Call nowWhatsapp

Betul ke dalam Ostematrix ada Silicon Dioxide dan Titanium Dioxide?

Betul ke dalam Ostematrix ada Silicon Dioxide dan Titanium Dioxide?

Ish betul ke ni? Kan Shaklee selalu claim produknya semulajadi dan selamat? Apa kes ni ada pulak bahan kimia camtu?

Ok, belum apa-apa lagi jangan melatah ya bila baca ada bahan di atas dalam OStematrix. Jangan risau, Shaklee dah di pasaran Malaysia lebih 50 tahun, dan diasaskan 99 tahun lalu lagi. Dengan slogan selamat dan semulajadi tu serta piawaian kualiti yang sangat ketat insyaAllah masih selamat daripada bahan berbahaya.

Apa itu Silicon Dioxide dan Titanium Dioxide

Makanan tambahan silika boleh berasal samada dari silika dioksida atau herba ekor kuda. Menurut Kesihatan Zon Penting, silika adalah mineral yang hanya diperlukan dalam jumlah yang kecil. Silika wujud kebanyakannya dalam tisu penghubung iaitu kulit, saluran darah, tulang rawan, tulang, gigi, tendon dan rambut.

Oleh itu silika dianggap menggalakkan kesihatan dinding saluran darah, terutama di tengah-tengah. Anda harus selalu sedar bahaya Amerika Syarikat Pentadbiran Makanan dan Dadah tidak mengawal makanan tambahan kerana ia ubat-ubatan preskripsi. Oleh itu tidak ada garis panduan yang ketat bahawa pengilangan bahan itu perlu mematuh bagi menjamin produk itu selamat untuk digunakan.

Ha itu pengenalan aja. Kami sebagai pengedar juga telah mendapatkan kepastian daripada Shaklee sendiri berkenaan perkara ini. Berikut adalah jawapan daripada Shaklee sendiri.

Jawapan Shaklee berkenaan Silikon Dioksida dan Titanium DioksidaOK kan, jangan risau tak tentu pasal, kalau Ostematrix ni bahaya dah lama Roger Bernett tu masuk jail tau. 🙂

Ingin mencari supplemen yang sesuai untuk diri anda atau keluarga? Atau ingin menjana pendapatan 4-5 angka sebulan hanya dari rumah?

https://www.facebook.com/messages/yourhealthpartner
PM/SMS/Watsapp 0122195919
Emel ahmad.raihanah@gmail.com
Layari blog www.vitamincerdik.blogspot.com
Facebook www.facebook.com/yourhealthpartner
Konsultansi percuma

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge