Call nowWhatsapp
Vitamin Cerdik By Coach Anah

Makanan Kaya Dengan Polifenol Yang Patut Anda Cuba

Elderberry vivix shaklee

Kebelakangan ni memang popular kan makanan tinggi polifenol. Ramai yang dah cakna bab polifenol ni, malah doktor-doktor tempatan pun dah mula berikan perhatian kepada manfaat polifenol. Apa itu polifenol? Polifenol adalah mikronutrien yang kita dapat melalui makanan berasaskan tumbuhan tertentu. Mereka penuh dengan antioksidan dan potensi manfaat kesihatan. Diperkirakan bahawa polifenol dapat memperbaiki atau membantu […]

Resipi Overnight Oat Untuk Sahur Yang Mengenyangkan

overnight oat esp shaklee

Alhamdulillah hari ni kita dah pun berpuasa masuk hari ke 4. Selamat berpuasa saya ucapkan kepada pembaca budiman. Semoga kita peroleh rahmah daripada manfaat bulan Ramadan ini. Ok disini saya nak kongsikan salah satu resepi yang saya buat during berpuasa. Iaitu overnight oat. Check it out ya! Resepi Overnight Oats Untuk Sahur Yang Mengenyangkan Bahan-bahan: 1 sudu […]

Membentuk Mindset Kaya dan Memberi

membentuk mindset kaya dan memberi

Tulisan berikut adalah nukilan Puan Marhamah Rosli tentang membentuk mindset kaya dan memberi Membentuk Mindset Kaya dan Memberi Hari ini saya menginfaqkan tenaga untuk packing kurma. Seharian, dibantu seorang tim. Sejujurnya, saya belum mampu infaq dalam bentuk wang ringgit yang banyak seperti orang lain, namun alhamdulillah. Tuan Puan, Infaq yang saya uruskan ini bukanlah duit […]

Layak Ke Regional Trip Shaklee Tahun 2020: Korea!

Raikan ulangtahun ke 65 Shaklee Corporation di Los Angeles pada tahun 2021

Selama setahun yang lalu untuk tempoh 2019/2020, saya memang aim untuk dapat sekurang-kurangnya 1 tiket regional Trip Shaklee. Tahun 2019 sebenarnya adalah tahun yang penuh cabaran. Bukan sahaja untuk saya, bukan untuk team saya sahaja, bahkan untuk Shaklee sendiri. Perkara ini dimaklumkan kepada kami pada Business Leaders National Conference (BLNC) pada bulan Februari 2020 yang […]

Rahsia Cinch Shake Untuk Kuruskan Badan dan Puasa

cinch shake puasa shaklee

Cinch Shake untuk cepat kurus pada bulan puasa. Untuk melangsingkan tubuh, paling penting adalah amalan pemakanan dengan bijak dan bukannya semata-mata senaman. Setuju tak? Kebanyakan kita, walaupun konsisten senaman setiap hari, tapi selepas bersenam, pekena pulak nasik lemak, nasi kandar, burger king atau lain-lain. Tak ke ke laut jadinya senaman uolls? Sebab itulah, pemakanan sihat […]

Berpuasa Mesti Ada Cinch Tea, Rasa Bertenaga, Mudah Kuruskan Badan

cinch tea shaklee

Seharian mengemas rumah dan petang nak masak juadah berbuka puasa memenatkan juga, tambahan lagi di bulan puasa. Jadi, selepas berbuka mula la rasa letih, lemau dan tidak bermaya. Saya pun selalu rasa macam tu, tambah lagi kita menyusu baby, memang penat sangat2. Apa-apa pun, selepas berbuka nak ready untuk Solat Terawih kan? Confirmla lepas terawih akan terlena dibuai […]

Cara Pulih Daripada Penyakit Berjangkit

Jus ubi bit, epal dan berries antara jus popular untuk menggalakkan sistem imun atau immune booster

Ada sembang-sembang dengan mak tentang virus C***na . Ada soalan yang beliau tanya tentang bagaimana boleh sembuh dan pulih daripada penyakit C***na Virus. Saya fikir-fikir, macamana ya nak jawab. Maka saya tuliskan artikel di bawah. Sistem Pertahanan Mesti Kuat Badan kita ada beberapa lapisan pertahanan. 1. Kulit Kulit ni ibarat pagar, tak bagi orang masuk […]

Cabaran Corona Virus, Teladan Kisah Nabi Ayub

sabar covid19

Sangat sesuai dengan cabaran kita sekarang dengan corona virus yang mula menyebabkan banyak cabaran dalam kehidupan kita. Asal Usul Nabi Ayub Ayyub ‘alaihis salam adalah seorang nabi yang mulia yang nasabnya sampai kepada Nabi Ibrahim ‘alaihis salam. Allah Subhanahu wa Ta’ala berfirman, وَمِن ذُرِّيَتِهِ دَاوُدَ وَسُلَيْمَانَ وَأَيُّوبَ وَيُوسُفَ وَمُوسَى وَهَارُونَ وَكَذَلِكَ نَجْزِي الْمُحْسِنِينَ “Dan kepada sebagian dari keturunannya (Ibrahim) Yaitu […]

8 Manfaat Kesihatan Puasa, Dari Segi Sains

Set puasa shaklee

Walaupun populariti baru diraih baru-baru ini (disebabkan oleh intermittent fasting atau IF), puasa adalah amalan yang bermula sejak berabad-abad dan memainkan peranan utama dalam banyak budaya dan agama. Ditakrifkan sebagai pantang dari semua atau beberapa makanan atau minuman untuk jangka masa tertentu, terdapat banyak cara berpuasa. Pada umumnya, kebanyakan puasa dilakukan lebih dari 24-72 jam. […]

10 Perkara Boleh Merendahkan Imuniti

10 perkara merendahkan sistem imun

Musim PKP ni, selain kita amalkan semua amalan luar badan seperti pakai mask, duduk di rumah dan basuh tangan dengan sabun selalu, dalaman badan kita pun kena kita pastikan kuat. Macamana nak pastikan kuat? Ada 3 perkara: Makan makanan yang sihat Ambil suplemen yang dapat bantu cukupkan nutrisi Elakkan perkara yang boleh merendahkan imuniti Dalam […]

error

Enjoy this blog? Please spread the word :)

RSS
Follow by Email
YouTube
YouTube
Telegram
WhatsaApp