Call nowWhatsapp

Vitamin Shaklee dah jadi pilihan saya selama 12 tahun ini. Ada orang makan sekejap sahaja, jemu nak cuba jenama lain pula. Ada yang kembali semula makan Shaklee, ada yang bertahun-tahun makan Shaklee macam saya. Alhamdulillah, mana-mana pun sebenarnya kalau anda kembali semula makan Shaklee, sebenarnya itulah kehebatan produk Shaklee.

Review Pengguna Vitamin Shaklee 12 Tahun

Saya telah memilih mengambil vitamin Shaklee sejak saya mengandung anak kedua. Masa tu memang niat nak makan vitamin sebab nak tambah baik kualiti susu ibu bagi anak kedua.

Bermula dari situlah vitamin Shaklee sentiasa jadi pilihan saya samada untuk:

Bukan itu sahaja, saya amalkan Shaklee, tahu-tahu saya dapat bonus setiap bulan. Tahu-tahu saya dapat pula pangkat-pangkat dalam Shaklee, tahu-tahu saya dah sampai ke merata dunia ditanggung sepenuhnya oleh Shaklee. Banyak sangat benefit saya dapat daripada Shaklee alhamdulillah.

Makan Shaklee, tahu-tahu saya dapat ke Switzerland tajaan penuh Shaklee
Makan Shaklee, tahu-tahu saya dapat ke Switzerland tajaan penuh Shaklee

Kesihatan Bertambah Baik Amalkan Vitamin Shaklee

Bila kita makan vitamin, mestilah kita fokus untuk perbaiki kesihatan kita kan? Jadi saya berpendapat, banyak aspek kesihatan yang saya dah berjaya perbaiki bersama pengambilan vitamin Shaklee

1. Kesihatan Lebih Baik

Sebenarnya masa saya young adults (20an) saya ada alami masalah batuk yang berpanjangan. Hampir setahun saya batuk (on off) dan macam-macam ubat, herba, amalan yang saya telah cuba. Batuk saya berhenti bila saya start makan vitamin.

Bila dah sembuh, saya pun tak continue makan vitamin. Masalah bajet juga masa tu.

Saya mula makan vitamin Shaklee pada umur 32 tahun, terpaksa makan vitamin sebab saya nak perbaiki kualiti susu ibu untuk anak no 2 saya. Sebab apa? Saya menyusu anak sulung cukup 2 tahun, malahan lebih lagi (rasanya sampai 4 tahun), tapi anak sulung tu kerap juga tak sihat. Jadi saya suspect maybe susu ibu tak cukup berkualiti.

Beserta dengan pengambilan Shaklee tu, saya dapati kesihatan saya semakin baik, kalau batuk saya cepat recover.

Anak saya yang menyusu pun alhamdulillah badannya lebih kuat. Mostly selalu sihat, kalau tak sihat cepat baiknya. Jadi asbab itulah Shaklee ni sentiasa jadi pilihan saya untuk pengamalan vitamin.

2. Lebih bertenaga

Bila kita menginjak usia, kita akan dapati tenaga kita tak sama seperti semasa kita muda. Bangun pagi agak liat, nak tidur pun sukar, cepat penat, mudah tertidur siang hari, mudah lesu dan lain-lain.

Namun bila semakin lama saya amalkan Shaklee, saya dapati tenaga saya lebih baik pada umur saya sekarang (now I am 44 years old in 2023). Saya mudah bangun pagi dengan bertenaga, saya mudah untuk lena waktu malam, siang pun saya bertenaga dan banyak kerja saya boleh selesaikan, alhamdulillah.

Kenapa penting bertenaga? Sebab tenaga yang terpancar di luaran fizikal kita menggambarkan tenaga dalaman pada tahap sel kita. Bila sel kita bertenaga, sel hingga ke organ kita dapat jalankan tugas dengan efisien. Jadi badan kita lebih sihat, dapat elakkan penyakit.

Dapat sampai ke puncak Jungfrau ketinggian 4158m dengan kesihatan yang baik
Dapat sampai ke puncak Jungfrau ketinggian 4158m dengan kesihatan yang baik

3. Dapat kuruskan badan dan lebih lama

Benda ni penting sebab saya ni dah lama gemuk. Saya gemuk sejak remaja hingga menginjak dewasa dan beranak-pinak. Bila dah lama gemuk, saya memang terjebak dengan macam-macam program kuruskan badan. You name it!

Alhamdulillah saya dah berjaya kuruskan badan since 2018 dan hingga sekarang saya masih dapat pakai size S. Bagi sesetengah orang kuruskan badan tu senang sahaja, tapi nak maintain kurus perlukan perjuangan yang lebih besar.

Syukur Allah lorongkan saya bersama Shaklee.

4. Elak Dari Penyakit Kronik

Sebenarnya seawal saya umur 28 tahun sewaktu pregnant anak sulung, saya telah didiagnos ada Gestational Diabetes, iaitu diabetes ketika mengandung. Saya juga ada GDM sekali lagi waktu mengandung anak kedua. Ingat lagi kan saya cerita di atas saya start makan Shaklee waktu saya mengandung anak kedua?

Ceritanya, ada seorang doktor ni warning saya, katanya kalau awak tak jaga, awak berisiko dapat diabetes bila awak umur 40 nanti. 

Jadi saya risaulah. Mujurlah hasil saya amalkan vitamin Shaklee pada umur 32 tahun tu, dapat membantu saya elakkan penyakit kronik sehingga sekurang-kurangnya sekarang. Mudah-mudahan saya dapat kesihatan yang terbaik, tanpa penyakit kronik sepanjang hayat saya.

Jom Jadi Pengguna Vitamin Shaklee!

Ayuh dapatkan vitamin Shaklee anda hari ini!

Jom sertai keluarga Shaklee kami hari ini! Jika anda pergi ke branch atau HQ Shaklee dan nak register menjadi ahli Shaklee, boleh isi link ini siap-siap ye. Nanti boleh dapat diskaun 25% terus tau. 

Hubungi kami di nombor berikut untuk pendaftaran segera. Jangan lepaskan peluang ini untuk memulakan hidup baru yang lebih sihat!

https://www.shaklee.com.my/joinnow?sid=864679

Untuk join bisnes Shaklee, boleh klik link berikut

https://wasap.my/60122195919

#blogmegashaklee
#shakleetriumph2023
#shakleethrive2023

#kursusspamurah #spashaklee #mobilespa #mobilespamalaysia #kelasspaonline #resVvixchallenge #feelyoung #polyphenols #coolparents #myyouthfulpower
#shaklee #shakleemalaysia

Raihanah SID 864679
No tel: 0122195919
Your trusted Shaklee Independent Distributor
Shaklee Business Leader
Shaklee Certified Product Expert / Trainer
Shaklee Gombak

PENAFIAN : Semua penulisan tentang produk dan testimoni yang dikongsi di blog ini bukan bertujuan untuk merawat dan menyembuhkan penyakit. Sebarang masalah kesihatan mestilah diajukan kepada pakar perubatan yang diiktiraf.

error

Enjoy this blog? Please spread the word :)