ESP untuk kulit cantik dan gebu

By | 20 May 2014

Anda mahu kulit cantik, gebu, licin seperti bayi?

Jauhi kulit bermasalah: jerawat, jeragat, kulit berminyak, tona tak sekata, berparut dll.

Bagaimana?

Sebenarnya saya dulu-dulu pun kategori kulit bermasalah, kulit saya berminyak dan mudah sangat naik jerawat. Takde tempoh yang bebas jerawat.

Dulu-dulu pernah sampai saya jumpa pakar dermatologist di Jalan Pudu, tapi masa tu sebab masih belajar, bajet tak banyak. Sekali jumpa dr sekali dengan ubat around RM300 juga. Mahal tu bagi saya time tu.

After few visit, saya malas nak continue. Saya biarkan je, sampailah kulit ok sikit selepas bersalin. Time ni kulit masih ala-ala berminyak, jerawat ada tapi tidaklah selalu.

Saya start consume Shaklee lepas bersalin anak kedua. Masa ni saya ambil

1. ESP
2. Vita E
3. Vita C
4. B Complex

Set ni selain untuk berpantang dan menyusu, boleh juga untuk rawatan kulit. Saya bertahan continue sampai setahun lebih. Jerawat pun ada tapi sikit-sikit je, kulit kurang dah berminyak. Ramadhan tahun lepas, saya add on:

1. Vivix
2. Shaklee Collagen Powder (SCP)

Sambil-sambil saya ambil untuk kesihatan keseluruhan, saya perguna juga untuk rawatan kulit cantik. Sebab saya percaya kesihatan dalaman akan menyerlahkan aspek luaran kita. Masa ni memang takjub betul. Kulit memang terus jadi lembap je. Takde berminyak dah. Wah memang teruja, disamping tu saya teruja lagi sebab tambahan SCP menyebabkan susu saya masih banyak walaupun time puasa.

Syukurlah. Bermula awal tahun ini pula saya tambah pengambilan Herblax untuk singkirkan toksin. Masa ni alhamdulillah memang jerawat jarang-jarang naik. Memang saya teruja betul. Benda ni saya sedari bila kawan saya puji kulit saya dah makin cantik dan berseri-seri.

Saya tak pakai pencuci atau make up apa-apa. Pencuci muka pula saya baru mula bulan Mac 2014 yang baru ini. Itu pun pencuci sahajalah. Tahan 3 bulan, ni masih ada lagi.

Ini lah saya sekarang, yang tudung biru


Jadi hari ini saya nak sembang berkenaan ESP. Ia salah satu produk untuk rawatan kulit.

Banyak kali dah bagitau kan ESP adalah minuman protein yang diperbuat daripada soya non GMO, 22 asid amino penting untuk badan. Ia juga merupakan minuman yang indeks glisemik rendah. Maksudnya jika kita minum ESP, kita akan rasa kenyang lebih lama.


Kita perlu protein setiap hari untuk bina sel. Parut, kulit mengelupas semua tu tanda sel kulit mati. Macamana kulit nak cantik kan. Badan nak bina semula sel kulit ni ia perlukan protein. Kalau badan kita tak boleh hasilkan protein atau kita ambil protein tak cukup, memanglah berparutlah sampai bila-bila pun. 

Apa kaitan ESP dengan kulit cantik?

1. ESP bantu dapatkan kulit gebu dan sihat

Bila dah ambil protein atau ESP, barulah sel-sel ni sihat. Sebab ada protein untuk kekalkan sel kulit sihat. Kulit menjadi cantik, gebu dan berseri-seri apabila ia mendapat khasiat asid amino penting yang diperlukan oleh badan.

2. ESP membantu memudarkan parut pada kulit

Kulit yang terluka akan membentuk parut. Jika sel kulit kita tak sihat, ia tak dapat ganti sel kulit mati ni dengan yang baru. Sebab tu ia perlu protein atau ESP untuk bina sel kulit baru dan gantikan sel kulit yang mati tu. Kulit pun jadi cantik.

4. ESP mengekalkan tenaga lebih lama, badan lebih cergas.
Disebabkan khasiat ESP juga untuk berikan rasa kenyang lebih lama (GI rendah) dan bertenaga je, secara tak langsung memberikan badan cergas, peredaran darah lebih baik. Justeru kulit pun jadi berseri-seri dan cantik.

Raya nak dekat ni, jom dapatkan set yang sesuai untuk anda. Hubungi saya seperti maklumat tertera ya.

Ingin mencari supplemen yang sesuai untuk diri anda atau keluarga? Atau ingin menjana pendapatan 4-5 angka sebulan hanya dari rumah?

https://www.facebook.com/messages/yourhealthpartner
PM/SMS/Watsapp 0122195919
Emel ahmad.raihanah@gmail.com
Layari blog www.vitamincerdik.blogspot.com
Facebook www.facebook.com/yourhealthpartner
Konsultansi percuma

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge