Call nowWhatsapp

Search Results for: label/esp

Perbezaan Jamu dan Suplemen

Hari ini saya bercerita sikit berkenaan jamu atau Set bersalin Shaklee. Semasa berpantang anak pertama, percaya tak saya tak guna langsung supplemen atau jamu. Pada ketika itu memang plan hendak guna set berpantang keluaran HPA. HPA ini produk daripada herba Melayu. Saya pula bersalin czer, dengan anak masa tu kena jaundis yang agak lama. Justeru […]

Suplemen untuk ibu hamil, berpantang dan menyusu

Adakah anda termasuk dalam kategori di bawah? 1. Ibu ohsem yang sedang mengandung? 2. Ibu ohsem yang sedang berpantang? 3. Ibu ohsem yang sedang menyusukan anak? Pernahkah anda alami keadaan berikut? 1. selalu rasa badan letih, 2. ada sembelit time mengandung dan berpantang, 3. ada buasir ketika mengandung,4. nak pulih dengan cepat ketika berpantang5. Selalu rasa letih, […]

Testimoni Darah Tinggi Dengan Shaklee

Anda ada darah tinggi? Atau orang-orang tersayang menghidap darah tinggi? Zaman sekarang penyakit darah tinggi dah macam common, bukan sahaja warga tua bahkan orang muda. Kalau kat pejabat saya tu dalam unit saya sendiri ada 2 orang. Yang lain saya kurang tahu. Mereka ni masing-masing berumur 30an dan 40an. Masih muda. Jaga-jagalah pemakanan masing-masing. Juga […]

Mengapa Protein Penting Dalam Diet Seharian

Mungkin ramai yang dah lupa apa tujuan utama kita makan protein, dan untuk itu biarlah didedahkan sedikit ‘rahsia’ protein, yang mungkin sebahagian daripadanya kita dah belajar ketika di bangku sekolah dahulu. It’s a basic Science.  Pertumbuhan-16% tubuh badan manusia terdiri daripada protein. Kulit, rambut, organ-organ, otot, semuanya terdiri daripada protein (semuanya mengandungi DNA, dan dalam DNA […]

error

Enjoy this blog? Please spread the word :)

RSS
Follow by Email
YouTube
YouTube
Telegram
WhatsaApp