rumah. Boleh makan hari-hari (kalau […]

Vivix Mengandungi Semua Nutrisi Harian

Walaupun disimpan di dalam penyejuk beku, Vivix tidak membeku menunjukkan kandungannya sangat tulen

Ada customer hubungi saya bertanya berkenaan kandungan nutrisi dalam Vivix. Banyak soalannya antaranya: Adakah cukup ambil Vivix sahaja, tidak perlu ambil suplemen lain. Nak ambil lain-lain macam banyak je Adakah Vivix mengandungi potassium Jadi posting kali ini saya ingin kongsikan dengan anda berkenaan nutrisi yang terdapat di dalam Vivix Shaklee. Benarkah Vivix Mengandungi Semua Nutrisi Harian? […]

Polifenol dan Manfaat Kepada Manusia

Polifenol dan manfaat kepada kesihatan

Salah satu manfaat dalam Vivix adalah polifenol. Polifenol bersama dengan resveratrol ini telah dipatent oleh Shaklee. Bermakna tiada syarikat boleh membuat produk berasaskan resveratrol dan polifenol. Tapi tahukah kita apakah polifenol dan bagaimana ia bermanfaat untuk kita? Apakah polifenol? Polifenol adalah fitokimia, bermakna sebatian yang terdapat dengan banyaknya dalam makanan semulajadi yang mempunyai sifat antioksidan. […]

4 Cara Vivix Dengan Resveratrol dan Polifenol Membantu Penyakit SLE

Testimoni Vivix untuk SLE

Dalam kalangan customer saya, ada beberapa orang pesakit SLE. Termasuk kakak saya, alhamdulillah semuanya baik dengan pengambilan Shaklee lebih-lebih lagi Vivix dengan resveratrol. Soalnya, bagaimana resveratrol dapat membantu mempertingkatkan kesihatan pesakit SLE? Apakah SLE atau Lupus? Lupus (SLE atau penyakit sistemik lupus erythematosus) adalah penyakit autoimun yang boleh menyebabkan banyak gejala termasuk: Sakit sendi Penyakit […]

Gabungan Resveratrol dan Polifenol Jadikan Vivix Antipenuaan Terbaik

Tahukah anda, Vivix merupakan sebatian resveratrol anti penuaan paling berkuasa, paling tulen dan paling kuat zaman ini. Dalam kajian makmal, bahan-bahan dalam Vivix telah menunjukkan memberikan kesan positif melalui empat mekanisme utama penuaan selular. Soalnya, begitu banyak suplemen berasaskan resveratrol di pasaran, tetapi kenapa anda perlukan Vivix? Mengapa Vivix lebih baik berbanding semua resveratrol lain […]

Manfaat POLYGANUM CUSPIDATUM dalam VIVIX

Posting kali ini saya ingin berkongsi berkenaan manfaat polyganum cuspidatum dalam Vivix. Sebelum ini saya sudahpun berikan manfaat dan kelebihan ramuan Vivix yang lain seperti lobak ungu, elderberi, anggur muscadine. Semua orang tahu ada 4 ramuan utama Vivix iaitu: Anggur muscadine Lobak Ungu Elderberi Polyganum cuspidatum (atau Japanese knotweed) Apakah Polyganum Cuspidatum Polyganum Cuspidatum (japanese […]

Cara Vivix Bantu Rawat Kebas Akibat Diabetes

Kebas Kaki Tangan Akibat Diabetes

Baru-baru ini ada customer bertanya kepada saya GLA Complex untuk masalah kebas ibunya. Kebas kaki dan tangan berlaku kepada pesakit diabetes adalah disebabkan oleh kesan sampingan ubat yang diambil. Elok kita fahamkan mengapa boleh terjadi dan bagaimana Vivix dan set Shaklee boleh membantu masalah kebas ini. Apakah Kebas Kebas adalah keadaan dimana seseorang mengalami kekurangan  rasa […]

7 Cara Vivix Bantu Rawatan Sakit Buah Pinggang

Cara vivix bantu rawatan sakit buah pinggang tahap 5

Banyak info telah saya ketengahkan dalam beberapa posting saya berkenaan Vivix sebagai nutrisi untuk buah pinggang. Namun, mungkin menjadi persoalan kepada pesakit atau ahli keluarga, bagaimana Vivix sebagai nutrisi sihat untuk buah pinggang. Dalam artikel kali ini saya jelaskan lebih terperinci. Apakah Resveratrol Ada suatu bahan dalam Vivix iaitu resveratrol. Resveratrol adalah sejenis antioksida – polifenol, […]

Vivix Dan Penyakit Berkaitan Neuro

Rawatan Angioplasti Kira-kira 3 tahun lalu, abah saya alami rasa senak dan angin pada bahagian dadanya. Hendak kata serangan jantung bukan, tetapi keadaannya menjadikan beliau sukar bernafas juga. Kami bawakan ke Institut Jantung Negara terus. Doktor maklumkan perlu buat angioplasti untuk melihat apakah masalah sebenar. Kalau ada blok pada salur darah, doktor akan terus buatkan […]