Call nowWhatsapp

Shaklee untuk kesihatan keseluruhan

Sebenarnya ramai belum tahu bahawa vitamin Shaklee menawarkan vitamin untuk semua ahli keluarga, juga untuk pelbagai taraf kesihatan. Kebanyakan daripada vitaminnya telah pun saya cuba. Jom kita lihat

Set Immune Booster

 Immune Booster set. Ini penting terutama bagi menguatkan sistem pertahanan badan seseorang. Anda selalu demam, selesema atau batuk? Awas itu petanda penyakit, jika dibiarkan boleh menjadi penyakit yang kritikal. 

Ini kerana petanda batuk merupakan petanda awal badan telah diserang virus/penyakit.

Saya gunakan Nutriferon, terutama saat demam, selesema dan batuk. Begitu juga vitamin C dan omega guard. Sejak menggunakannya, saya tidak lagi menggunakan panadol bagi mengubati demam. Tahukah anda penggunaan panadol untuk jangkamasa panjang adalah berbahaya?  http://ummirdinacong.blogspot.com/2013/03/bahaya-pengambilan-panadol.html


 Semasa mengandung dan berpantang anak pertama rasa saya tidak menggunakan apa-apa cuma bergantung dengan ubat doktor. Bagi booster milk pula macam-macam petua dicuba terutama petua-petua melayu dan cina. Alhamdulillah dapat menyusu lengkap 2 tahun.

Semasa mengandung anak kedua juga saya tidak menggunakan apa-apa vitamin. Bagaimanapun selepas berpantang saya mencuba set bersalin dan milk booster. Alhamdulillah badan lebih sihat, anak pun lebih sihat. Kulit anak saya pun memang cantik. Susu dapatkan kumpul sehingga 200 peket, memang lega sangat. 

Set Kanak-kanak

 Dan ya, set ini juga saya ambil untuk anak-anak saya. Yang sulung 5 tahun setiap bulan demam panas disebabkan tonsilitis. Banyak ikhtiar telah dibuat tetapi tiada yang berjaya, saya hampir bersetuju untuk surgeri membuang tonsil. Tetapi saya cuba set ini. Alhamdulillah anak saya lebih sihat, pertahanan badan lebih baik dan IQ pun memang bagus.

Anak yang kedua pun memang ambil juga, suka sangat kunyak Omega guard.
 Saya mengalami PCOS. Justeru memang perlu usaha yang lebih berbanding orang lain untuk mendapatkan anak. Sebelum pengambilan supplemen, kitaran haid saya selama 30 hari dan lebih. Sejak mengambil vitamin alhamdulillah dapat maintain kitaran selama 28 hari mengikut kadar normal.

Bagaimanapun untuk menghasilkan ini mengambil masa juga, bagi saya lebih kurang 4 bulan.
 Set kulit juga saya ambil. Wah semua saya ambil ni kan. Memang bajet sebulan saya dan keluarga untuk supplemen mampu mencecah RM1000 sebulan. 🙂

Ok, set kulit saya ambil kerana kulit saya memang banyak parut dan senang berjerawat. Saya ambil juga kolagen, hasilnya kulit kurang berminyak. Alhamdulillah. Hasil ini bukan boleh dapat dalam seminggu atau sebulan, tetapi harus sabar dan yakin.


Meskipun saya kurang berjaya mendapatkan berat idaman, namun begitu setidaknya saya dapat mengawal berat badan daripada lebih berat 😛

Ramai telah mengambil set slimming daripada saya, alhamdulillah memang berjaya dengan coaching yang betul.

https://www.facebook.com/messages/yourhealthpartner

PM/SMS/Watsapp 0122195919
Emel ahmad.raihanah@gmail.com
Layari blog www.vitamincerdik.blogspot.com
Facebook www.facebook.com/yourhealthpartner
Konsultansi percuma

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge