Call nowWhatsapp

Set Kurus dan Sado Terbaik

Leucine penting dalam menguruskan badan

Baru-baru ini saya ada menonton filem Fast 7 yang antaranya dibintangi oleh The Rock. Fast 7 merupakan filem terakhir dibintangi oleh mendiang Paul Walker yang ditemui mati disebabkan kemalangan dan tidak sempat habis menjayakan filem ini. Jadi filem ini juga merupakan tribut buat Paul Walker.

Ok, berbalik kepada abam sado The Rock. Ada satu adegan dimana The Rock yang bersimen tangan kirinya telah memecahkan simen itu dengan menggunakan otot-otot beliau sendiri. Wah sadonya!

Tahukah anda, dengan pengambilan protein Cinch Shake anda boleh jadi sado? Bagaimana?

Cinch Shake Protein Dengan Leucine

Salah seorang penyelidik utama dalam bidang diet, Donald, Ph.D.6, dari University of Illinois, telah menerbitkan banyak kertas mengenai fungsi protin untuk kurus. Beliau telah mendapati bahawa protein yang tinggi, makanan yang kaya leucine, dalam kombinasi dengan karbohidrat yang lebih rendah (150 gram atau 600 kalori setiap hari) adalah berkesan untuk menyokong berat badan, metabolisme gula dalam darah, dan pelbagai faktor-faktor yang memberi kesan kepada kesihatan kardiovaskular.

Semasa proses hendak kurus, berat badan akan berkurangan. Dalam kes ini kita juga boleh kehilangan jisim otot dan tulang. Namun dengan kehadiran Leucine, ia memberi isyarat kepada otot agar menghalang kehilangan otot semasa pengurangan berat badan. Ini bermakna jika mengamalkan diet protein yang tinggi, berat yang hilang kebanyakannya lemak, bukannya otot. Manakala mereka yang mengamalkan diet dengan karbohidrat yang tinggi pula otot yang lebih banyak hilang bukan lemak.

Pentingnya Leucine dalam diet anda
Pentingnya Leucine dalam diet anda

Leucine berkomunikasi secara langsung dengan insulin, mengarahkan ia untuk bekerja dengan cekap dalam otot. Kelebihan leucine bukan sahaja membantu mengekalkan jisim otot, tetapi juga membantu otot menggunakan glukosa sebagai bahan api, seterusnya menyokong fungsi insulin sihat.

Apa yang terjadi semasa pembakaran tenaga dalam badan adalah 1stly kita guna karbohidrat, selepas itu protein, dan seterusnya simpanan2 lemak untuk tenaga kita. Proses pembakaran lemak sangat memerlukan kehadiran protein dan karbohidrat. Jika nutrien ini tidak termasuk dalam diet, badan akan memecahkan tisu badan tanpa lemak, saya ulang tanpa lemak (pointnya di sni bukan lemak yg terbakar) untuk protein, dan menukar ke karbohidrat untuk tenaga.

Sebab itu bagi abam-abam sado yang hendak build body (body builder), mereka akan makan protein tinggi. Ramai antara mereka memakan telur berbiji-biji sehari untuk badan kelihatan sado.

Set Sado Shaklee

Bagi abang-abang yang hendak kurus itu tapi hendak sado sekaligus, bolehlah amalkan pengambilan set kurus Shaklee. Full set tau, sebab kalau hanya ambil set bajet, ia tanpa protein. Boleh kurus tapi kurang sadolah.

Berjaya Turun 16kg Dengan Selamat
Set Kurus Shaklee

Ini testimoni, tengok tu muscle kan. Sado tak.

Testimoni Cinch menguruskan badan sekaligus memejalkan otot
Testimoni Cinch menguruskan badan sekaligus memejalkan otot

Raihanah

SID 864679
No tel: 0122195919

Your trusted Shaklee Independent Distributor

Shaklee Gombak

2 thoughts on “Set Kurus dan Sado Terbaik

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge
error

Enjoy this blog? Please spread the word :)

RSS
Follow by Email
YouTube
YouTube
Telegram
WhatsaApp