Kisah Anak-anak dan Omega Guard

By | 15 May 2015

Asyik share testimoni saya je kan, sempena promo Omega Guard bulan ni eloklah saya share kisah anak-anak saya pula.

Saya start bagi anak-anak Omega Guard 3 tahun lalu apabila Hakim kerap demam disebabkan tonsil bengkak. Saya google2 jumpa doktor dan ramai yang recommend pengambilan minyak ikan untuk atasi tonsil, batuk dan tingkatkan pertahanan badan.

Jadi sebelum settle down dengan Omega guard, banyak juga brand minyak ikan saya dah cuba yang ada di farmasi. Beratus2 habis tapi anak tak suka ambil. Akhirnya saya teringat nak cuba omega guard dan mealshake. Masa tu sebab tengah bengkak tonsil, saya add Garlic Complex untuk anak saya.

Lepas sebulan, Alhamdulillah dah takde kejadian bengkak tonsil dan demam panas lagi setiap bulan. Hakim pun makin sihat, makin cerdik.

Hakim

Hakim ni orangnya suka aktiviti alam. Kalau aktiviti kelas, membaca bagai memang dia kurang minat. Saya hantar anak-anak ke tadika yang menggunakan konsep play learn. Ada je sebenarnya kanak-kanak yang bila tamat 6 tahun dah boleh membaca. Tapi hakim tak, dia masih buku 7 buku Bacalah Anakku bila tamat 6 tahun.

kanak-kanak persembahan

Hakim dengan kawan-kawan tadikanya semasa persembahan akhir tahun

Hakim ni saya bagi hari-hari Omega Guard. Memang tak lepas. Saya peliklah kenapa ambil minyak ikan tapi masih ketinggalan, rupanya sebab kemalasan juga. Kenapa saya cakap camtu?

Bila naik darjah 1, Hakim kena masuk kelas Linus. Sebab masih belum pandai membaca. Jadi kami ibu bapa ni terpaksalah pulunkan dia membaca. Setiap malam, lepas makan dan solat ada sesi ulangkaji dengan kami. Sejam jugalah. Time ni rasa kesian dengan anak, tak pasal-pasal kena extend hours belajar. Tapi itulah, demi masa depan.

Cikgunya bagi masa sehingga bulan Jun untuk anak-anak Linus ni boleh membaca. Tapi hakim tak.. tahu-tahu dalam bulan April selepas assessment bertulis Cikgunya kata Hakim dah boleh membaca dan lepas dah linus. Nak lagi Hakim juga nombor 1 dalam ujiannya. Jadi dia advance berbanding rakan-rakannya yang lain. Nanti dah dapat result exam tengah tahun saya share sini lagi.

Hakim memang cepat tangkap sebenarnya, tapi malas. Penat sikitlah kami as parents, tapi nampaknya kena selalu suruh dia ulangkaji. Orangnya bijak dah, ambil suplemen terbaik, insyaAllah boleh score.

Faiz

Berbeza dengan Hakim, faiz ni saya ambil omega guard sejak lepas berpantang dia. Jadi Faiz dapat khasiat omega guard sejak dia lahir hingga sekarang usianya 3 tahun setengah.

Cara Melatih Kemahiran Motor Halus Kanak-kanak

Kebolehan melakarkan objek

Apa yang saya perasan, level kecerdikannya lain daripada abangnya. Dia boleh berjalan pada usianya 9 bulan. Pada usianya

2 tahun

  • Dah boleh pegang pensel dengan baik
  • Boleh melakar objek

3 tahun

  • Dah tahu abc, mengecam dan menulis abc
  • Tahu nombor, sebut dalam english
  • Bacalah Anakku buku 1

Faiz ni mana-mana nampak huruf dan nombor mesti nak baca. Di mana-manalah, pada label, papan tanda, plat kereta dsb. Bila dia boleh tulis huruf tempohari yang paling saya terkejut sangat tu, menulis huruf dengan baik. Hebat anak mama ni.

Pasal kesihatan, memanglah Faiz ni sihat je sejak kecil. Jarang-jarang dia sakit, alhamdulillah.

Jadi pada saya, penting untuk ambil Omega Guard ni untuk mak dan anak. Mak masa mengandung lagi elok ambil Omega Guard dan diteruskan sehingga tempoh menyusu. Lepas tempoh menyusu (2 tahun), anak boleh ambil sendiri dah Omega Guard ni.

berbaloilah investment saya dengan omega ni. anak sihat dan cerdik. insyaallah,

Jemput hubungi saya utk sy bantu anda. Lengkap dengan cadangan pemakanan dan aturan supplemen.

Raihanah
SID 864679
No tel: 0122195919

Your trusted Shaklee Independent Distributor

2 thoughts on “Kisah Anak-anak dan Omega Guard

    1. Raihanah Ahmad Post author

      memang berbeza.. setiap anak berbeza kan

      Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge