Call nowWhatsapp

10 Perkara Tak Best Bila Overweight

10 perkara tak best bila overweight

Sebenarnya memang tak best bila overweight ni (bila pulak best ya?). Siapa sini pernah alami masalah macam ni? Jom saya listkan. 10 Perkara Tak Best Bila Overweight 1. Susah cari saiz pakaian Ni memang obvious la kan. Saya dulu-dulu memang susah betul cari saiz. Lagi malu time masuk butik, adik sales girl siap-siap sound, “kami […]

Big Why Saya Buat Shaklee

big why buat bisnes shaklee

Orang kata nak buat bisnes kenalah ada big why? Kenapa penting ada big why? Ramai orang nak berjaya. Termasuk kita yang sedang membaca dan menaip ini kan? 🙂 . Tapi berapa ramai yang tahu sebab apa dia mahu berjaya? Mungkin ada yang tahu… tapi berapa ramai yang tahu dengan JELAS dan SPECIFIC kenapa dia mahu berjaya dalam satu-satu perkara […]

Kedai Makanan 24 Jam Punca Rakyat Malaysia Gemuk

gemuk tak kurus-kurus

Masalah berlebihan berat badan, kegemukan atau OBESITI adalah faktor risiko kesihatan yang utama di dunia sekarang. Ia berkaitan dengan pelbagai penyakit seperti sindrom metabolik, tekanan darah tinggi, paras glukosa darah tinggi, kolesterol tinggi, kanser dan strok. Di negara kita, mengikut kajian tahun 2010, 60% penduduk kita adalah mereka yang overweight dan obesiti. Selain itu negara […]

Review Kesihatan Selepas 8 Tahun Pengguna Shaklee

Review kesihatan saya selepas makan shaklee

Baru-baru ni saya ada terjumpa gambar-gambar lama saya, dari zaman saya baru graduate hinggalah sekarang (gambar terkini mestilah ada kan). MasyaAllah betapa banyak saya berubah. Kesihatan saya lebih baik dengan Shaklee, statement ini mungkin sangat sesuai. 8 Tahun Sebagai Pengguna Shaklee Rupanya dalam diam saya telah amalkan Shaklee selama 8 tahun. Bermula dengan set berpantang/menyusu, […]

Kenapa Saya Perlu Detox?

Kenapa semua orang perlu detox?

Mungkin ramai yang pernah dengar apa itu detox kan. Tapi saya akan terangkan secara ringkas apa itu detox. Detox ni ialah proses pembuangan toksin dalam badan kita melalui organ-organ dalaman badan kita. Ia untuk badan kita lebih ringan dan mendapat manfaat kesihatan yang lain. Untuk maklumat lanjut boleh baca daripada perkongsian saya sebelum ini: Saya […]

Jana RM2000 Dengan Bisnes Shaklee

Cara buat rm2000 sebulan dengan bisnes shaklee

Tempohari saya ada kongsikan bagaimana bisnes Shaklee boleh dijadikan side income atau pendapatan sepenuhnya untuk anda. Hari ini saya nak kongsikan dengan cara anda jana RM2000 daripada Shaklee apabila anda berbisnes dengan Shaklee. Cara Jadi Ahli Shaklee Saya ada kongsikan Cara Jadi Ahli Shaklee sebelum ini yang mana ada 3 pilihan. Bayar yuran RM65 dan […]

Kenapa Jom Detox Jutawan Berbeza?

perbezaan jom detox jutawan dengan program kurus lain

Ya soalannya, kenapa kami berbeza? Kenapa perlu sertai kami? Ada banyak je program kurus atau program detox yang ditawarkan oleh syarikat atau kumpulan lain. Kenapa anda perlu sertai kami? Inilah yang saya nak kupas dalam posting kali ini. Namun sebelum itu, jemput tonton video saya dibawah. Kelebihan Jom Detox Jutawan Ada 11 sebab kenapa Jom […]

Inspirasi MAF Empire: Time Freedom

Bestnya time freedom dengan bisnes shaklee

Alhamdulillah syukur sangat sebab ‘terjebak’ dengan Shaklee. Dari zaman saya bekerja dulu jadi part time bisnes, sekarang dah 3 tahun saya usahakan Shaklee secara full time. Jemput baca kisah saya dalam Shaklee juga dalam link berikut: Kisah Saya Dalam Shaklee. MLM Shaklee bukan macam typical MLM. Yang sering digembar-gemburkan oleh sesetengah orang: Modal berpuluh ribu – […]

Jom Detox Jutawan Bantu Adapt Gaya Hidup Sihat

Gaya hidup yang sihat adalah yang membantu menjaga dan meningkatkan kesihatan dan kesejahteraan anda. Terdapat banyak perkara yang boleh anda lakukan untuk menjalani gaya hidup yang sihat, seperti makan sihat, aktif secara fizikal, mengekalkan berat badan yang sihat, dan menguruskan tekanan anda. Walau bagaimanapun, gaya hidup yang sihat bukan hanya mengenai pemakanan dan senaman yang […]

Tips Bisnes Online Untuk Pengedar Shaklee

Tips Bisnes Online Untuk Pengedar Shaklee

Zaman sekarang ni bisnes online jadi sangat popular, mudah dan boleh dibuat dimana-mana sahaja. Semuanya dihujung jari sahaja. Berbeza sangat dengan kedai fizikal yang: memerlukan kita berada di kedai yang mana menyukarkan mak-mak yang kebanyakannya nak berada di rumah sambil uruskan anak-anak tinggi modal antaranya perlu termasuk sewa kedai, bil-bil, gaji pekerja dan lain-lain Walaupun […]