Call nowWhatsapp

4 Cara Vivix Dengan Resveratrol dan Polifenol Membantu Penyakit SLE

Testimoni Vivix untuk SLE

Dalam kalangan customer saya, ada beberapa orang pesakit SLE. Termasuk kakak saya, alhamdulillah semuanya baik dengan pengambilan Shaklee lebih-lebih lagi Vivix dengan resveratrol. Soalnya, bagaimana resveratrol dapat membantu mempertingkatkan kesihatan pesakit SLE?

Apakah SLE atau Lupus?

Lupus (SLE atau penyakit sistemik lupus erythematosus) adalah penyakit autoimun yang boleh menyebabkan banyak gejala termasuk:

 • Sakit sendi
 • Penyakit buah pinggang
 • Ruam
 • Gangguan kiraan darah dan banyak lagi.

Antara penyakit SLE seperti sopak, psoriasis, dll. Badan semua orang mempunyai sistem imun yang bertujuan untuk melawan jangkitan. Namun bagi pesakit SLE, gangguan autoimun berlaku apabila sistem imun seseorang menyerang sel dan tisu tubuh mereka sendiri.

SLE atau Lupus adalah gangguan autoimun yang boleh menjejaskan kulit, sendi, buah pinggang, otak, dan organ-organ lain.

SLE adalah penyakit sistemik dimana ia boleh menyerang pelbagai organ dalam badan
SLE adalah penyakit sistemik dimana ia boleh menyerang pelbagai organ dalam badan

Resveratrol Sebagai Penawar Penyakit SLE

Sejak pertama kali saintis menemui resveratrol pada tahun 1939 apabila berjaya diasingkan oleh Takaoka daripada sejenis akar. Pada tahun 1963 pula ia ditemui dalam akar Japanese knotweed atau polyganum cuspidatum.

Resveratrol banyak terdapat secara semulajadi dalam kulit anggur merah. Selain itu, ia juga terdapat dalam wain merah dan dikaitkan dengan kesan anti radang.

Kajian Klinikal Resveratrol Terhadap Penyakit SLE

1. Kajian Saintis China

Terdapat sekumpulan saintis daripada China yang telah menjalankan kajian menyeluruh tentang kesan resveratrol pada pesakit SLE. Anda boleh baca kajian ini dalam artikel Kajian Saintis China. Pautan ini adalah dalam bahasa Mandarin, bagaimanapun ia menjelaskan kesan SIRT1 dalam Resveratrol sebagai peranan yang penting dalam patogenesis SLE.

2. Lain-lain Kajian

Terdapat kajian lain terhadap resveratrol yang menyatakan kesan positif terhadap penyakit SLE. Antaranya:

Resveratrol dan polifenol tumbuhan mempunyai atheroprotective yang membantu membalikkan proses kolestrol protein (RCT). Ini sangat bermanfaat bagi pesakit SLE terutama dengan masalah rheumatic arthritis.

Seterusnya resveratrol mampu untuk mengatasi faktor pro-atherogenic dalam SLE dan plasma RA. Resveratrol bertindak sebagai agen anti-atherogenic dengan menghalang lipid yang berlebihan melalui kesan ke atas pengangkutan kolesterol.

Bagaimana Vivix boleh membantu penyakit SLE

Tentu anda tertanya-tanya bagaimana Vivix boleh membantu penyakit SLE?

Gabungan resveratrol dan polifenol

Vivix merupakan produk antipenuaan selular, yang dicipta oleh Shaklee Corporation, adalah revolusioner, sedang dipaten, sangat berkuasa dalam memerangi penuaan selular. Salah satu bahan utama (resveratrol) dalam Vivix dirujuk di lebih 2,000 penerbitan penyelidikan, termasuk pelbagai kajian yang dijalankan oleh Harvard University, National Institutes of Aging, dan Institut Sains Kesihatan Alam Sekitar.

Vivix menyediakan 100 mg resveratrol dalam setiap hidangan (Satu sudu teh). Ekstrak resveratrol mempunyai resveratrol semulajadi Kandungan 98%. Ini sebenarnya suplemen anti-penuaan terbaik di dunia. Bahawasanya ianya tulen ya.

Salah satu resepi terbaik Shaklee adalah kebijaksanaannya menggabungkan resveratrol dengan polifenol semulajadi. Vivix mengandungi polifenol yang kaya dengan asid elagik, ini sesuatu jumlah yang tidak terdapat di dalam wain merah (wain merah dikatakan mengandungi khasiat resveratrol tertinggi).

Asid elagik menghalang enzim yang terlibat dalam pembentukan protein AGE, iaitu salah satu daripada empat pusat mekanisme penuaan selular. Resveratrol mempunyai kesan ke atas enzim ini, tetapi menyekat tiga kunci lain mekanisme penuaan selular.

Secara ringkasnya, menambah kompaun polifenol yang mengandungi asid elagik dan 10 lagi polifenol bersama-sama resveratrol telah menjadikan Vivix lebih berkuasa berbanding suplemen berasaskan resveratrol tunggal atau polifenol tunggal semata-mata.

Vivix boleh membantu penyakit SLE

1. Membaiki dan Mempertahankan Sel

Kajian menunjukkan bagi pesakit yang mempunyai autoimmune tinggi (seperti SLE) berisiko tinggi untuk mengalami:

 • Kerosakan genomik DNA
 • Penghasilan radikal bebas

Ramuan vivix yang terdiri daripada lobak ungu, elderberries, japanese knotweed dan anggur muscadine membantu memperbaiki dan mempertahankan sel melalui pengaktifan Nrf2.

2. Pengawalan Genetik

Genetik adalah warisan, umpamanya yang biasa kita dengar apa yang daripada ibu bapa kita kadangkala boleh diwariskan kepada kita. Contohnya diabetes, penyakit SLE, kanser dan sebagainya adalah antara penyakit warisan secara genetik.

Setiap sel dalam badan mengandungi pengawal selia genetik yang menyumbang kepada kemerosotan yang berkaitan dengan usia. Bahan-bahan Vivix menunjukkan hasil yang positif memberi kesan kepada genetik pengawal selia (menghidupkan gen umur panjang dalam setiap sel) yang seterusnya membantu untuk menolak selular penuaan.

Dalam kata lain Vivix memperbetulkan kembali struktur genetik yang menyebabkan SLE dan penyakit-penyakit lain serta mempertingkatkan fungsi DNA kepada lebih baik.

3. Vivix memberikan tenaga kepada sel

Dalam badan kita ada bahan yang disebut sebagai mitokandria, iaitu sejenis bahan yang membantu menghasilkan tenaga untuk memastikan sel berkembang dengan baik dan sihat. Fungsi mitokandria boleh menurun disebabkan oleh serangan-serangan, justeru ia boleh membantutkan perkembangan dan pembahagian sel yang sihat.

Seumpama begini, jika kecekapan mitokondria berkurangan, fungsi sel akan merosot. Bahan-bahan dalam Vivix menggalakkan biogenesis mitokondria (pengecasan semula dan salinan mitokondria). Ini memberi lonjakan tenaga kepada sel.

4. Melambatkan dan menghalang penimbunan protein AGE

Protein AGE adalah zat yang dibentuk dari gula dan protein berlebihan yang saling terikat. Apabila badan terkandung banyak protein AGE, sel akan menjadi tepu akhirnya banyak penyakit tersekat dan terkumpul. Secara ringkasnya protein AGE ni menghalang dan menyekat fungsi sel yang normal. Semakin banyak timbunan protein AGE semakin tinggi tubuh terdedah kepada pelbagai penyakit.

Dalam aspek penyakit SLE, sel tubuh tidak berfungsi secara normal. Justeru Vivix dapat membantu melambatkan dan menghalang penimbunan protein AGE dalam tubuh.

Testimoni Pesakit SLE Pengguna Vivix

Telah ramai pesakit SLE menggunakan Vivix. Antaranya seperti berikut:

1. Pesakit SLE ambil bcomplex dan Vivix

Ambil Vivix dan Bcomplex membantu kesihatan pesakit SLE
Ambil Vivix dan Bcomplex membantu kesihatan pesakit SLE

2. Pesakit SLE ambil Vivix sahaja

 

Ambil Vivix sahaja hingga doktor pun terkejut
Ambil Vivix sahaja hingga doktor pun terkejut

3. Pesakit SLE di kalangan warga muda sihat selepas ambil Vivix

Ambil Vivix sahaja
Ambil Vivix sahaja

4. Pesakit SLE dengan protein bocor

Wanita ini sembuh nephrotic syndrome
Pesakit SLE dengan protein bocor ikhtiar dengan Vivix
Semoga perkongsian ini bermanfaat untuk semua dan jika anda ingin mendapatkan suplemen Shaklee bolehlah hubungi saya

Raihanah  SID 864679

No tel: 0122195919

Your trusted Shaklee Independent Distributor

Coach Detox Anda

Shaklee Gombak

12 thoughts on “4 Cara Vivix Dengan Resveratrol dan Polifenol Membantu Penyakit SLE

  • Raihanah Ahmad says:

   setiap tahun buat full medical chekup supaya kita tahu tanda aras kesihatan kita. dari situ kita boleh bertindak. jangan terlewat

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge
error

Enjoy this blog? Please spread the word :)

RSS
Follow by Email
YouTube
YouTube
Telegram
WhatsaApp