Call nowWhatsapp

Rupa-rupanya Pernah Ditolak, Gara-gara Mahu Beli Shaklee

Program Khas Bersama Roger Barnett

Roger Barnett, berumur 56 tahun pada tahun ini, merupakan CEO Shaklee Corporation. Beliau lahir daripada keluarga bisnes, salah satu bisnes keluarga beliau ialah jenama terkenal Burberry.

Pada umur beliau 30 tahun, beliau mula berfikir bagaimana nak expand bisnes beliau. Extensive research beliau lakukan. ANtara syarat yang beliau letakkan ialah,

  1. Bisnes yang dapat menjana income selama lebih 50 tahun.
  2. Bisnes yang boleh dibuat secara global (international).
  3. Bisnes yang dapat dikongsi bersama

Selepas 4 tahun lakukan research, beliau akhirnya berpuas hati dengan Shaklee. Ini kerana:

  1. Jika mahukan bisnes yang long lasting (bak kata beliau, nak yang lebih 50 tahun), maka perlu pilih healthcare.
  2. Shaklee boleh dikembangkan secara global
  3. Jika memilih healthcare, beliau mahukan jenama yang terbaik. The best product. Dan beliau mendapati Shaklee adalah the best product among syarikat health supplements.
Zoom Session Bersama Roger Barnett
Zoom Session Bersama Roger Barnett

Roger Barnett Kena Rejek

Apabila berpuas hati dengan pilihannya, beliau hubungi Shaklee (ketika itu ada Shaklee Japan) dan menawarkan diri untuk membeli Shaklee. Tapi beliau kena rejek “Not For Sale” kata Shaklee Japan.

Kalau ikutkan, boleh sahaja beliau berputus asa, kecewa dan sebagainya, tapi tidak. Selepas 2 minggu beliau hubungi sekali lagi Shaklee Japan dan menawarkan membeli Shaklee. Sekali lagi kena rejek.

Beliau kerap juga bercakap tentang visionnya tentang Shaklee. Orang bisnes, selalulah bercakap tentang dream dia. Pada satu ketika, Shaklee Japan nak expand, jadi bila nak expand, Shaklee buka untuk syarikat dibeli.

Ada banyak company dan orang perseorangan yang membida. Tapi disebabkan beliau sudah bersedia:

  1. Telah buat extensive research tentang Shaklee
  2. Telah ada planning yang hebat untuk Shaklee

Maka beliau dapat memiliki Shaklee pada harga USD310juta.

Roger Barnet menceritakan kisah beliau membeli Shaklee Corporation

Bottom Line

Kita pula dapat jadi pengedar Shaklee dengan harga rm35 sahaja atau percuma (dengan pembelian 100guv ke atas). Kalaulah kita dapat yakin dengan produk dan peluang bisnes macam Mr Roger, agak-agak kita nak tak invest sebanyak itu?

Beliau nampak peluang dalam Shaklee, beliau nampak masa depan Shaklee, beliau beli dengan harga USD310 juta.
Kita lebih bertuah sebab hanya dengan rm35 kita dapat jadi pengedar SHaklee, namun peluang bisnes sangat besar yang kita dapat kalau kita bersungguh2 dalam Shaklee.

Peluang pendapatan unlimited dengan Shaklee, buatlah sungguh-sungguh, komited, fokus dan anda juga berpeluang bergelar jutawan bersama bisnes Shaklee.

Ada beberapa link rujukan yang saya rasakan bermanfaat untuk anda, jemput baca ya:

Bagaimana Nak Buat Bisnes Shaklee? Ayuh bersama saya di grup Jutawan!

Sila hubungi 012-2195919 atau klik link di bawah

Klik untuk ketahui bagaimana memulakan bisnes Shaklee

Semoga perkongsian ini bermanfaat untuk semua dan jika anda ingin mendapatkan produk Shaklee atau menyertai Shaklee boleh hubungi saya dan saya akan membantu anda turut sama berjaya.

Raihanah SID 864679
No tel: 0122195919
Your trusted Shaklee Independent Distributor
Beauty Consultant
Shaklee Gombak

13 thoughts on “Rupa-rupanya Pernah Ditolak, Gara-gara Mahu Beli Shaklee

    • Lya says:

      Ohh macam tu kisahnya. Kisah orang berjaya ni banyak yang boleh bagi kita inspirasi. Macam kisah CEO SHAKLEE ni jugak la. Uakn senang nak senang kan. Tapi usaha tu tangga kejayaan. Kena reject tu biasa sebelum berjaya.

  1. Ruby says:

    Bisnes Shaklee ni seronok jika ada mentor yang sentiasa berkeyakinan. Kita sedia maklum tak semua org nak melabur dalam suplimen. Tapi tak mustahil. Sebab orang macam kita ni kalau approach prospek dan educate mereka. Sampai akhir hayat mereka akan membeli produk Shaklee. Untuk keluarga, anak-anak dan kenalan rapat. InsyaAllah boleh.
    Ruby recently posted…Memori Indah 3H2M Ke Sana Ke Sini Ke SunwayMy Profile

Leave a Reply to Lya Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge