Call nowWhatsapp

Category Archives: Uncategorized

Review Drama Innocent Defendant

drama innocent defendant

Ok selain drama k Saimdang, saya juga ikuti drama Innocent Defendant lakonan yang saya minati Ji Sung. Asal tengok tentulah sebab Ji Sung, cerita Ji Sung memang tak pernah mengecewakan. Tapi kali ini dengan ID, saya rasa Ji Sung layak dinobatkan Pelakon Terbaik nanti. Pelakon antagonis tu pula bolehla juga ambil award sebab memang psycho […]

10 Sebab Anda Perlukan Sekurang-kurangnya 8 Pelukan Sehari

Kuasa Pelukan

Memeluk adalah terapi untuk penyembuhan. Kajian menunjukkan bahawa memeluk (dan juga ketawa) adalah sangat berkesan untuk penyembuhan penyakit, kesepian, kemurungan, kebimbangan dan tekanan. Orang dewasa pun perlukan sekurang-kurangnya 8 pelukan sehari, manakala kanak-kanak 17 pelukan sehari. 10 Sebab Anda Perlukan Sekurang-kurangnya 8 Pelukan Sehari Kajian menunjukkan pelukan mendalam yang betul, boleh memberi manfaat kepada anda […]

Drama Korea Saimdang Bagi Peminat Sejarah

Drama korea Saimdang

Satu drama korea yang saya suka tengok sekarang adalah drama Saimdang. Saya bukanlah tengok banyak sangat drama TV, selalunya memang tiada masa. Yelah, asyik dan ralit dengan kerja Shaklee, dengan anak-anak lagi, sebenarnya sukar hendak ada masa menonton TV. Tapi drama yang satu ini memang saya tidak lepas peluang (biasanya tengok recorded punya la). Sinopsis […]

Family Day di Perak Sangat Menyeronokkan

Bergambar di hadapan pintu gerbang LWOT

Minggu cuti perayaan krismas yang lalu saya hadiri program hari keluarga. Saja juga bawa mama abah jalan-jalan setelah sekian lama. Destinasi yang kami pilih cuma Perak. Apa ada di perak? Sebab ramai kanak-kanak, maka kami pilih aktiviti air yang banyak. 1. Destinasi Pertama: Kuala Woh Perjalanan dari KL ke Kuala Woh dalam 1.5 jam. Sebab […]

8 Amalan, Doa Dan Zikir Pembuka Rezeki

Doa harus seiring dengan usaha untuk mendapat kejayaan

Sempena hari Jumaat yang istimewa ini, saya ingin kongsikan dengan anda antara amalan, doa dan zikir yang selalu saya amalkan untuk membuka rezeki supaya bisnes maju. Mentor berpesan amalkan semua amalan ini niatkan kepada Allah, bukan untuk dapatkan sesuatu daripadaNya. 8 Amalan, Doa dan Zikir Pembuka Rezeki Antara amalan yang anda boleh amalkan untuk doa dan […]

2 Minggu Jadi Work At Home Mother

Wahm

Menjadi work at home mother atau #WAHM memang mesti menjadi impian setiap ibu. Duit masyuk sambil ada di rumah menjaga anak-anak. Bagi saya pula, lama juga saya inginkan bila tengok ramai rakan-rakan jadi #WAHM terutama master dalam Shaklee. Kadang itu, walaupun bekerja dan saya bercuti, saya perasan kesukaran untuk uruskan rumahtangga dan kerjaya pada satu […]

Manfaat Glucosamine Dalam Collagen Powder

Mungkin ramai belum tahu sebenarnya dalam Collagen Powder pun ada glucosamine. Bagi penghidap sakit sendi, lutut dan arthritis tentu anda tahu kepentingan dan manfaat glucosamine. Glucosomine selalu disyorkan untuk diambil oleh para doktor kepada pesakit sendi dan lutut. Macam mak saya pun, memang asyik sebut beliau perlu ambil glucosamine. Dalam posting kali ni saya ingin […]

Manfaat dan Khasiat Carotomax

Carotomax Shaklee

Salah satu suplemen penting untuk mencegah kanser adalah Carotomax. Walaupun Carotomax selalunya popular di kalangan mereka yang rabun, tapi di kalangan pesakit kanser juga turut mengambil Carotomax. Carotomax Sumber Antioksidan Carotomax adalah salah satu suplemen yang mengandungi kuasa perlindungan yang hebat. Ia merupakan antioksidan dengan molekul hebat daripada buah-buahan dan sayur-sayuran. Ini sekaligus dapat membantu […]

Disember 2016 Cabaran Baru Permulaan Sesuatu Yang Baru

Bagi yang adalah rakan facebook saya, saya ada upkan status semalam berkenaan hari terakhir saya bekerja di sebuah syarikat ICT semalam. Tamatnya 30 November 2016 maka berakhirlah perkhidmatan saya di syarikat tersebut selama 16 tahun. Saya mula bekerja di syarikat tersebut sebaik saya tamat belajar pada tahun 2002. Dan terus setia sehingga semalam, iaitu 16 […]

DAR Homestay Terbaik Di Pasir Puteh Kelantan

Siapa sini mencari homestay spesifik di daerah Pasir Puteh Kelantan? Saya ada homestay untuk disewa secara short atau long term oleh anda. Manalah tahu anda berminat. DAR Homestay Terbaik Di Pasir Puteh Kelantan DAR Homestay menyediakan kemudahan penginapan yang insyaAllah dapat memenuhi keperluan anda yang bertandang ke negeri Cik Siti Wan Kembang ini. Lokasi yang […]