Selamat Tinggal Kulit Kusam, Berminyak!

By | 19 May 2015
YB nurul Izzah antara yang memiliki kulit yang sihat

Saya ni memang sejak kecil kulit kusam, berminyak, berjerawat, berparut… hampir semualah. Dan siapa ada masalah ni: kulit kusam atau berminyak. Bila keletihan, memang menampakkan kulit kita sihat atau tidak. Saya perasan dulu saya ada trip company, naik bas. Bermalam dalam bas membuatkan kulit kita berminyak dan kusam. Esoknya bila bangun begitulah jadinya.

Tapi ada akak ni tak begitu. Kulit dia maintain cun. Lagi sorang yang saya adore adalah kulit YB Nurul Izzah. Walaupun baru lepas demo atau bermandi keringat meraih undi, kulit beliau tetap stunning. Itulah kulit yang sihat.

YB nurul Izzah antara yang memiliki kulit yang sihat

YB nurul Izzah antara yang memiliki kulit yang sihat

Pernah saya dicadangkan guna produk Menard oleh pakcik saya, tapi tiada hasil. Saya juga pernah jumpa doktor pakar kulit di sekitar jln pudu, beberapa kali appointment akhirnya saya tak continue sebab pricey dan hasil pun tak seberapa.

Selain usaha diatas, saya biasa dah bila jumpa orang asyikla ditegur pasal jerawat la macam-macam. Lama kelamaan saya jadi malas berusaha, biarlah, lagipun dah kawin pun apa kisah lagi.. hahah

Sebelum ni saya pernah tulis tips kulit cantik macam kulit orang korea, bagaimana dari kulit berminyak kepada kulit gebu dan testimoni kulit gebu, tapi kali ini saya ingin berkongsi pengalaman saya mengambil suplemen Shaklee yang pada asalnya saya ambil untuk berpantang, menyusu. Tapi rupa-rupanya turut membantu masalah kulit saya.

Suplemen Shaklee Penawar Pelbagai Masalah

Masalah kulit muka berjerawat semakin berkurangan selepas saya gunakan set menyusu dan berpantang Shaklee. Set ini saya gunakan sebaik bersalin anak kedua, hampir 4 tahun lalu.

Antara yang baik untuk kulit di dalam set ini adalah:

Rahsia kulit cantik berseri tanpa mekap

Serlahkan kejelitaanmu

Tetapi masalah kulit berminyak masih ada. Bila anak saya berumur setahun, saya tambah pengambilan suplemen: Collagen Powder dan Vivix. Masa ni saya perasan pori-pori semakin hari semakin mengecil dan kulit semakin kurang berminyak.

Kulit Flawless Harus Bermula daripada dalam

Kulit Flawless Harus Bermula daripada dalam

Kulit dah gebu, sikit lagi nak flawless. Target saya nak kulit sampai jadi flawless! Memang jeles tengok kulit sapa2 yang flawless, walaupun saya tahu ramai juga yang guna botox. Biarlah, janji saya flawless dengan cara yanng natural.

Bermula awal tahun ini saya mula cuba skincare Nutriwhite. Set produk ni antaranya

Set Penjagaan Kulit Nutriwhite

Set Penjagaan Kulit Nutriwhite

Yang saya guna adalah:

  • Makeup Remover
  • Cleanser – saya guna Enfuselle sebab ada lagi yang dulu
  • Toner – Whitening softener
  • Moisturiser – Daily Defence Whitening Essense
  • Krim malam – Overnight Renewal Cream

Konsisten pakai. Saya beli sikit-sikit, jadi dalam 2-3 bulan baru ada set lengkap ni.

Memang best guna skincare ni, kulit dah rasa sejuk sekarang ni. Tangan pun suka nak pegang2 pipi sendiri… hahaha. Kalau dulu tangan pegang pipi jumpa jerawat, sekarang tidak lagi, siap flawless pulak! Bagi saya, kesimpulannya untuk dapatkan kulit yang sihat, perlulah sihat dalaman dan luaran. Sel dan tubuh sihat akan menyinarkan luaran kita.

Nak tahu cemana rasanya kulit flawless, sejuk, gebu? Kenalah cuba sendiri anda akan tahu hasilnya sangat best.

Untuk dapatkan kulit sihat dan flawless harus sihat dalam dan luar

Untuk dapatkan kulit sihat dan flawless harus sihat dalam dan luar

Jemput hubungi saya utk sy bantu anda. Lengkap dengan cadangan pemakanan dan aturan supplemen.

Raihanah
SID 864679
No tel: 0122195919

Your trusted Shaklee Independent Distributor

16 thoughts on “Selamat Tinggal Kulit Kusam, Berminyak!

    1. Raihanah Ahmad Post author

      jeles jugak tp bukan untuk memudaratkan orang itu tapi utk kita berusaha jugak

      Reply
  1. Hero Borneo

    kulit yang cantik adalah kurniaan Illahi kepada seseorang..memang best..

    namun kepada yang bermasalah memang satu ujian untuk berusaha untuk mengatasinya..

    kalau semua jadi cantik ..macamana pulak nak tahu ada orang yang tak cantik ?
    Hero Borneo recently posted…Cara Unlocked Modem Broadband InternetMy Profile

    Reply
    1. Raihanah Ahmad Post author

      kata orang beauty is in the eye of beholder.. sebab itu pengertian cantik lain bagi setiap orang

      Reply
    1. Raihanah Ahmad Post author

      betul tu, kulit yang cantik meningkatkan keyakinan diri.

      Reply
    1. Raihanah Ahmad Post author

      jangan cemburu dah, jadikan kulit bebas jerawat is reality

      Reply
  2. Kamil

    Semua orang mahu kulit yang cantik dan gebu tetapi bukan semua boleh dapat apa yang kita kehendaki. Semoga dengan produk yang cik adik guna nanti sesuai untuk kulit muka anda ya….
    Kamil recently posted…Sakit Lutut, PRO Kas PenawarnyaMy Profile

    Reply
    1. Raihanah Ahmad Post author

      InsyaAllah kita akan bantu sampai berjaya.

      Reply
    1. Raihanah Ahmad Post author

      Memang untung dan membahagiakan, tak perlu runsing apa

      Reply
    1. Raihanah Ahmad Post author

      kadang mmg ada orang dilahirkan semulajadi kulit cantik, contohnya nurul izzah

      Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge