Testimoni Pulih Batuk Berkahak dan Batuk Berulang

By | 4 November 2014
Testimoni Pulih Batuk Berkahak dan Batuk Berulang

Anda atau anak-anak anda ada batuk berkahak? Memang susah nak sembuh, especially time awal-awal tu perit rasa tekak dan kahak pun macam tak mencair. Bila tak cair susah nak keluar. Dan bagi kanak-kanak pula, bunyi batuk berkahak tapi kahak kekal disitu sebab kanak-kanak tak reti nak keluarkan sendiri.

Testimoni Pulih Batuk Berkahak dan Batuk Berulang

Anak batuk memang meresahkan ibu bapa

Saya salah seorang yang sering mengalami batuk. Lebih 3 tahun lepas saya akan alami batuk setiap bulan. Dan ia berlarutan sehingga 8 bulan. Macam-macam saya buat, ubat doktor memang selalulah macam-macam warna telan. Petua-petua tradisional seperti kicap + limau nipis, asam jawa, habbatus sauda’.. pendek kata memang saya rajin google cari penyembuh.

Pencarian saya berakhir bila saya temui Shaklee. Saya pengguna Shaklee sejak hampir 3 tahun lalu. Alhamdulillah tiada lagi batuk, malah kesihatan bertambah baik dan apa lebih menggembirakan adalah batuk pun jarang-jarang. Baru-baru ni saya batuk, tapi memang tak sempat nak berkahak, perit gitu je. Dan ia sembuh terus alhamdulillah.

Mengapa Batuk Terjadi

Batuk ialah runtunan pengecutan rongga toraks yang berlaku secara tiba-tiba dan biasanya berulang. Ia menyebabkan udara dikeluarkan dari paru-paru dengan kuat. Batuk merupakan refleks biasa yang bertujuan untuk melindungi dan membersihkan lubang nafas. Selain itu, batuk membersihkan bahan material rengsa (contohnya merokok atau habuk) dan kelebihan rembasan (sputum atau kahak) dari kerongkong kita, lubang nafas (saluran pernafasan) dan paru-paru.

Punca batuk pula ada pelbagai. Kita tengok satu-satu. Demam selsema, alergi dan merokok adalah punca umum batuk, tetapi batuk boleh menjadi gejala sebuah kesakitan serius atau kesan sampingan ubat. Sebab-sebab batuk yang lain termasuk:

  1. Selepas penitisan hidung (katar) – berlebihan rembasan hidung yang melari bawah ke dalam belakang kerongkong, merangsangkan kebatukan. Biasanya disebabkan oleh alergi, demam selsema umum atau jangkitan sinus.
  2. Penyakit Asma / lelah
  3. Jangkitan saluran pernafasan – contohnya kelompok, whooping cough
  4. Perengsa penafasan dalam – contohnya merokok, habuk, api keindustrian.
  5. Penyakit peparu – contohnya sistik fibrosis, bronkiektasis, barah.
  6. Hiatus hernia dan refluks gastroesofageal – asid perut membocor ke dalam kerongkongan, meransangkan batuk.
  7. Kelemahan jantung
  8. Kebimbangan, gemuruh dan tabiat

Kadang kala seseorang ada lebih dari satu alasan untuk batuk.

Bagaimana Atasi Batuk Berkahak dan Batuk Berulang

Ada satu kes yang diceritakan pada saya, anaknya mengalami batuk berkahak. Diberinya suplemen Omega Guard, esok paginya terus keluar seketul kahak! Memang lega kalau macam tu. Mari lihat testimoni berikut:

Testimoni Batuk Berkahak dan Batuk Berulang

Testimoni Batuk Berkahak dan Batuk Berulang

Testimoni Batuk Berkahak dan Batuk Berulang

Testimoni Batuk Berkahak dan Batuk Berulang

Tu dia, saya rasa tak perlulah saya tempek banyak-banyak testimoni, sebab anda akan jumpa beribu-ribu testimoni jika anda google sendiri.

Omega Guard membantu untuk memperbaiki tisu paru-paru. Dimana anda akan kurang diserang batuk jika tisu-tisu ini telah di perbaiki. Disamping itu Omega Guard juga memberikan rasa panas pada paru-paru, jadi inilah sebabnya mengapa kahak boleh mencair, selesema pun boleh pulih. Omega Guard boleh membantu meningkatkan imun sistem badan. Ianya sangat sesuai untuk anak yang demam, batuk & selsema.

Jadi memang tidak syak lagi Omega Guard boleh membantu anda atau anak-anak anda pulih daripada batuk, selesema dan batuk berkahak, juga batuk berulang.

Saya dan anak-anak saya pun sebahagian daripada testimoni ini.

Omega guard penawar batuk

Omega guard penawar batuk

Baca juga:

  1. Perlunya Suplemen Untuk Anak-anak
  2. Anak Demam? Tonsil Bengkak
  3. Omega Guard Penawar Batuk

Jaminan kami

Shaklee merupakan suplemen semulajadi dan memegang piagam

  1. Selamat
  2. Semulajadi
  3. Berkesan

Piagam ini telah diikrarkan semenjak lebih 50 tahun lalu, dan kini masih teguh berpegang padanya.
Shaklee Difference: Always SafeAlways WorksAlways Green.

Mengapa saya?

Saya merupakan pengedar Shaklee yang jujur dan amanah, serta lebih mementingkan kesihatan anda. Hubungi saya agar saya boleh bantu anda dan keluarga anda lebih sihat. Saya juga akan menyediakan jadual pengambilan vitamin dan konsultansi percuma berkaitan produk Shaklee yang sesuai untuk anda.

Penghantaran

Anda boleh memilih untuk COD. COD boleh diadakan di sekitar Gombak, Kuala Lumpur dan Subang Jaya (USJ). Pos juga boleh diatur ke seluruh dunia samada menggunakan khidmat Poslaju, GDex, Nationwide Express atau lain-lain yang bersesuaian dengan lokasi anda.

Pembayaran

Pembayaran boleh dibuat menggunakan akaun Maybank, CIMB, Bank Simpanan Nasional atau Western Union jika anda tinggal di luar negara.

Saya Nak Beli Omega Guard!

Untuk mendapatkannya, anda boleh hubungi saya:

SMS / Watsapp :0122195919

SID: 864679

4 thoughts on “Testimoni Pulih Batuk Berkahak dan Batuk Berulang

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge