Call nowWhatsapp

Tag Archives: vivix shaklee

10 Perkara Boleh Merendahkan Imuniti

10 perkara merendahkan sistem imun

Musim PKP ni, selain kita amalkan semua amalan luar badan seperti pakai mask, duduk di rumah dan basuh tangan dengan sabun selalu, dalaman badan kita pun kena kita pastikan kuat. Macamana nak pastikan kuat? Ada 3 perkara: Makan makanan yang sihat Ambil suplemen yang dapat bantu cukupkan nutrisi Elakkan perkara yang boleh merendahkan imuniti Dalam […]

Vivix Bantu Pulihkan Batuk, Demam Selesema

vivix batuk

Ubat-ubatan herba memang biasa digunakan. Mana-mana negara pun ada. Contohnya ada kalangan rakyat negara kita yang amalkan minum teh halia kalau rasa kembung perut, kalau rasa nak demam, cepat-cepat jerlum dengan air daun bunga raya dan banyak lagi petua tradisi. Sama juga dengan buah Elderberi Eropah, ia digunakan secara tradisional untuk meningkatkan sistem imun dan […]

British Elderberry Bersifat Anti Virus dan Tingkatkan Imun Badan

Elderberry vivix shaklee

British Elderberry (atau nama saintifiknya Sambucus nigra), dianggap bermanfaat untuk pencegahan dan rawatan jangkitan influenza dan jangkitan virus yang menyerang pernafasan, memberikan kesan anti-virus. British Elderberry adalah tumbuh-tumbuhan semulajadi Amerika Utara yang tumbuh cepat dan boleh mencapai sehingga 12 kaki dengan bunga dan berry yang sama dengan S. nigra. Ekstrak elderberry juga digunakan untuk merawat […]

Polifenol Membantu Meningkatkan Kesihatan, Umur Panjang

kajian telomere shaklee

Penyelidikan baru mengenai polifenol menunjukkan ia dapat membantu mikroorganisma dalam sistem pencernaan anda, dan boleh memanjangkan jangka hayat anda juga. Bagaimana anda boleh mendapatkan lebih banyak antioksidan ini ke dalam diet anda? Antioksidan adalah sebatian yang membuat beberapa makanan kegemaran kita baik untuk kita umpamanya coklat gelap dan kopi (tapi makanlah tanpa gula). Polyphenols, adalah […]

Chebulic Myrobalan, Trifala ResV dan Detox

chebulic myrobalan resv shaklee

Haritaki (Terminalia chebula) adalah pokok yang berasal dari Asia Selatan dan India. Buah kering pokok ini mempunyai sejarah penggunaan yang panjang di Ayurveda, ubat tradisional India. Kadang-kadang disebut sebagai “myrobalan chebulic,” haritaki adalah salah satu daripada tiga buah buah kering yang membentuk Triphala ayurvedic formula. Terdapat dalam bentuk serbuk atau makanan tambahan, haritaki mempunyai rasa […]

Promosi Mac 2020 ResV Shaklee

Yang mana satu jadi pilihan Vivix atau ResV

Alhamdulillah dah masuk bulan ketiga di tahun 2020. Kali ini saya nak update tentang promosi yang Shaklee sediakan bagi bulan Mac 2020. Sangat istimewa bulan Mac 2020 ni sebab ianya adalah bulan pelancaran insyaAllah produk super power Shaklee selepas Vivix, iaitu ResV. Vivix telah meningkatkan jualan Shaklee sebanyak 3x ganda dalam tempoh 6 bulan selepas […]

Vivix vs ResV Yang Mana Pilihan Anda?

Yang mana satu jadi pilihan Vivix atau ResV

InsyaAllah bulan 3 nanti kita akan dapat lihat 1 produk baru Shaklee iaitu ResV. ResV sama sahaja fungsinya dengan Vivix dengan khasiat polifenol. Jadi kalau sama fungsinya, yang mana satu patut menjadi pilihan kita? Perbezaan Vivix dan ResV Sebelum kita boleh tentukan yang mana satu jadi pilihan kita, lebih baik kita lihat apakah perbezaan kedua-duanya. […]

Set Influenza Shaklee Bantu Pulih Cepat

Buah elderberry berkhasiat untuk masalah penyakit berjangkit

Sekarang musim influenza kan? Dan khabarnya semalam di Johor Bharu dah ada kematian akibat influenza. Influenza ada banyak jenis dan jenis yang paling bahaya adalah Influenza A (sehingga boleh menyerang otak dan peparu). Tadi ternampak seorang rakan FB share beliau beli jus elderberry, sebotol tu RM30++ kiranya. Kejap je habis, nasib baik beli 6 katanya. […]

ResV Adalah Vivix Dalam Bentuk Liquigel, 30% Lebih Berkesan

Vivix Res-V Shaklee

Rasanya hampir 2 tahun Shaklee Malaysia maklumkan Vivix dalam bentuk gel akan memasuki pasaran Malaysia. We all selaku pengedar memang sukalah kan, sebab bila dalam bentuk liquigel, lebih mudahla nak dibawa ke mana-mana terutama travel. Satu lagi bagi saya mudah sebab mungkin tak perlulah simpan dalam peti sejuk. Cara ni mudah bagi mak ayah kita […]

Menarik Promosi Shaklee Sempena Disember 2019

jom shaklee promo keahlian shaklee

Hujung tahun kan ramai la yang buat sales sana-sini. Bukan di kedai-kedai sahaja, bahkan online shopping pun sama. Termasuklah Shaklee. Kebiasaanya memang setiap bulan ada je sale yang dibuat dan fokus kepada produk tertentu. Jadi kali ini sempena hujung tahun 2019, ada yang lebih menarik Shaklee nak berikan kepada anda. Jom kita tengok. Promosi Shaklee […]