Menyusu tapi berpuasa?

By | 5 March 2014

Menyusu tapi berpuasa?


Ramai ibu risau jika perlu berpuasa akan memberi kesan kepada produksi susu ibu. Sedikit sebanyak ya juga, sebab itu dalam Islam ibu menyusu masih mendapat rukhsah untuk tidak berpuasa. Tetapi kemudian selepas bulan Ramadhan perlulah gantikannya. 

Tetapi ramai ibu menyusu ingin juga berpuasa, salah satu sebabnya ialah tidak mahu ganti banyak-banyak di kemudian hari. Tahun ini bulan Ramadhan dijangka pada bulan Jun 2014. Sekarang dah Mac 2014, kita ada 3 bulan lagi. Sudahkah anda membayar puasa anda?

Alhamdulillah, saya memang tak pernah ponteng puasa hanya disebabkan oleh menyusu, tetapi kesannya pada produksi susu. Balik rumah petangnya memang dah lembik, anak menyusu pun tak puas. Alhamdulillah selepas menemui Shaklee saya juga amalkan Mighty 3 Gems Set Shaklee yang mengandungi ESP, Mealshake dan Performance Drink untuk menemani puasa saya. Mula-mula nak guna tu memang agak skeptikal, tetapi saya yakin kepada rezeki Allah.

Hasilnya? Saya tahan rasa lapar lebih lama, rasa dahaga ada, maklumlah puasa kan. Tapi memang tahan rasa lapar tu. Bila mengepam susu, susu masih banyak. Saya boleh kekalkan stok susu pada bulan puasa. Bila balik ke rumah selepas kerja, alhamdulillah susu pun masih banyak, anak menyusu pun puas hati. 

Sebab itu, jika anda merancang untuk berpuasa dalam tempoh terdekat atau untuk Ramadhan tahun ini, sangat elok untuk anda amalkan set Mighty 3 Gems ni. Alang-alang ESP pun promo bulan ni, simpanlah stok untuk anda. Harga tengah promo, anda jimat, anda dapat peluang keahlian percuma.. anda juga dapat sihat dan boleh kekalkan stok susu untuk bayi anda.

Kadangkala bila fikir banyak sampai tak bergerak. Jangan begitu, jom beli sekarang. Hubungi saya untuk keterangan lanjut.

Promosi ESP Beli 6 Percuma 1


Artikel berkaitan:

http://vitamincerdik.blogspot.com/2013/07/keperluan-protein-dalam-diet-harian.html

http://vitamincerdik.blogspot.com/2013/07/7-essential-pemilihan-soya-esp-penuhi.html


http://vitamin-cerdik.com/2014/03/kepentingan-protein-dan-bagaimana-memilih-protein-terbaik.html/


Ingin mencari supplemen yang sesuai untuk diri anda atau keluarga? Atau ingin menjana pendapatan 4-5 angka sebulan hanya dari rumah?

https://www.facebook.com/messages/yourhealthpartner
PM/SMS/Watsapp 0122195919
Emel ahmad.raihanah@gmail.com
Layari blog www.vitamincerdik.blogspot.com
Facebook www.facebook.com/yourhealthpartner
Konsultansi percuma

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge