Cara Rawat Gout Tanpa Ubat

By | 24 November 2014
Cara Rawat Gout Tanpa Ubat

Arwah ayah mertua saya ada gout. Jadi memang adik beradik dan suami saya sendiri berisiko menghidap gout. Abang ipar yang di Klang memang ada gout, confirm sebab pernah berlaku situasi beliau tak boleh drive apabila gout menyerang. Sememangnya ia penyakit keturunan, jadi bagi anda yang memang ada keturunan menghidap gout, anda berisiko tinggi turut menghidapinya nanti.

Cara Rawat Gout Tanpa Ubat

Bahaya Gout

Apakah Gout

Bagi mengetahui lebih lanjut berkenaan gout, anda boleh baca artikel terdahulu saya: Anda Menghidap Gout?

Simptom Gout

  1. Gout lazimnya menyerang ibu jari kaki.Ibu jari kaki menjadi merah, panas, bengkak dan tersangat sakit.
  2. Serangan selalunya berlaku secara tiba-tiba, kerap kali semalaman.
  3. Sendi yang diserang menjadi bisa sehinggakan geseran dengan selimut pun begitu menyeksakan. Sakit mungkin berlarutan berhari-hari, atau sekurang-kurangnya 1-2 minggu untuk reda jika tidak dirawat. Sakit juga mungkin menyerang kembali selepas berminggu atau bulan.
  4. Gout boleh menyerang sendi-sendi lain seperti buku lali, lutut, pergelangan tangan dan jari.

Ingat, gout tak boleh diurut sebab asid urik ni tajam. Kalau makin diurut makin sakit. Kalau dibiarkan asid urik ni lama-lama ia akan menghakis dan membentuk kristal yang tajam. Baca pun dah seram ni. Sebab itu dalam kebanyakan gambar, mereka menggambarkan gout tu macam pokok kaktus. Bayangkan kalau pokok kaktus pada kaki kita. Nak pijak pun sakit sangat.

Komplikasi Akibat Gout

  1. Asid urik boleh berkumpul di bawah kulit membentuk benjolan yang dipanggil ‘tophi’
  2. Dalam saluran urinari (air kencing), ia boleh berkumpul membentuk ‘batu karang’.
  3. Penghidap gout juga sering menghidapi penyakit atau masalah kesihatan lain seperti kegemukan, darah tinggi, kegagalan buah pinggang dan kencing manis.

Jadi jangan ambil mudah dengan gout, sebab ia berpotensi menyerang organ dalaman anda yang lain. Inilah yang berlaku kepada arwah ayah mertua saya 3 tahun lepas. Sedar-sedar semua penyakit ada. 🙁

Cara Rawat Gout Tanpa Ubat

Kebiasaanya rawatan dengan doktor akan memberikan anda steroid (dengan syor daripada doktor sahaja) jangan ambil sendiri dan juga ubat anti radang untuk mengurangkan sakit dan radang. Ubat-ubat ini tentulah mempunyai kesan sampingan seperti mengakibatkan gastrik, loya, muntah dan cirit birit.

Tahukah anda gout boleh dicegah dan dibantu rawatannya tanpa ubat?

Sebenarnya suami saya ada simptom gout. Dia selalu mengadu sakit kaki, bukan selalu tapi ada masa-masanya. Saya risaukan dia terkena gout. Jadi masa tu saya bagi dia makan suplemen daripada Shaklee untuk masalah gout: Alfalfa Complex, Omega Guard, Performance Drink dan Advanced Joint Health.

Cara Rawat Gout Tanpa Ubat

Set Gout Shaklee

  1. Alfalfa Complex – untuk fungsi detoks semulajadi, menyingkirkan toksin dalam badan secara lembut. Tapi kena banyak minum air, barulah efektif proses detoks tu. Air at least 3 liter sehari, bergantung kepada berat badan seseorang.
  2. Omega Guard – unuk mengurangkan keradangan dan melicinkan sendi. Mencegah kemusnahan enzim yang membentuk tisu rawan, mencegah arthritis, memelihara fungsi sendi dan melegakan gout. Banyak lagi kelebihan Omega Guard ni sebenarnya.
  3. Advanced Joint Health Tablet  (AJHT) – untuk menggalakkan mobiliti, meningkatkan fleksibiliti, meningkatkan fungsi sendi dan menyokong kesihatan sendi untuk jangka masa panjang.
  4. Performance Drink  – untuk memelihara kandungan bendalir dalam badan untuk mengelakkan dehidrasi. Bagi melancarkan proses detos sebab nak buang asid urik berlebihan dalam badan.

So far, selepas pengambilan selama sebulan alhamdulillah simptom-simptom dah takde.

Cara Rawat Gout Tanpa Ubat

Testimoni Pulih Gout dengan Set Shaklee

Jaminan kami

Shaklee merupakan suplemen semulajadi dan memegang piagam

  1. Selamat
  2. Semulajadi
  3. Berkesan

Piagam ini telah diikrarkan semenjak lebih 50 tahun lalu, dan kini masih teguh berpegang padanya.
Shaklee Difference: Always SafeAlways WorksAlways Green.

Mengapa saya?

Saya merupakan pengedar Shaklee yang jujur dan amanah, serta lebih mementingkan kesihatan anda. Hubungi saya agar saya boleh bantu anda dan keluarga anda lebih sihat. Saya juga akan menyediakan jadual pengambilan vitamin dan konsultansi percuma berkaitan produk Shaklee yang sesuai untuk anda.

Penghantaran

Anda boleh memilih untuk COD. COD boleh diadakan di sekitar Gombak, Kuala Lumpur dan Subang Jaya (USJ). Pos juga boleh diatur ke seluruh dunia samada menggunakan khidmat Poslaju, GDex, Nationwide Express atau lain-lain yang bersesuaian dengan lokasi anda.

Pembayaran

Pembayaran boleh dibuat menggunakan akaun Maybank, CIMB, Bank Simpanan Nasional atau Western Union jika anda tinggal di luar negara.

Saya Nak Beli Set Gout Shaklee!

Set Gout Shaklee boleh didapati daripada saya, untuk mendapatkannya, anda boleh hubungi saya:

SMS / Watsapp :0122195919

SID: 864679

10 thoughts on “Cara Rawat Gout Tanpa Ubat

    1. Raihanah Ahmad Post author

      insyaAllah kelau berusaha memang boleh guna suplemen ni

      Reply
    1. Raihanah Ahmad Post author

      sapa kena gout memang selalu kena pantang. kesiankan

      Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge