Call nowWhatsapp
Vitamin Cerdik By Coach Anah

Zat Dalam Anggur Hitam Baik Untuk Serangan Virus Seperti Corona

zat anggur hitam untuk cegah corona virus

Blackcurrent bukan asing bagi kita kan. Selalu panggil anggur hitam, dulu-dulu seingat saya blackcurrent ni sinonim dengan Ribena. Tapi lama dah la tak ambil Ribena sejak kes dia rupanya ada alkohol. Untuk masa yang lama, blackcurrants (Ribes nigrum) dipanggil “buah yang dilarang” di Amerika Syarikat. Dulu petani fikir buah blackcurrent menyebabkan kulat tersebar kepada pokok […]

Kesan Pantas Pengambilan ResV Shaklee

testimoni resv shaklee

Alhamdulillah saya berpeluang jadi antara yang pertama menggunakan produk premium terbaru Shaklee iaitu ResV. ResV adalah produk antipenuaan kedua selepas Vivix. Kalau Vivix adalah 10x lebih berkesan berbanding resveratrol tunggal, ResV pula ada 13x ganda lebih berkesan berbanding Vivix. Dasyat kan? Disebabkan kehebatannya itu, sejak dibuka untuk jualan pada 1 Mac 2020 yang lalu, ramai […]

Definisi Kaya Menurut Islam

tips buat duit berjuta-juta

Adakah kita disuruh jadi kaya dalam Islam? Jawapannya YA. Kata kuncinya : Ikhlaskan niat nak mencari nafkah 3 perkara yg wajib : MODAL halal, SISTEM halal, PRODUK halal -Tawakal kepada Allah SWT Orang yang solat di masjid – dapat pahala. Orang yang ajak orang lain solat di masjid – dapat pahala berganda Orang yang paling […]

Shaklee Business Leader National Conference 2020 – Part 2

Shaklee blnc 2020

Alhamdulillah dah lebih 2 minggu selepas event besar-besaran Shaklee salah satunya iaitu Business Leader National Conference 2020 pada 21 Februari 2020 yang lalu. Apa yang menarik tentang BLNC kali ni? Jom kita lihat 1. Amanat CEO Shaklee Corporation, Roger Barnett Buat pertama kali, tiada wakil Shaklee Corporation hadiri persidangan kali ini disebabkan oleh masalah global, […]

Chebulic Myrobalan, Trifala ResV dan Detox

chebulic myrobalan resv shaklee

Haritaki (Terminalia chebula) adalah pokok yang berasal dari Asia Selatan dan India. Buah kering pokok ini mempunyai sejarah penggunaan yang panjang di Ayurveda, ubat tradisional India. Kadang-kadang disebut sebagai “myrobalan chebulic,” haritaki adalah salah satu daripada tiga buah buah kering yang membentuk Triphala ayurvedic formula. Terdapat dalam bentuk serbuk atau makanan tambahan, haritaki mempunyai rasa […]

Sembelit dan Keperluan Kalsium Magnesium

sembelit dan ostematrix

Dari bulan 10 tahun lalu saya ada isu penghadaman. To be exact, sembelitlah. Mula-mula selang sehari baru membuang, sehinggalah adakalanya dah 3 atau 4 hari baru dapat membuang. Isu ni berlarutan selama berbulan-bulan hinggalah minggu ini. Saya kira dah settle masalah saya selepas saya amalkan dos tinggi kalsium magnesium (Ostematrix). Sebelum saya sampai kepada penyelesaian, […]

Promosi Mac 2020 ResV Shaklee

Yang mana satu jadi pilihan Vivix atau ResV

Alhamdulillah dah masuk bulan ketiga di tahun 2020. Kali ini saya nak update tentang promosi yang Shaklee sediakan bagi bulan Mac 2020. Sangat istimewa bulan Mac 2020 ni sebab ianya adalah bulan pelancaran insyaAllah produk super power Shaklee selepas Vivix, iaitu ResV. Vivix telah meningkatkan jualan Shaklee sebanyak 3x ganda dalam tempoh 6 bulan selepas […]

Tawakal Seumpama Burung Terbang Pagi

tawakal umpama burung terbang pagi

14 perkara asas membuka rezeki: Tawakal 4 daripadanya saya dah tulis seperti berikut: Taqwa: shorturl.at/mINRY Solat: http://tiny.cc/jyu8jz Istighfar: http://tiny.cc/z6paiz Syukur: http://tiny.cc/5yu8jz Hari ni jom sama-sama kita meneladani bab tawakal. That day ada yang tanya apa beza tawakal dan taqwa. Dalam Surah At-Talaaq QS 65:3 “Serta memberinya rezeki dari jalan yang tidak terlintas di hatinya. Dan […]

Makan Lewat Malam Punca Obesiti

Sebelum ni saya ada sebut juga, sebaiknya elakkan makan malam, apatah lagi makan lewat malam. Paling lambat makan, jam 8malam kena stop dah. Kenapa makan lewat malam tidak baik? 1. Menyukarkan proses pengurangan berat badan Makan lewat malam akan menggalakkan kepada penambahan berat badan. Terdapat penyelidikan membuktikan bahawa makan lewat boleh mempengaruhi proses penurunan berat […]

Lemak Badan Penyebab Lemah Sistem Imun

Obesiti menurunkan jangka hayat kita sehingga 14 tahun

Takde siapa yang suka sakit Bagaimana jika ada sesuatu yang boleh anda lakukan untuk meningkatkan kesihatan anda dan mengurangkan hari sakit anda? Kerana ternyata, mempunyai komposisi badan yang sihat menyumbang kepada sistem imun yang lebih kuat, membantu anda mengurangkan jangkitan kecil dan mengurangkan risiko anda mendapat penyakit yang serius, seperti penyakit jantung dan diabetes. Komposisi […]