Testimoni Set Bersalin Shaklee

By | 13 July 2014

Anda sedang hamil? Sedang menunggu hari atau masih ada beberapa bulan lagi untuk membuat persediaan menerima kehadiran si comel kan. Dah ada senarai keperluan berpantang? Anda boleh baca artikel saya Senarai Keperluan Berpantang. Salah satu persediaan yang penting juga untuk ibu selepas bersalin adalah set bersalin yang terbaik.

Kesesuaian Set Bersalin


Rata-rata ibu tentu risaukan keadaan begini tentang set bersalin yang sesuai:

1. Selamat

Adakah selamat untuk ibu dan selamat juga untuk bayi? Jika bayi mendapat jaundis, atau disahkan ada G6PD bagaimana? Adakah bahan-bahan kandungannya selamat?

2. Keadaan berpantang

Bagaimana keadaan berpantang nanti? Di rumah sendiri tanpa pembantu, di rumah ibu atau ibu mertua?

3. Penyediaan set bersalin

Mudah atau leceh? Terus telan atau kena bancuh?

4. Harga

Soal harga juga penting. Rata-rata set bersalin yang ada di pasaran bersifat luaran dan berharga di antara RM250 ke atas.

5. Jamu atau suplemen?

Berbelah bahagi samada nak ambil jamu atau suplemen. Kedua-duanya perlu dipertimbangkan pro dan cons nya.

Itu di antara soalan yang bermain di fikiran si ibu. Anda boleh baca artikel saya Tips Memilih Set Bersalin yang pernah saya kongsikan dulu.


Apa yang terkandung dalam Set Bersalin Shaklee?


Set Bersalin Shaklee adalah terbaik
Set Bersalin Shaklee adalah terbaik



Sebenarnya Set Bersalin Shaklee ni adalah suplemen. Jadi ia tidak bahaya kepada anda dan bayi. Antara produk yang terkandung dalam Set Bersalin ini adalah:

1. Ostematrix

Untuk khasiat kalsium, magnesium untuk tulang anda. Di samping itu mengelakkan sembelit dan memudahkan tidur dan bangun tidur dengan segar.


2. ESP

Untuk khasiat protein, memberi tenaga dan memulihkan dalaman badan ibu, juga membantu memekatkan susu ibu.

3. B Complex

Sebagai anti stress, mengelakkan meroyan dan memanaskan badan.

4. Vita C SR Plus

Anti oksidan semulajadi, mengurangkan alahan dan menjaga kesihatan keseluruhan

5. Vitalea

Meningkatkan imun badan, membekalkan nutrisi dan vitamin mencukupi, membantu memulihkan fungsi penghadaman dan selera makan, penting untuk fungsi pertumbuhan.

6. Zinc

Mengurangkan keguguran rambut, mempercepatkan pemulihan luka, meningkatkan sistem imun, mengurangkan masalah jeragat dan menyembuhkan daya seksual dan pertumbuhan organ.

Tambahan:


1. Lecithin

Membakar lemak berlebihan, membantu ibu mengatasi masalah short memory, mengurangkan masalah susu tersumbat.

2. Omega Guard

Untuk membakar lemak, memberikan khasiat DHA kepada bayi melalui susu ibu, membantu mengempiskan perut.

3. Alfalfa

Untuk melancarkan pengeluaran susu ibu, mengatasi masalah angin, dan memperbaiki masalah dalaman wanita, mengatasi masalah keputihan.


Testimoni Set Bersalin Shaklee Terbaik


Bagi saya pula, saya memang mencuba Set Bersalin Shaklee selepas bersalin anak kedua 2 tahun lalu. Alhamdulillah pengalaman yang sangat berbeza. Sebelum bersalin anak pertama saya sudah sediakan set bersalin HPA tetapi saya tidak gunakan. Jadi berpantang anak pertama tanpa set bersalin. Masa tu memang saya lambat sikit sembuh.

Pengalaman menggunakan Set Bersalin Shaklee semasa berpantang anak kedua memang berbeza:

1. Cepat Sembuh

Luka cepat sembuh, dalam tempoh kurang seminggu luka dah baik pun.

2. Cergas

Baru beberapa hari bersalin jalan dah laju pun. Tapi kena hati-hatilah. Saya juga tahan juga malam-malam nak jaga baby walaupun kurang tidur.

3. Susu badan banyak sangat

Memang tak dinafikan lagi. Tahu tak masa berpantang sahaja lebih 200 paket susu saya dapat simpan. Kalau ikutkan stok susu yang saya sediakan walaupun bekerja mampu menampung keperluan sehingga umur baby 20 bulan juga. Lama tu.


4. Kulit Cantik

Ha, jangan tak tahu, walaupun tujuan kita ambil set untuk berpantang, secara tak langsung kulit jadi cantik, bebas jerawat. Sebab suplemen yang kita ambil tu ada juga fungsinya untuk penjagaan kulit. InsyaAllah kulit baby pun gebu dan elok je.

Anda juga boleh rujuk kepada testimoni di bawah:

Testimoni Czer atau luka pembedahan sembuh dengan Set Bersalin Shaklee
Testimoni Czer atau luka pembedahan sembuh dengan Set Bersalin Shaklee

Testimoni Set Bersalin Shaklee - tiada lagi rambut gugur, cergas, kulit cantik
Testimoni Set Bersalin Shaklee – tiada lagi rambut gugur, cergas, kulit cantik

Testimoni Set Bersalin Shaklee - turun berat badan
Testimoni Set Bersalin Shaklee – turun berat badan

Testimoni Set Bersalin Shaklee - Anak G6PD
Testimoni Set Bersalin Shaklee – Anak G6PD

Testimoni Set Bersalin Shaklee - Bayi Pramatang / Pre mature
Testimoni Set Bersalin Shaklee – Bayi Pramatang / Pre mature

Testimoni Set Bersalin Shaklee - Bayi Jaundis
Testimoni Set Bersalin Shaklee – Bayi Jaundis

Testimoni Set Bersalin Shaklee = Kurang berat badan, susu banyak
Testimoni Set Bersalin Shaklee = Kurang berat badan, susu banyak

Testimoni Set Bersalin Shaklee - cergas, susu banyak, bertenaga
Testimoni Set Bersalin Shaklee – cergas, susu banyak, bertenaga

Testimoni Set Bersalin Shaklee - tenaga, segar
Testimoni Set Bersalin Shaklee – tenaga, segar

Testimoni Set Bersalin Shaklee - Badan bertenaga
Testimoni Set Bersalin Shaklee – Badan bertenaga

Testimoni Set Bersalin Shaklee - Pudarkan stretch mark
Testimoni Set Bersalin Shaklee – Pudarkan stretch mark

Testimoni Set Bersalin Shaklee - Pudarkan stretch mark
Testimoni Set Bersalin Shaklee – Pudarkan stretch mark

Baca juga:

1. Tips dan Amalan Mudah Bersalin
2. Tips Berpantang – Czer
3. FAQ Set Bersalin Shaklee
4. Set Bersalin Shaklee Sesuai Untuk Bayi G6PD
5. Pemakanan Ibu Selepas Bersalin
6. Menyediakan Herba Mandian Ibu Bersalin
7. Amalan Bengkung Selepas Bersalin
8. Kepentingan Suplemen Selepas Keguguran
9. Pudarkan Stretch Mark
10. Vitamins You Need In The Postnatal Phase
11. Importance Of Postnatal Vitamins

Ramai yang telah mencuba dan berjaya sembuh dan sihat dengan Set Bersalin Shaklee. InsyaAllah ianya selamat dan berkesan untuk anda juga. Ayuh dapatkannya segera dengan kami.

Hubungi kami untuk keterangan lanjut atau Beli Sekarang.

Ingin mencari supplemen yang sesuai untuk diri anda atau keluarga? Atau ingin menjana pendapatan 4-5 angka sebulan hanya dari rumah? 

https://www.facebook.com/messages/yourhealthpartner 
PM/SMS/Watsapp 0122195919 
Emel ahmad.raihanah@gmail.com 
Layari blog www.vitamincerdik.blogspot.com 
Facebook www.facebook.com/yourhealthpartner 
Konsultansi percuma

One thought on “Testimoni Set Bersalin Shaklee

  1. Pingback: Promo Menarik Oktober 2014 ESP dan Mealshake | My Blog

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge