Call nowWhatsapp

Inspirasi MAF Empire: Time Freedom

Bestnya time freedom dengan bisnes shaklee

Alhamdulillah syukur sangat sebab ‘terjebak’ dengan Shaklee. Dari zaman saya bekerja dulu jadi part time bisnes, sekarang dah 3 tahun saya usahakan Shaklee secara full time. Jemput baca kisah saya dalam Shaklee juga dalam link berikut: Kisah Saya Dalam Shaklee.

MLM Shaklee bukan macam typical MLM. Yang sering digembar-gemburkan oleh sesetengah orang:

  • Modal berpuluh ribu – sampai terpaksa buat loan bank.
  • Paksa orang join ahli
  • Paksa orang beli barang
  • Kumpul stok produk banyak-banyak. Last last simpan bawah katil.
  • Jual harga rugi (harga bawah ahli)
  • Meeting larut malam
  • Tayang kereta mewah untuk tarik prospek.

Dan banyak lagi ciri-ciri typical MLM. Distributor Shaklee yang sebenar takde pun ciri-ciri yang disebutkan kat atas tu.

Bisnes Shaklee Peluang Untuk Time Freedom

Saya pernah tulis sebelum ini tentang bagaimana cara nak jadi ahli Shaklee dan buat bisnes Shaklee. Antaranya:

  • Tak perlu simpan stok, malah hanya order apabila terima bayaran daripada customer.
  • Tak perlu dahulukan duit kita pun. Customer bayar, baru kita pos kepadanya. Jangan bagi orang berhutang.
  • Meeting sampai tengah malam lagilah tak pernah. Sebab bisnes Shaklee ni rata-ratanya dijalankan secara online. Kalau ada pun kelas di Shaklee hingga jam 10 malam sahaja, itupun tak wajib.
  • Kebanyakan coaching melalui media sosial sahaja – Facebook, Whatsapp, Telegram dan sebagainya. Langsung tak nak keluar rumah pun takpe.

Lifestyle Seorang Pengedar Shaklee

Seperti saya sebut sebelum ini, peluang yang ditawarkan oleh Shaklee adalah limitless. Sama ada dari segi income, percutian dan sebagainya.

Saya suka tengok master Shaklee yang kerja dia asyik travel je. Travel oversea pulak tu. Dah jadi macam kerja utama. Itu yang Shaklee sponsor, mana yang travel sendiri pun banyak juga.

Terasa-terasa nak travel, book je tiket. Teringat kat mak / ayah, terus drive balik kampung. Bila-bila nak jumpa downline / leaders, terus set jadual, book tiket dan fly.

Travel Percuma dan Mewah Dengan Shaklee jadi impian
Travel Percuma dan Mewah Dengan Shaklee jadi impian
Tiap kali trip Shaklee, makanan mesti mewah. Mahal-mahal
Tiap kali trip Shaklee, makanan mesti mewah. Mahal-mahal

Bila income dah berkepuk-kepuk (dah dapat financial freedom), kita boleh lakukan apa sahaja yang kita sukai tanpa perlu fikir pasal duit lagi.

Dan yang paling penting, selain financial freedom, time freedom pun boleh dapat jika buat Shaklee sungguh-sungguh.

Kalau nak tahu, antara faktor pendorong saya untuk join Shaklee ialah time freedom.

Macam yang saya sebut kat atas tu. Saya suka bila dapat urus masa sendiri tanpa perlu terikat dengan jadual kerja pejabat 8 pagi – 5 petang. Siapa yang bekerja, tahulah macamana kan.

Jadi bila saya start full time buat Shaklee, saya ada masa yang banyak untuk family terutamanya anak-anak. Saya sendiri uruskan hal persekolahan walaupun memang penatlah driving sehari berapa kali untuk urusan hantar / ambil anak sekolah. Kita enjoy je. Tak perlu approval boss lagi.

Time freedom dah dapat. Jadi sekarang on the way untuk dapatkan financial freedom. Ya tak mustahil. 

Alhamdulillah saya dah capai salah satu benefit dari Shaklee iaitu Car Bonus program
Alhamdulillah saya dah capai salah satu benefit dari Shaklee iaitu Car Bonus program

Bagaimana Nak Buat Bisnes Shaklee? Ayuh bersama saya di grup Jutawan!

Sila hubungi 012-2195919 atau klik link di bawah

Klik untuk ketahui bagaimana memulakan bisnes Shaklee

Semoga perkongsian ini bermanfaat untuk semua dan jika anda ingin mendapatkan produk Shaklee atau menyertai Shaklee boleh hubungi saya dan saya akan membantu anda turut sama berjaya.

Raihanah SID 864679
No tel: 0122195919
Your trusted Shaklee Independent Distributor
Beauty Consultant
Shaklee Gombak

8 thoughts on “Inspirasi MAF Empire: Time Freedom

  1. Simpanan Pendidikan Takaful says:

    “Time Freedom “… Ramai yang berkecimpung dalam bidang perniagaan nakkan time freedom ni… tapi tu la disebabkan terlalu cepat nak dapatkan time freedom, jauh tersesat kepada bisnes yang buat skim cepat kaya.. last sekali habis semua tergadai…

    Ramai juga kawan2 yang berjaya dgn bisnes Shaklee ni.. saya tumpang gembira bila tgk diorang supaya dapat apa yang diinginkan melalui cara dan saluran yang betul…
    Simpanan Pendidikan Takaful recently posted…Takaful Keluarga Terbaik Negeri KedahMy Profile

Leave a Reply to hayati suki Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge