Review Youth Skincare Selepas 21 Hari

By | 2 April 2018

Saya mula amalkan Youth Skincare lebih 21 hari yang lalu. Sebenarnya dah lama pun beli Youth ni, bulan Februari lagi. Masa tu Youth Shaklee hanya dijual kepada leaders yang hadir ke Business Leaders Conference. Walaupun saya tak hadir, saya minta rakan yang belikan untuk saya. Saya mula warded di Hospital Selayang sejak 30hb Januari 2018, jadi bila Youth… Read More »

Youth power duo untuk penyelesaian lengkap masalah kulit

By | 12 March 2018

Kita semua mempunyai jenis kulit yang berbeza, dan kita memerlukan penyelesaian khusus untuk menanganinya. Bukan itu sahaja, tetapi keperluan penjagaan kulit individu kita mungkin berubah sepanjang tahun, keadaan seperti iklim, tekanan, perubahan diet, dan juga penuaan boleh mempengaruhi keadaan kulit kita. Orang sering melaporkan tiga kebimbangan umum mengenai perubahan bagaimana kulit kelihatan dan dirasai pada masa ini. Antaranya:… Read More »

26 hari di hospital gara-gara placenta previa

By | 5 March 2018

Agak lama juga saya tak update blog ni. Bukan apa, sibuk sikit selepas bersalin baby baru nombor 4 minggu lalu. Alhamdulillah saya selamat melahirkan baby girl pada 21 februari 2018 yang lalu melalui kaedah czer. Jadi paham-paham la kan bila tengah pantang ni kena curi-curi masa nak tulis. Apa saya nak kongsi hari ni adalah berkenaan pengalaman saya… Read More »

Istimewanya Shaklee Youth Serum

By | 23 February 2018

Kali ni saya nak share berkenaan serum. Sekarang ramai dah mula guna serum kan. Namun ada serum ada essence. Apa beza serum dengan essence? Kalau dulu memang ada perbezaan sikit. Sikit ja tak banyak. Serum ni texture lebih pekat berbanding essence dan fungsi dia merawat kulit dengan lebih baik sehingga ke lapisan dalam kulit. Essence banyak digunakan untuk… Read More »

5 manfaat collagen kepada ibu selepas bersalin

By | 21 February 2018

Saya terbaca artikel dalam PAMA berkenaan nutrisi yang diperlukan oleh ibu selepas bersalin untuk mempercepatkan pemulihan luka. Ditambah lagi makluma daripada seorang nurse (pangkat sister) yang sebut pada saya minggu lalu, dimana beliau pesan lepas bersalin boleh ambik collagen. Cepat-cepat saya gali info berkenaan ini. Nutrisi baik membantu percepatkan proses penyembuhan selepas bersalin Makanan yang baik adalah makanan… Read More »

Youth Moisturiser SPF 50 Sunblock Terbaik

By | 19 February 2018

Matahari boleh jadikan kita tua. Berkedut, berjeragat atau berjerawat. Walaupun dah guna macam-macam produk kosmetik tapi kalau tak jaga daripada pendedahan matahari berlebihan, kulit akan jadi kusam dan rosak. Kali ini saya nak share sedikit fakta mengenai sunblock. Korang memang biasa pakai sunblock kan. Apa beza sunblock dan sunscreen? 1. Jenis Perlindungan Sunblock mengurangkan kerosakan UVB iaitu lapisan… Read More »

Rahsia awet muda 10 tahun

By | 16 February 2018

Bila mula menjelang 30an, kulit muka mula kusam dan nampak tak bermaya. Pipi yang tak lama dulu tegang dan mula kendur. Garis di sebelah pipi dan mata makin dalam. Beza betul 20an dan 30an kan? 30an inilah masa semua sakit dan penuaan muncul. Nak tau rahsia kulit tebal dan tegang, berkilat glowing dan fresh!? Rahsianya ialah pada “KOLAGEN”… Read More »

Shaklee Youth Skincare Harga dan Review

By | 14 February 2018

Diam tak diam dah nak masuk seminggu Youth Shaklee diperkenalkan kepada kita di Malaysia. Jadi artikel ni lebih kepada review dan harga Youth Skincare. Tentu korang sendiri teruja nak ambil tahu kan. Review Youth Shaklee Skincare Di bawah adalah antara review yang diperolehi oleh pengguna Youth skincare. Ada yang lebih sebulan pakai. Ini disebabkan Shaklee ada bagi tester… Read More »

Krim malam Youth Skincare tanpa merkuri

By | 12 February 2018

Biasa kita dengar bila berlaku rampasan produk kosmetik, krim malam paling banyak. Timbul persoalan di situ, kenapa asyik-asyik krim malam. Dan ia dirampas pula sebab mengandungi toksin iaitu merkuri. Selaluinya syarikat pengeluar kosmetik menggunakan merkuri dalam krim malam untuk proses pembaikan dan memutihkan kulit. Kenapa merkuri bahaya untuk kulit dan kesihatan Masa saya belajar sains di menengah atas… Read More »

Teruja selepas hadir business leader national conference

By | 9 February 2018

Dah tahu kan 3hb Februari lalu kami leader Shaklee dijemput hadir ke event setahun sekali iaitu Business Leader National Conference. Tema kali ni adalah Breakthrough Bagaimanapun saya tak dapat hadir kali ni sebab saya masuk wad. Kisah saya kena warded ni nanti saya tulis dalam posting lain. Walaupun saya tak hadir, saya berjaya hadirkan 2 orang leaders saya… Read More »