Keistimewaan ESP Kepada Ibu Berpantang

By | 21 May 2014

Berpantang memang seronok, sebab ibu boleh berehat dan ada baby baru. Tapi tak semuanya indah tentang berpantang. Semua ibu pasti ada mengalami situasi begini

1. Sembelit ketika berpantang
2. Kencing kotor selepas bersalin
3. Bengkak payudara sebab bayi kurang minum. Walaupun pam masih tidak selesaikan masalah
4. Masalah emosi
5. Letih, kurang bertenaga sebab perlu berjaga malam
6. Lambat sembuh selepas proses bersalin, sehingga 40 hari baru elok

Masalah-masalah di atas, jika tak diatasi boleh memudaratkan ibu dan bayi. Macam masalah sembelit, hoho sakit weh. Nak meneran pun takut koyak lagi, aduh kesian ibu-ibu. 

Saya alami dulu bengkak payudara, memang kena baby juga minum, insyaAllah ok. Jika tak paksa baby minum memang bahaya, ibu boleh demam dan juga jika berterusan kena duct clog yang memerlukan pembedahan.

Saya pernah terbaca di website Dr Zubaidi, beliau yang merupakan doktor pakar perubatan turut mengesyorkan ibu berpantang mengambil ESP dan Vitalea untuk membantu penyembuhan semasa proses berpantang. Boleh rujuk blog beliau.

Set bersalin Shaklee telah diyakini oleh para ibu di Malaysia sejak tahun 1990an lagi untuk khasiat makanan tambahan yang diperlukan oleh tubuh. Suplemen Shaklee mudah untuk ditelan dan kesannya amat positif untuk mempercepatkan penyembuhan luka. Ini termasuklah ESP.


ESP Teman Berpantang


Salah satu produk dalam set bersalin Shaklee adalah ESP. Ya ESP yang glamor tu. Fungsi ESP dalam set bersalin Shaklee adalah:


1. Membantu menghasilkan hormon dalam badan, serta membina sel-sel dalam badan. Hormon oxytocin dan prolactin adalah sangat penting kepada ibu menyusu. 

2. Komponen utama susu ibu adalah protein (selepas air). Justeru protein adalah penting untuk penghasilan susu. Kurang protein boleh menyebabkan ibu mengalami masalah kurang susu.
3. Membantu penyembuhan luka secara menyeluruh.
4. Membantu memekatkan susu, justeru bayi lebih cepat kenyang dan kurang meragam.
5. Mengenyangkan dan memberi tenaga.


Dah ramai pengguna berpuas hati, seperti saya dan juga mereka di bawah ini

Testimoni berpantang dengan Shaklee, khususnya ESP

 

Testimoni ESP pekatkan susu ibu

Jom hubungi saya supaya saya boleh bantu anda dan keluarga lebih sihat. 🙂

 

Ingin mencari supplemen yang sesuai untuk diri anda atau keluarga? Atau ingin menjana pendapatan 4-5 angka sebulan hanya dari rumah?

https://www.facebook.com/messages/yourhealthpartner
PM/SMS/Watsapp 0122195919
Emel ahmad.raihanah@gmail.com
Layari blog www.vitamincerdik.blogspot.com
Facebook www.facebook.com/yourhealthpartner
Konsultansi percuma

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge