Call nowWhatsapp

Kesihatan Saya Lebih Baik Selepas Jom Detox Jutawan

manfaat kesihatan dengan jom detox jutawan

Kelmarin saya ada tuliskan tentang manfaat program detox kan, jadi dalam posting ni saya bawakan pula testimoni peserta #JomDetoxJutawan yang telah alami sendiri program ini.

Bagaimana program Detox Shaklee telah dapat membantu mereka meningkatkan tahap kesihatan mereka? Check it out.

Kesihatan Lebih Baik Dengan Detox Shaklee

Ada banyak manfaat program detox. Ia bukanlah satu program kurus semata-mata, bahkan ia lebih daripada itu. Di bawah adalah beberapa testimoni yang saya dapat bawakan untuk anda nilai sendiri keberkesanan program ini untuk meningkatkan kesihatan anda.

1. Kisah Coach Dekya Dari 14 kepada 5.06 Tahap Kolesterol

Saya bawakan sendiri kisah daripada sahabat saya Coach Dekya. Rentetan kisahnya begini:

  • Beliau didiagnos kolesterol tinggi, iaitu 14. Beliau diberikan ubat kolesterol.
  • Hasil makan ubat kolesterol, tahap kolesterol turun kepada 11.
  • Disebabkan beliau breastfeed, beliau minta kebenaran doktor untuk hentikan makan ubat, beliau berjanji untuk jaga pemakanan.
  • Disebabkan itu, tahap kolesterol beliau kembali naik kepada 14. Kata jaga makan?
  • Beliau ambil keputusan untuk sertai program #JomDetox
  • Selepas 2x buat detox, tahap kolesterol beliau turun menghampiri normal iaitu 5.6 sahaja!

Ikuti penjelasan beliau.

2. Tak Perlu Makan Ubat Darah Tinggi Lagi Selepas Buat Detox Shaklee

Ini pun testimoni power dari Coach Hafiz.

Selepas buat tonsil surgery, darah beliau naik sehingga 180 dan perlu makan ubat darah tinggi. Semua ni berlaku pada tahun 2018.

Alhamdulillah selepas buat detox, tak perlu lagi makan ubat darah tinggi. Dan lagi best ialah beliau dapat kuruskan badan. Ikuti penjelasan beliau.

Coach Hafiz berjaya reverse masalah darah tinggi dengan program Jom Detox Jutawan

3. Reverse Kencing Manis

Ini pula testimoni daripada salah seorang peserta kami.

Selalu orang dengan masalah diabetes mereka ada masalah kegemukan juga. Jadi bila buat detox ni, sekaligus serampang 2 mata.

Alhamdulillah kencing manis dah turun normal, tahap darah tinggi pun turun, sama juga berat badan pun turun.

Program #JomDetoxJutawan pun dapat bantu anda reverse diabetes
Program #JomDetoxJutawan pun dapat bantu anda reverse diabetes

4. Kulit Lebih Sihat

Anda mungkin ada masalah kulit berikut:

Semua pun dapat ditangani dengan #JomDetoxJutawan. Peserta rasa sangat best sebab dapat kulit yang lebih sihat.

Kalau orang ekzema tu lagilah kan, memang lega sangat kalau kulit dah sihat ni. Tahu jelah condition macamana kalau ada masalah ekzema dan psoriasis.

Ekzema Hilang Selepas Detox Shaklee
Ekzema Hilang Selepas Detox Shaklee
Kulit lebih cerah dan glowing dengan Jom Detox Jutawan
Kulit lebih cerah dan glowing dengan Jom Detox Jutawan
Kulit Makin Cantik selepas Detox
Kulit Makin Cantik selepas Detox

5. Tenaga Semakin Baik

Dalam artikel terdahulu saya ada sebut juga bagaimana program Detox Shaklee dapat bantu perbaiki tenaga kita.

Asbab toksin yang banyak dalam badan kita menyebabkan kita selalu letih dan lesu. Tak sampai tengahari lagi dah mengantuk.

Alhamdulillah dengan #JomDetoxJutawan dapat membantu peserta jadi lebih bertenaga.

Tenaga semakin baik selepas buat detox
Tenaga semakin baik selepas buat detox

6. Masalah Kewanitaan Semakin Baik

Siapa yang selalu ada masalah period pain, memang terbaik buat Detox Shaklee dulu. Macam testimoni peserta dibawah ni, alhamdulillah dapat perbaiki masalah kewanitaannya.

Bukan masalah period pain sahaja, malah melalui program #JomDetoxJutawan ni telah membantu ramai peserta untuk mengandung, selepas mengalami masalah kesuburan selama bertahun-tahun.

Masalah kewanitaan seperti period pain pun hilang selepas buat detox
Masalah kewanitaan seperti period pain pun hilang selepas buat detox

7. Sakit Tumit / Kaki Hilang Selepas Detox

Alhamdulillah ini pun ramai yang rasai. Biasalah kan bila kita berlebihan berat badan, mesti akan ada masalah pada kaki. Sakit lutut, sakit tumit dan lain-lain.

Saya pun rasai kesan begini pada tahun 2016 (time buat detox juga), memang serius hilang masalah ni.

Jadi kalau anda pun ada rasai pengalaman yang sama, boleh buat detox dulu.

Sakit tumit / kaki hilang selepas buat detox
Sakit tumit / kaki hilang selepas buat detox

8. Dapat implement gaya hidup lebih sihat

Ini sangat best dan sangat penting. Alhamdulillah kami berjaya bantu ramai orang untuk adapt kepada lifestyle yang lebih sihat.

Penting sebab apa? Sebab dengan gaya hidup sihatlah anda akan dapat kekalkan tahap kesihatan dan tahap berat badan yang normal.

Masalah craving pun hilang selepas buat detox
Masalah craving pun hilang selepas buat detox
Sebelum ini Nescafe mesti ada, selepas buat detox tak perlu lagi
Sebelum ini Nescafe mesti ada, selepas buat detox tak perlu lagi
Bila dah tahu apa masalah dengan makanan kita, mula kita serba salah nak makan sebab tahu kesannya kepada tubuh
Bila dah tahu apa masalah dengan makanan kita, mula kita serba salah nak makan sebab tahu kesannya kepada tubuh
Hormon Ghrelin berfungsi dengan baik, jadi kita makan sedikit pun dah kenyang
Hormon Ghrelin berfungsi dengan baik, jadi kita makan sedikit pun dah kenyang
Boleh makan tapi ramai gagal kawal portion
Boleh makan tapi ramai gagal kawal portion

Anda Berminat? Sertai Jom Detox Jutawan Sekarang!

Nak tahu bagaimana saya buang 21kg dalam masa 6 bulan sahaja? Atau anda ada masalah kesihatan yang memerlukan anda ubah gaya hidup? Ayuh sertai saya di program #JomDetox, boleh wasap saya ya.

Bagaimana Nak Sertai Jom Detox Jutawan?

Sila hubungi 012-2195919 atau klik link di bawah

Klik untuk Sertai Jom Detox Jutawan Shaklee

Semoga perkongsian ini bermanfaat untuk semua dan jika anda ingin mendapatkan produk Shaklee atau menyertai Shaklee boleh hubungi saya dan saya akan membantu anda turut sama berjaya.

Raihanah SID 864679
No tel: 0122195919
Your trusted Shaklee Independent Distributor
Beauty Consultant
Shaklee Gombak

4 thoughts on “Kesihatan Saya Lebih Baik Selepas Jom Detox Jutawan

Leave a Reply to Siti Norhidanah Mohd Miswan Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge