Tag Archives: jutawan muslimah

GST Telah Diluluskan, rakyat malaysia bakal berdepan satu lagi kesukaran

By | 8 April 2014

Rakyat Malaysia bakal berdepan satu lagi kesukaranTahukah anda semalam 7 April 2014 telah diluluskan pelaksanaan GST di Dewan Rakyat dengan undian majoriti tipis. Bukan undian ni yang saya nak highlight, tapi pelaksanaan GST yang bakal membebankan rakyat yang saya cuba kongsikan di sini.Anda boleh baca apakah GST dan kesannya kepada anda. Perlulah diingat, anda harus lakukan bacaan yang… Read More »

Realiti Malaysia: nilai ringgit semakin kecil

By | 6 April 2014

Saya memang perasan harga barang sekarang macam dah tak terkawal. Walaupun lah kerajaan kata dia ada kawal, tetapi nampaknya realiti yang dialami masyarakat Malaysia sekarang ni memang sangat payahlah.Adakah anda ada merasai seperti ini? Bolehkah hidup dengan gaji RM1500 di Malaysia? Atau mengalami situasi seperti ini? Nilai ringgit semakin menyusut Dulu-dulu pernah juga boleh beli nasi lemak dengan… Read More »

Apa Angan-angan anda? Mahu realisasikannya?

By | 3 April 2014

Lama tak menulis menyebabkan banyak saya ingin tulis malam ini.Kali ini saya nak tunjukkan kepada anda kereta baru salah seorang Master kami. Beliau ni saya kenal masa masih di universiti lagi. Sejak dulu memang baik orangnya, lemah lembut, pandai Bahasa Arab usah ceritalah bagaimana kagumnya saya dengan beliau sejak dulu.Kini bertambahlah lagi kekaguman itu. Dah drive BMW tau.… Read More »