Call nowWhatsapp

Anak Dah 2 Tahun Tapi Masih Leaking?

Saya dah master breastfeeding anak kedua 25dec lalu. Dlm tempoh itu saya masih ambil supplements. Yg berbeza adalah saya tidak lg pam Di office. 

Apa yang best adalah bila balik jam 6pm terasa leaking. Ini sst Yg tidak dialami masa anak sulung dulu. Alhamdulillah rezeki anak. Jika lps 2 tahun pun camni apatah lg sblm 2 tahun kan.


Apa yang saya ambil?

Boleh baca sini bagi senarai supplemen yang saya sendiri ambil. http://vitamincerdik.blogspot.com/2013/11/shaklee-untuk-kesihatan-keseluruhan.html


Add caption

Apa kaitannya set ini dengan kesihatan ibu yang menyusukan anak??? 

  • Kesihatan ibu mempengaruhi hasil perahan susuibu.Ibu yang sihat, mood yang stabil dan bersemangat akan secara langsung membuatkan ibu itu kuat semangat dan terus berkeyakinan untuk terus membuat sesi perahan.
  • Ibu yang sakit atau tidak sihat akan mengganggu emosi si ibu. Apabila ini terjadi penghasilan susu akan terganggu dan si ibu akan hilang sedikit fokus dan semangat untuk meneruskan sesi perahan jika sakit itu berlarutan.
  • Ibu yang stress akan lebih hilang fokus pada dunia penyusuan. Tekanan yang dihadapi akan mengganggu emosi dan fikiran si ibu. Apabila ini terjadi susu akan mula menurun penghasilannya.
  • Ibu yang keletihan dan keletihan yang berterusan juga boleh mengganggu penghasilan susuibu. Ini kerana keletihan ini akan menyebabkan ibu secara perlahan-lahan rasa malas hendak mengepam dan ini akan menjejaskan penghasilan susuibu. Apabila ibu lebih, semua zat akan digunakan untuk proses pemulihan tubuh si ibu dan oleh kerana itulah adakala penghasilan susuibu terganggu terutama zat tidak diganti semula dengan sempurna.Pengambilan vitamin membantu sedikit sebanyak mengisi kekosongan nutrien dan zat vitamin yang tidak dapat dipenuhi melalui pengambilan makanan harian 

Ingin mencari supplemen yang sesuai untuk diri anda atau keluarga? Atau ingin menjana pendapatan 4-5 angka sebulan hanya dari rumah?

https://www.facebook.com/messages/yourhealthpartner
PM/SMS/Watsapp 0122195919
Emel ahmad.raihanah@gmail.com
Layari blog www.vitamincerdik.blogspot.com
Facebook www.facebook.com/yourhealthpartner
Konsultansi percuma

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge