Nutriferon Sebagai Penggalak Sistem Imun

By | 29 June 2016
nutriferon immune booster

Ok baru-baru ini saya ada cadangkan beberapa produk untuk digunakan sebagai immune booster atau penggalak sistem imun. Salah satunya adalah Nutriferon.

Jadi posting kali ini saya hendak kongsikan dengan anda bagaimana Nutriferon bertindak sebagai penggalak sistem imun.

Bagaimana Nutriferon Bertindak Sebagai Penggalak Sistem Imun

Badan kita mempunyai suatu yang dipanggil sebagai interferon. Ia merupakan suatu protein semulajadi yang mencetuskan sistem imun badan untuk menyerang mikrob penceroboh dan merangsang keupayaan sistem daya tahan badan untuk melancarkan suatu gerak balas imun.

Pengeluaran interferon dalam badan kini boleh dirangsang secara semulajadi pada individu yang sihat melalui tambahan diet baru yang dipanggil Nutriferon.

Sistem imun kita bekerja setiap hari, 24 jam tanpa henti dan adakalanya ia breakdown. Apakah yang boleh menyebabkan sistem imun kita terganggu? Sistem imun kita boleh terganggu oleh perubahan cuaca dan iklim. Begitu juga dengan faktor psikologi seperti stress. Apa lagi kalau makan benda2 merapu.

Dalam keadaan terkini dengan wabak difteria dan measles yang melanda, sistem imun kita perlulah diletakkan dalam keadaan paling mantap untuk melindungi tubuh daripada serangan penyakit. Mereka yang menghadapi masalah antibodi lemah, mudah sakit dan sakit yang lambat sembuh sangat digalakkan untuk mengambil nutriferon. Di samping itu individu di bawah sangat digalakkan untuk mengambil Nutriferon:

  • Mereka yang sering sakit, selsema, demam.
  • Ibu yang menyusukan anaknya yang mana anaknya demam atau sakit yang berpanjangan.
  • Mereka yang mempunyai masalah imunisasi
  • Mereka yang sering travel dan kerap ke luar negara.
  • Mereka yang sering stress.
  • Mereka yang terdedah dengan bahaya penyakit seperti penyakit berjangkit
  • Mereka yang tak suka makan banyak vitamin antioksidan, ACE boleh gantikan dengan Nutriferon sepeket sehari.
  • Mereka yang ada mempunyai allergi dan eczema.

Nutriferon bekerja dalam dua cara:

  1. Segera mengaktifkan sistem pertahanan imuniti 
  2. Menggerakkan “pasukan cari dan musnah’ dalam sistem imuniti badan

Boleh rujuk dalam rajah di bawah.

Nutriferon menggalakkan interfero secara semulajadi

Nutriferon menggalakkan interferon secara semulajadi

Kenapa Nutriferon adalah pilihan saya untuk anak-anak saya

 

1. Terbukti daripada Empat Kajian Klinikal Pada Manusia

Campuran fitonutrien yang berkesan dan selamat ini memberi sokongan imun tepat pada peringkat sel. Kajian menunjukkan khasiat kesihatan yang luar biasa dan perlindungan imun yang diperolehi daripada campuran khas empat ekstrak tumbuhan di dalam Nutriferon.

Ramuan Nutriferon membantu menguatkan sistem imun

Ramuan Nutriferon membantu menguatkan sistem imun

2. Meningkatkan paras interferon secara semulajadi

Para saintis dan komuniti perubatan telah mengenalpasti interferon sebagai sesuatu yang amat penting bagi fungsi imun yang sihat. Nutriferon merupakan satu-satunya pemakanan tambahan di U.S. yang dicipta oleh penemu interferon yang boleh menambahkan penghasilan interferon di dalam badan secara semulajadi.*

3. Dicipta Oleh Individu Yang Menemui Interferon

Ahli imunologi yang terkenal di dunia, Dr. Yasuhiko Kojima merupakan individu pertama yang menemui interferon pada tahun 1954 semasa beliau menjalankan penyelidikan di Universiti Tokyo.

Dr Kojima adalah penemu interferon dan juga mencipta nutriferon

Dr Kojima adalah penemu interferon dan juga mencipta nutriferon

4. Rumusan Berpaten Yang Eksklusif

Nutriferon tidak dapat dijumpai di mana-mana kedai. Ia hanya boleh didapati melalui Shaklee. Rumusan berpaten Nutriferon yang unik adalah eksklusif kepada Shaklee. Ia telah melepasi satu set ujian-ujian saintifik yang ketat dari segi keselamatan, ketulenan, keberkesanan dan prestasi.

5. 40 tahun kajian

Setelah menjalankan penyelidikan selama 40 tahun dengan menguji ratusan sebatian semulajadi, Dr. Yasuhiko Kojima telah menghasilkan satu campuran unik daripada empat ekstrak tumbuhan yang menggalakkan pembentukan interferon secara semulajadi di dalam badan. Menurut kajian terbaru, Nutriferon telah berjaya membuktikan kesan positif terhadap serangan sel-sel semulajadi (NK) dimana ini menyokong lebih banyak perkembangan untuk sistem sains imunisasi ini.

Sejak Nutriferon telah dibangunkan, beberapa kajian klinikal manusia telah mendokumenkan keberkesanan makanan tambahan ini. Kajian ini, yang telah disiarkan dalam jurnal perubatan, seperti Journal Gastroenterology, Clinical Pharmacology and Therapy, dan Journal of Alternative and Complimentary Medicine,, mengetengahkan pelbagai faedah yang berkaitan dengan Nutriferon.

Tingkatkan sistem imun pesakit diabetes dengan Nutriferon

Nutriferon membantu menggalakkan sistem imun pada tahap paling tinggi

Kesimpulan

Setiap orang yang berlainan mempunyai sistem imun yang berbeza. Sistem imun kita ialah bagaimana kita melawan jangkitan kuman dan penyakit. Kadang-kadang sistem imun tidak berfungsi dengan betul dan dengan itu kita perlu sistem imun tambahan untuk meningkatkan imuniti kita. Nutriferon adalah salah satu cadangan terbaik untuk meningkatkan sistem imun badan.

Semoga perkongsian ini bermanfaat untuk semua. Dapatkan suplemen Shaklee daripada saya melalui maklumat berikut.

Raihanah SID 864679

No tel: 0122195919

Your trusted Shaklee Independent Distributor

Shaklee Gombak

18 thoughts on “Nutriferon Sebagai Penggalak Sistem Imun

    1. Raihanah Ahmad Post author

      yang paling penting dijauhi daripada penyakit

      Reply
    1. Raihanah Ahmad Post author

      memang best nutriferon kan MV, saya pun bawa balik 2 kotak masa raya hari tu. memang habis

      Reply
    1. Raihanah Ahmad Post author

      kena ada peruntukan untuk suplemen, especially untuk anak2

      Reply
    1. Raihanah Ahmad Post author

      eloklah mencegah daripada terkena jangkitan

      Reply
  1. iqin

    Nak tnya..kalau tengah berpantang bersalin boleh ambil nutriferon x..

    Reply
    1. Raihanah Ahmad Post author

      Kalau berpantang boleh je ambil nutriferon sis

      Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge