Call nowWhatsapp

Monolog Diri, Bisikan Positif Diri Sendiri Ubah Hidup

kebaikan self talk monolog

Baru-baru ini saya ada tonton live seorang guru saya, Tuan Afnan Rosli berkenaan 30 hari untuk ubah setahun yang baru. Tuan Afnan pernah viral beberapa bulan lalu dengan kelas Metamorfosis nya yang dikaitkan dengan pelbagai cerita. Saya taknak komen bab tu, cuma saya tertarik dengan salah satu tips beliau untuk ubah hidup, supaya tahun akan […]

26 Tips Kuruskan Badan Untuk Tahun Baru 2020

Sekarang tiada masalah lagi dengan duduk bersilang kaki, duduk pun tak lenguh even lama-lama

Industri penurunan berat badan penuh dengan mitos. Ikutkan pengalaman saya selama setahun ini yang membantu saya turun 23kg dalam masa 8 bulan, ada beberapa bukti yang saya nak kongsikan dalam artikel berikut. 26 Tips Kuruskan Badan Untuk Tahun Baru 2020 Berikut adalah 26 tips penurunan berat badan yang sebenarnya berasaskan pengalaman saya selama setahun ini. […]

Pulihkan Ekzema, Kulit Lebih Sihat Dengan Detox

kulit cantik shaklee

Salah satu daripada hasil detox yang kami anjurkan #JomDetoxJutawan adalah mendapat kulit yang lebih sihat. Antara hasil mereka adalah: pulih dari masalah ekzema yang kulit bersisik, tiada lagi kulit kusam, kembali glowing awet muda Testimoni Jom Detox Shaklee Kulit Lebih Sihat, Pulihkan Ekzema Macam-macam hasilnya. Cuba tengok gambar berikut: Detox bagus juga untuk kesihatan kulit. […]

5 Perkara Wajib Shopping di Korea

shopping korea

Bila kita dah target nak dapat trip percuma Shaklee, maka apa yang kita perlu buat adalah usahakan supaya kita layak dapat tiket percuma itu. Selain tu, kita kenalah menabung sedikit untuk duit shopping. Ni part paling best kan, shopping. Jadi kenalah ada duit. Sejak 3 bulan lepas saya dah mula menabung untuk shopping ni. Tapi […]

6 Cara Gula Menggemukkan Anda

Kadar gula dalam beberapa produk minuman yang didapati dari kedai 24jam

Mengambil makanan yang tinggi gula tambahan, seperti yang terdapat dalam minuman manis, gula-gula, barangan bakar dan bijirin manis, merupakan faktor penyumbang kepada peningkatan berat badan dan keadaan kesihatan kronik, termasuk obesiti, penyakit jantung dan diabetes. Berikut adalah 6 cara bagaimana gula boleh menggemukkan anda. 6 Cara Gula Menggemukkan Anda 1. Tinggi kalori Gula ditambah kepada […]

8 Tanda dan Gejala Kekurangan Protein

Protein soya antara protein tinggi yang digalakkan pengambilannya untuk ibu menyusu

Beberapa nutrien adalah sama pentingnya dengan protein. Protein adalah blok bangunan otot, kulit, enzim dan hormon anda, dan ia memainkan peranan penting dalam semua tisu badan. Kekurangan protein boleh menyebabkan kepada pelbagai masalah kesihatan, sementara pengambilan protein yang rendah juga menjadi kebimbangan, kerana ia boleh menyebabkan perubahan yang halus dalam tubuh anda dari masa ke […]

7 Cara Teh Matcha Tingkatkan Kesihatan Anda

cinch tea matcha

Teh Matcha telah mula popular akhir-akhir ini, ada macam-macam cara hidangan matcha antaranya teh, latte, pencuci mulut dan macam-macam lagi. Seperti teh hijau, matcha berasal dari tumbuhan Camellia sinensis. Bagaimanapun, ia ditanam secara berbeza dan mempunyai profil nutrien yang unik. Petani menanam matcha dengan menanam tanaman teh mereka 20-30 hari sebelum menuai untuk mengelakkan cahaya […]

Ganglion Cyst Hilang Selepas Detox Shaklee

ganglion cyst

Selepas saya bersalin anak ke 4 tahun lalu, saya perasan ada benjolan seperti guli di belakang pergelangan tangan saya. Mula-mula kecil sahaja, lama-lama ia membesar. Disebabkan ia tidak menyakitkan saya (kalau picit memang sakitlah sedikit) dan tidak mengganggu aktiviti harian saya, maka saya tidaklah tergesa-gesa jumpa doktor. Saya biarkan sahaja. Selepas beberapa kali saya buat […]

Kegemukan Boleh Sebabkan Masalah Pernafasan

Obesiti menurunkan jangka hayat kita sehingga 14 tahun

Saya selalu percaya obesiti dan kegemukan akan sebabkan pelbagai masalah kesihatan kepada tubuh kita. Ada banyak kesan kegemukan kepada kesihatan kita antaranya seperti dalam gambar berikut. Sebab itulah bagi saya usahalah untuk kuruskan badan. Ada banyak sebab anda perlu join saya di #JomDetoxJutawan. Ada satu artikel baru yang saya baca berkenaan bagaimana orang yang berlebihan […]

5 Bahan Kimia Yang Membuat Anda Gemuk

Bahan kimia penyebab gemuk

Ada bahan kimia yang digelar Obesogens iaitu, bahan kimia tiruan yang dipercayai menyumbang kepada obesiti. Mereka ditemui dalam pelbagai bekas makanan, botol bayi, mainan, plastik, alat memasak dan kosmetik. Apabila bahan kimia ini masuk ke dalam badan anda, ia boleh mengganggu fungsi normalnya dan mempromosikan penambahan lemak. Lebih 20 bahan kimia telah dikenal pasti sebagai […]