Call nowWhatsapp

Category Archives: Landmark Study & Shaklee Difference

Jenis- jenis Ujian Ke Atas Suplemen Yang Perlu Anda Tahu

Jenis-jenis kajian klinikal

Banyak pihak mendakwa suplemen keluaran mereka ada ujian sekian dan sekian. Kita sebagai pengguna pula tidak tahu apa, orang cakap apa kita main beli saja tanpa soal apa-apa. Kali ini saya ingin kongsikan berkenaan jenis-jenis ujian ke atas suplemen. Suplemen Tidak Wajib Ada Kajian Klinikal – KKM Hanya Luluskan Jika Tiada Bahan Berbahaya Ya betul, […]

Landmark Study Shaklee

Saya memang suka sebut berkenaan landmark study. Sebenarnya saya suka ketengahkan fakta supaya pengguna dan bakal pengguna Shaklee faham tentang suplemen yang bakal mereka ambil. Landmark study ini adalah satu seumpamanya dalam dunia ini. Hanya Shaklee berani menguji keberkesanan pengambilan produk Shaklee ke atas pengamalnya. Sebab apa? Sebab Shaklee sangat yakin produknya berkesan. Apakah Landmark […]

Pemakanan Tinggi Resveratrol Tidak Membantu Kesihatan

Makanan tinggi resveratrol

Resveratrol adalah sejenis antioksidan yang terdapat dalam wain merah dan makanan tertentu, telah disebut-sebut sebagai satu cara semula jadi untuk melambatkan penuaan, melawan kanser, obesiti, penyakit jantung dan kencing manis. Soalnya bagaimana makanan tinggi resveratrol dapat membantu meningkatkan kesihatan? Penemuan Resveratrol Resveratrol ditemui pertama kali oleh Dr David Sinclair (sekarang profesor genetik di Sekolah Perubatan […]

Cara Ketahui Suplemen Anda Diserap Dengan Baik

Cara ketahui suplemen anda diserap dalam badan dengan baik

Semakin ramai yang ambil suplemen. Samada suplemen yang dibeli dari farmasi atau dari produk MLM yang banyak di pasaran. Masalah timbul apabila berdepan 2 perkara Tidak mengambil cukup dos seharian Suplemen yang diambil tidak diserap sebaiknya ke dalam darah, sebaliknya keluar semula ke dalam tandas! Jadi bagaimana kita hendak tahu samada suplemen yang anda ambil […]

Betulkah Shaklee Berbeza Daripada Suplemen Lain?

Angkasawan pun guna Shaklee

Memang tidak dinafikan banyak betul suplemen di pasaran. Ada customer beritahu saya baru-baru ini banyak sangat suplemen tapi hanya bersandarkan kepada testimoni semata-mata. Dalam posting kali ini saya ingin kongsikan kepada anda antara sebab kenapa Shaklee berbeza daripada suplemen jenama lain dipasaran (samada dari dalam mahupun dari luar negara). 18 Sebab Jenama Shaklee Berbeza Daripada […]

Tiada Kesan Walaupun Berbulan-bulan Ambil Shaklee

Tiada Kesan Walaupun Berbulan-bulan Ambil Shaklee

Baru-baru ini ada beberapa orang yang mesej saya berkenaan pengambilan Shaklee. Asalkan jumpa ahli Shaklee, beli saja. Tidak kiralah jiran, kawan, ahli keluarga. Saya pernah post baru-baru ini berkenaan perbezaan pengedar aktif dengan ahli biasa Shaklee. Kena ingat ya beza kedua-duanya. Ada dikalangan yang mesej saya telah ambil Shaklee 8 bulan, ada yang baru 1 […]

Kenapa Penting Suplemen Ada Kajian Klinikal

Minggu lalu saya ada mendapat panggilan telefon daripada seorang bakal customer. Beliau kata, ramai SID yang beliau hubungi tapi gagal berikan beliau hujah yang bagus untuk beliau ambil produk Shaklee. Beliau hendak cuba juga Shaklee tapi beliau nak dengar produk yang mana sesuai untuk beliau. Katanya beliau tengok blog saya dan berfikir saya mungkin boleh […]

Selamatkah Suplemen Shaklee Untuk Jangkamasa Panjang?

Ada soalan yang ditanyakan seperti berikut: Aku sekarang dah ambil vitamin jenama XXX, bagi aku sebab kenapa aku nak kena tinggalkan vitamin XXX dan pilih vitamin Shaklee? Nak menjawabnya elok kita ambil fakta daripada cakap-cakap kosong. Air liur sahaja takde nilai dik. Mungkin ada yang belum faham apa hubungan landmark study dengan kesan jangkamasa panjang […]

Shaklee Produk Terbaik Disokong Dengan Kajian Klinikal

Shaklee Produk Terbaik Disokong Dengan Kajian Klinikal

Ramai dikalangan kita yang claimed produk mereka adalah terbaik. Produk terbaik bukan sahaja disokong oleh testimoni, pengguna, penjual atau syarikat itu sendiri. Produk terbaik juga perlu disokong oleh pihak ketiga dengan bukti yang bukan sebulan dua, ia adalah bukti yang dijalankan kajian keatasnya selama bertahun-tahun lamanya. Contohnya saya ingin merujuk kepada penulisan Dr Suhazeli di […]

NASA Terpikat Dengan Jaminan Kualiti Dan Selamat Shaklee

Angkasawan pun guna Shaklee

Setiap tahun Shaklee menaja 1 conference antarabangsa. Tahun ini Conference Shaklee Live 2016 diadakan di Marriot World Hotel, Orlando. Conference di US baru sahaja berakhir dengan program 8 hari. Kami yang belum layak ini, walaupun dalam hati memang sangat cemburu tapi tetap bangga kerana ramainya orang dari Malaysia yang terpilih mengikuti conference itu dan yang paling best […]

error

Enjoy this blog? Please spread the word :)

RSS
Follow by Email
YouTube
YouTube
Telegram
WhatsaApp