Call nowWhatsapp
Vitamin Cerdik By Coach Anah

Layak Ke Regional Trip Shaklee Tahun 2020: Korea!

Raikan ulangtahun ke 65 Shaklee Corporation di Los Angeles pada tahun 2021

Selama setahun yang lalu untuk tempoh 2019/2020, saya memang aim untuk dapat sekurang-kurangnya 1 tiket regional Trip Shaklee. Tahun 2019 sebenarnya adalah tahun yang penuh cabaran. Bukan sahaja untuk saya, bukan untuk team saya sahaja, bahkan untuk Shaklee sendiri. Perkara ini dimaklumkan kepada kami pada Business Leaders National Conference (BLNC) pada bulan Februari 2020 yang […]

Rahsia Cinch Shake Untuk Kuruskan Badan dan Puasa

cinch shake puasa shaklee

Cinch Shake untuk cepat kurus pada bulan puasa. Untuk melangsingkan tubuh, paling penting adalah amalan pemakanan dengan bijak dan bukannya semata-mata senaman. Setuju tak? Kebanyakan kita, walaupun konsisten senaman setiap hari, tapi selepas bersenam, pekena pulak nasik lemak, nasi kandar, burger king atau lain-lain. Tak ke ke laut jadinya senaman uolls? Sebab itulah, pemakanan sihat […]

Berpuasa Mesti Ada Cinch Tea, Rasa Bertenaga, Mudah Kuruskan Badan

cinch tea shaklee

Seharian mengemas rumah dan petang nak masak juadah berbuka puasa memenatkan juga, tambahan lagi di bulan puasa. Jadi, selepas berbuka mula la rasa letih, lemau dan tidak bermaya. Saya pun selalu rasa macam tu, tambah lagi kita menyusu baby, memang penat sangat2. Apa-apa pun, selepas berbuka nak ready untuk Solat Terawih kan? Confirmla lepas terawih akan terlena dibuai […]

Cara Pulih Daripada Penyakit Berjangkit

Jus ubi bit, epal dan berries antara jus popular untuk menggalakkan sistem imun atau immune booster

Ada sembang-sembang dengan mak tentang virus C***na . Ada soalan yang beliau tanya tentang bagaimana boleh sembuh dan pulih daripada penyakit C***na Virus. Saya fikir-fikir, macamana ya nak jawab. Maka saya tuliskan artikel di bawah. Sistem Pertahanan Mesti Kuat Badan kita ada beberapa lapisan pertahanan. 1. Kulit Kulit ni ibarat pagar, tak bagi orang masuk […]

Cabaran Corona Virus, Teladan Kisah Nabi Ayub

sabar covid19

Sangat sesuai dengan cabaran kita sekarang dengan corona virus yang mula menyebabkan banyak cabaran dalam kehidupan kita. Asal Usul Nabi Ayub Ayyub ‘alaihis salam adalah seorang nabi yang mulia yang nasabnya sampai kepada Nabi Ibrahim ‘alaihis salam. Allah Subhanahu wa Ta’ala berfirman, وَمِن ذُرِّيَتِهِ دَاوُدَ وَسُلَيْمَانَ وَأَيُّوبَ وَيُوسُفَ وَمُوسَى وَهَارُونَ وَكَذَلِكَ نَجْزِي الْمُحْسِنِينَ “Dan kepada sebagian dari keturunannya (Ibrahim) Yaitu […]

8 Manfaat Kesihatan Puasa, Dari Segi Sains

Set puasa shaklee

Walaupun populariti baru diraih baru-baru ini (disebabkan oleh intermittent fasting atau IF), puasa adalah amalan yang bermula sejak berabad-abad dan memainkan peranan utama dalam banyak budaya dan agama. Ditakrifkan sebagai pantang dari semua atau beberapa makanan atau minuman untuk jangka masa tertentu, terdapat banyak cara berpuasa. Pada umumnya, kebanyakan puasa dilakukan lebih dari 24-72 jam. […]

10 Perkara Boleh Merendahkan Imuniti

10 perkara merendahkan sistem imun

Musim PKP ni, selain kita amalkan semua amalan luar badan seperti pakai mask, duduk di rumah dan basuh tangan dengan sabun selalu, dalaman badan kita pun kena kita pastikan kuat. Macamana nak pastikan kuat? Ada 3 perkara: Makan makanan yang sihat Ambil suplemen yang dapat bantu cukupkan nutrisi Elakkan perkara yang boleh merendahkan imuniti Dalam […]

Vivix Bantu Pulihkan Batuk, Demam Selesema

vivix batuk

Ubat-ubatan herba memang biasa digunakan. Mana-mana negara pun ada. Contohnya ada kalangan rakyat negara kita yang amalkan minum teh halia kalau rasa kembung perut, kalau rasa nak demam, cepat-cepat jerlum dengan air daun bunga raya dan banyak lagi petua tradisi. Sama juga dengan buah Elderberi Eropah, ia digunakan secara tradisional untuk meningkatkan sistem imun dan […]

19 Tips Buat Mereka Yang Struggle: Jemputlah Rahmat Allah

Solat amalan quantum effort

Rahmat merupakan kurniaan terbesar Allah kepada hamba-Nya. Ia tidak terbatas untuk di akhirat semata, namun juga diberikan dalam kehidupan dunia. Sepanjang tempoh PKP ini, ada yang tenang, ada yang gelabah. Tenang bila kita tahu bagaimana hendak urus kehidupan mengikut formula Allah. Tanpa rasa risau kerana pasti Allah bantu melalui rahmatNya. Mereka ini tetap berusaha, namun […]

British Elderberry Bersifat Anti Virus dan Tingkatkan Imun Badan

Elderberry vivix shaklee

British Elderberry (atau nama saintifiknya Sambucus nigra), dianggap bermanfaat untuk pencegahan dan rawatan jangkitan influenza dan jangkitan virus yang menyerang pernafasan, memberikan kesan anti-virus. British Elderberry adalah tumbuh-tumbuhan semulajadi Amerika Utara yang tumbuh cepat dan boleh mencapai sehingga 12 kaki dengan bunga dan berry yang sama dengan S. nigra. Ekstrak elderberry juga digunakan untuk merawat […]