Call nowWhatsapp

Awas Dengan Vitamin Tiruan Berleluasa

Suplemen Shaklee tiruan

Tahukah anda sekarang ini banyak supplement tiruan dijual secara online? Bahaya ke tak beli Supplement Tiruan Secara Online ini?

Penjualan suplemen tiruan berleluasa di website e-commerce

Menurut Malaysian Dietary Supplement Association (MADSA), pihak mereka telah memberi amaran tentang bahaya membeli supplement tiruan secara online tanpa melalui pengedar yang sah.

MADSA juga telah maklumkan perkara ini kepada Kementerian Kesihatan Malaysia kerana ia memberi kesan buruk kepada pengguna supplement tiruan ini.

Perkara ini juga berlaku di luar negara. Seperti Amazon.com, mereka telah remove semua unathorize seller supplement dan mewajibkan kepada semua customer mereka supaya membeli produk supplement terus kepada syarikat atau agen yang berdaftar sahaja.

Proses ini mengambil masa yang lama untuk pihak berkuasa menangani penjualan supplement tiruan di pasaran.

Apa yang boleh kita lakukan adalah berkongsi maklumat dan educate prospek/customer kita tentang kelebihan membeli supplement dengan agen yang sah.

Untuk pengetahuan anda, setakat ini ada 28 syarikat berdaftar dengan MADSA yang diiktiraf bahawa supplement mereka ini selamat digunakan. Boleh klik link ini untuk lihat senarai ahli MADSA. https://madsa.org.my/members-listing/

Jadilah pengguna yang bijak, jangan perjudikan kesihatan anda dengan barangan tiruan.

Bagaimana Nak Beli Shaklee?

Sila hubungi 012-2195919 atau klik link di bawah untuk dapatkan produk Shaklee daripada authorized seller seperti saya.

Semoga perkongsian ini bermanfaat untuk semua dan jika anda ingin mendapatkan produk Shaklee atau menyertai Shaklee boleh hubungi saya dan saya akan membantu anda turut sama berjaya.

Raihanah SID 864679
No tel: 0122195919
Your trusted Shaklee Independent Distributor
Beauty Consultant
Shaklee Gombak

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge
error

Enjoy this blog? Please spread the word :)

RSS
Follow by Email
YouTube
YouTube
Telegram
WhatsaApp