Vitalea Multivitamin Terbaik dan Pertama Di Dunia

By | 25 February 2014

Tadi sempat juga tengok tv, Astro Maya tak silap. Ada Puan Jasmin Hani, seorang selebriti. Beliau berkongsi pengalaman beliau berpantang dan menyusukan anak.

Jasmin Hani semasa majlis cukur jambul bayinya


Saya tak tengok habis, tetapi saya sangat, sungguh sokong kenyataan beliau, “Mula-mula menyusu tu semua ibu rasa susah dan baby pun rasa susah. Tapi sekejap saja susah tu, ada orang seminggu dah elok, macam saya lebih kurang dua minggu macam tu. Tapi lepas tu oklah. Bila susah tu cuba bagi juga baby minum formula, tetapkan sekali sahaja sehari. Tapi lama-lama kita pun rasa kesian dengan baby sebab minum formula.”

Kan, tengok tu, selebriti pun diuji juga. Jangan kita rasa orang-orang terkenal dan hebat seperti selebriti, Permaisuri macam Kate Middleton tu baik-baik je semua, tentu mereka melalui juga saat-saat susah nak menyusukan dan berpantang macam kita. Kita je tak diberitahu keadaan mereka. Sebab mereka selalu nampak cantik saja di mata kita kan.

Kate Middleton sehari selepas bersalin


Jadi anda ibu yang hebat, selain iman dan jati diri kena kuat (dah lama saya tak guna perkataan jati diri… hihih) sebab anda ibu yang hebat justeru anda pasti dapat lalui semua kesukaran untuk memberikan yang terbaik untuk anak anda kan.

Ada ibu yang pakaian pun tak berganti, tapi baju anak-anak beli, bukan setakat beli, beli yang branded pulak tu. Diri ibu sendiri tak apa beli baju di Giant pun ok. Tetapi anda ibu yang hebat, pastikan juga kesihatan anda dan anak-anak dan ahli keluarga anda utamakan. Melaburlah sedikit untuk suplemen kesihatan.

Bayangkan anak-anak setiap bulan sakit? Bayangkan anda pula yang sakit? Bayangkan suami atau ibu bapa anda sakit? Susah hati kan? Tegakah kita berbelanja lebih kepada peralatan mewah sedangkan kesihatan diketepikan? Jadi fungsi suplemen bukanlah menyembuh, tetapi ia boleh membantu mengekalkan kesihatan. Badan kita sememangnya memerlukan vitamin dan mineral sebagai tambahan untuk memastikan ia bergerak aktif, seperti vitamin C, bagus untuk kulit serta vitamin E, asid amino, zinc dan lain-lain.

Jika anda ingin mendapatkan suplemen, pastikan anda tahu tahap kesihatan anda atau ahli keluarga anda sebelum mendapatkan khidmat rundingan suplemen yang sesuai untuk anda. Contohnya:

1. Anda selalu mengalami migrain
2. Anda ibu hamil atau sedang berpantang
3. Anda ibu menyusu
4. Anak anda selalu demam panas disebabkan bengkak tonsil
5. Ibu bapa anda mempunyai sejarah penyakit kronik seperti darah tinggi dan diabetes.
6. Anda kerap tidak bertenaga, senang letih
7. Lain-lain….

Bagi anda yang pertama kali ingin mencuba suplemen, apa kata mulakanlah dengan pengambilan Vitalea Iron Formula daripada Shaklee. Ia merupakan multivitamin terbaik, pertama dan tertua didunia (ia dicipta kira-kira 99 tahun yang lalu).

Ibu sihat, keluarga sihat, masyarakat bahagia. Vitalea boleh diambil bersama-sama set berikut:

1. Set kesejahteraan keluarga (Family Wellness Set) – pelengkap nutrisi, tambah tenaga, ahli sukan
2. Set Bersalin Shaklee Terbaik
3. Set Penyusuan Shaklee
4. Set Kehamilan Shaklee
5. Set tambah berat badan
6. Set diabetes

7. Lain-lain masalah kesihatan

Artikel berkaitan:
http://vitamincerdik.blogspot.com/2014/02/video-tentang-vitalea.html

http://vitamincerdik.blogspot.com/2014/02/ujian-explotab-vitalea.html

http://vitamincerdik.blogspot.com/2013/08/vita-lea-iron-formula.html


http://vitamin-cerdik.com/2014/02/vitalea-multivitamin-asas-harus-dimiliki-semua.html/

Ingin mencari supplemen yang sesuai untuk diri anda atau keluarga? Atau ingin menjana pendapatan 4-5 angka sebulan hanya dari rumah?

https://www.facebook.com/messages/yourhealthpartner
PM/SMS/Watsapp 0122195919
Emel ahmad.raihanah@gmail.com
Layari blog www.vitamincerdik.blogspot.com
Facebook www.facebook.com/yourhealthpartner
Konsultansi percuma

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge