Call nowWhatsapp

Tag Archives: vivix shaklee

3 Langkah Hentikan Craving Gula

ketagihan gula

Ramai orang kerap mengalami kecanduan gula. Pakar-pakar kesihatan percaya bahawa ini adalah salah satu sebab utama ia boleh menjadi sangat sukar untuk mengekalkan diet yang sihat. Cravings atau kecanduan gula didorong oleh keperluan otak anda untuk “hadiah” – bukan keperluan tubuh anda untuk makanan. Kalau sekadar ambik 1 gigitan dan stop, umpama nak manjakan diri, […]

Apa Yang Saya Dapat Dari Program Detox?

Jom Detox Jutawan

Posting ini adalah hasil pengalaman saya. Setelah saya lalui program detox sejak bulan Disember 2018 yang lalu, rasanya adalah 6 atau 7 kali saya buat detox sepanjang tempoh 10 bulan itu. Jadi tentu banyak pengalaman dan perubahan yang saya sendiri alami dalam tempoh 10 bulan ini, Dan rasanya dalam tempoh 10 bulan, banyak sangat perkara […]

Buah Pun Menggemukkan?

gula buah bahaya

Saya antara yang suka betul makan buah-buahan, terutama buah-buahan tempatan. Kalau sekali hadap makan tu, mesti banyak habis terutama buah dokong, rambutan dan lain-lain. Buah-buah seperti ciku, cempedak, durian lagilah saya suka. Tapi ramai yang tak tahu walaupun ia dikategorikan sebagai buah, bukan semua buah sesuai dengan semua orang. Gula putih atau sukrosa yang kita […]

Jom Detox Jutawan Kini Batch Ke 14

Jom Detox Jutawan

Alhamdulillah. Result dah keluar untuk Jom Detox 13.0 #LetsDetoxLAT. Yang bestnya kali ni, peserta super supportive laaa. Pakat excited dalam grup. Even peserta pun sangat energetic dan overwhelming. Result submission pulak 98%! Kiranya 39 orang yang join awalnya. 38 orang submit result. Alhamdulillah! Alhamdulillah syukur. Lebih dari 135 kilo kita buang. Juga lebih dari 254 […]

Doktor Sertai #JomDetoxJutawan Loss 8kg

Jom Detox Jutawan

Alhamdulillah dalam #JomDetoxJutawan 13.0 saya ada seorang peserta, seorang pegawai perubatan, doktorlah tu. Beliau obes, Berat badan lebih daripada 100kg. Macamana seorang doktor boleh terjebak dengan program #JomDetoxJutawan? Asalnya saya ada peserta ni (mak beliau). Mak beliau ada masalah buah pinggang (kencing berbuih), jadi sejak bulan April 2019 ibu beliau ambil Vivix Shaklee. Selepas beberapa […]

Bolehkah Makan Nasi Untuk Kuruskan Badan?

benarkah nasi diet

Ramai yang sering bertanya tentang amalan makan NASI ketika diet untuk kuruskan berat badan. Video di atas adalah panduan dan pandangan saya. Do share your thoughts dalam ruangan komen dan share dengan kawan-kawan anda. Anda Berminat? Sertai #JomDetoxJutawan Sekarang! Nak tahu bagaimana saya buang 21kg dalam masa 6 bulan sahaja? Atau anda ada masalah kesihatan yang memerlukan […]

Berjalan 30 minit sehari bantu reverse kencing manis

vivix reverse diabetes

Merawat penyakit kencing manis @ Diabetes Mellitus sememangnya mencabar. Namun jika ada kesungguhan di pihak doktor dan pesakit insyaallah penyakit diabetes itu boleh dikawal. Ini kaedah dulu. Kini kita bercakap tentang ‘Diabetes Reversal’ dimana dengan pendekatan yang betul dengan Puasa Berselang seli (Intermittent Fasting), Ketogenic diet , pendekatan DRESS dalam Functional Medicine insyaallah kita boleh […]

Khasiat Muscadine Terpelihara Dengan Proses Whole-Pressed

Ada info baru yang saya perolehi daripada team yang dapat ke United States (USA) baru-baru ini berkenaan Vivix. Kali ini team Shaklee mendedahkan kaedah pembuatan Vivix Shaklee secara terperinci! Wah best sangat. Jadi info ini untuk anda. Bagaimana Anggur Muscadine Menjadi Vivix? Dalam artikel ini saya akan sebut tentang perincian bagaimana kaedah pemprosesan anggur muscadine […]

Hidu Vanila Bantu Kurangkan Craving Gula

ketagihan gula

Ini fakta: Gula tidak baik untuk kita. Kita kerapkali dengar betapa tak eloknya gula kepada tubuh kita. Tapi walaupun kita cuba untuk potong pengambilan gula tambahan namun memang sukar sangat. Sebab semua jenis gula iaitu sukrosa, fruktosa dan glukosa yang kita kerap ambil tu sebenarnya menyebabkan kita ketagih. Penyelidikan menunjukkan gula adalah seperti ketagihan kokain. […]

Kenapa Bila Detox, Elok Amalkan Campuran Green, Matcha, Rooibos dan White Tea?

teh hijau cinch tea gelombang alfa

Saya ada join kelas Tuan Afnan yang bertajuk Metamophorsis. Dalam kelas tersebut disebut kenapa kita sebaiknya mesti berada dalam gelombang Alfa. Berada dalam gelombang alfa dapat mendorong kita rasa tenang, positif, fokus, dan tajam fikiran. Cara mendapatkan gelombang alfa salah satunya dengan teknik pernafasan dan meditasi. Semalam sedang saya mengkaji tentang hormon kortisol, saya jumpa […]