Call nowWhatsapp

Cara Berpencen Dengan Shaklee

cara bisnes shaklee sampai jadi

Shaklee pun ada pencen ke? Ya ada tau awak.  Awak bayangkan ya. Awak kerja di pejabat selama bertahun-tahun. Jawatan awak tu adakah boleh diwarisi? Tak boleh kan? Artikel ini saya nak cerita tentang cara berpencen dengan Shaklee.

Recurring Income Dari Shaklee

Shaklee ni saya boleh katakan ianya sebagai Recurring income (bukan passive income lagi sebab fix setiap bulan).  Recurring Income dalam Shaklee sangat best sebab ianya UNLIMITED!

Bonus Shaklee telah dipatent justeru tidak boleh ditiru oleh mana-mana syarikat
Bonus Shaklee adalah tak terhad

Awak kerja kuat, bonus awak pun banyak. Lagi ramai orang yang awak tolong, lagi besar income awak. Awak nak income RM100 ribu sebulan? Pastikan awak bantu 5 orang untuk dapat income rm20 ribu sebulan. Senang kan?


Apa Yang Best Bisnes Shaklee?

Ok now, apa bagusnya bisnes Shaklee ni? Kekuatan Shaklee ni, adalah pada REPEAT SALES nya. Maknanya, bisnes Shaklee tidak akan putus-putus kerana setiap masa orang akan cari Shaklee.

Awak tahu, Vivix Shaklee yang selalu orang kata mahal tu pun senang je jual 100 botol sebulan (oleh seorang pengedar)!

Raihanah Bisnes Leader Shaklee
Raihanah Bisnes Leader Shaklee

Kalau sales kita drop, bukan kerana orang dah tak makan Shaklee, tetapi kerana kita yang kurang berkongsi dan tidak reach out more people.


Cara Berpencen Dengan Bisnes Shaklee

Bagaimana kita nak berpencen dengan Shaklee? Ok, ni saya highlight apa steps yang awak perlu buat.

Saya bagi dalam point form ok.

1. Aim Jadi Master Coordinator

Sebab apa kena aim jadi Master Coordinator? Sebab income Master sangat besar. Minima RM20 ribu sebulan, tiada had maksima. Maknanya UNLIMITED! Targetlah berapa income yang awak nak. 
Saya pernah lihat Master Shaklee income RM900 ribu sebulan tau!
Yang RM 100k sebulan pun ramai. Inshaa Allah, my time will come!

2. Mula Beli Hartanah

Kedua. Dengan income yang besar, awak boleh mula beli hartanah. Saya memang sudah ada hartanah bernilai jutaan RM (LHDN pun tahu ni).  Bonus statement Shaklee tu LAKU tau di mana-mana bank. Bukan cikai-cikai.
Buat apa nak kumpul Property?
Passive income beb!
SEWA = 1 rumah sewa RM 1ribu sebulan. Kalau 20 rumah, tak ke RM 20k passive income sebulan?
JUAL = 1 rumah untung RM200k. Siapa nak bagi awak RM200K tunai? 10 tahun kerja pun, belum tentu awak dapat simpan RM 200k. Kecuali awak ni big boss. 

3. Mula Menyimpan di FFA

FFA = Financial Freedom Account
Yang ini kena simpan di fix account. Seperti Islamic Bank, Tabung Haji, ASB etc. Bukan pelaburan tau.
Bila awak ada banyak duit simpanan, awak hanya belanja duit dividen yang awak dapat sahaja. Tak usik pun duit asal.
Kena ingat, cash is KING!
Contohnya kalau awak ada RM 1juta dalam ASB, setiap tahun awak dapat dividen RM 64ribu. Maknanya setiap bulan awak ada RM5300 passive income.
Kalau RM 3 juta simpanan = RM 190ribu dividen = RM15,800 sebulan passive income yang awak dapat
Cara nak cepat dapat RM3 juta simpanan? Aim lah bonus Shaklee besar!
Nak dapat RM 3 juta dlm 5 tahun? Setahun kena simpan RM 600 ribu. Sebulan kena simpan RM 50ribu. Kalau bonus Shaklee RM 100ribu sebulan, apa ada hal nak simpan RM 50ribu sebulan kan? ?

4. Gunakan 5% daripada bonus Shaklee untuk melabur

Jangan gunakan duit simpanan untuk melabur. Simpanan kena fix. Ingat, cash is KING! So cash kita kena kuat. Then , bila simpanan awak kukuh, awak boleh melabur di mana-mana tanpa perlu risau risiko bankrup, risiko saham jatuh dan lain-lain. Jadi aim lah nak besarkan bonus Shaklee setiap bulan.

5. Berpencen Dengan Bonus Shaklee

Yang terakhir, bila empire awak stabil, sebenarnya itu juga adalah passive income awak. Jadikan bisnes Shaklee sebagai alat untuk awak capai 4 perkara di atas. Bila-bila masa sales drop, awak tak kisah pun sebab awak ada income hasil 4 perkara di atas. Jadi boleh elakkan awak lompat buat bisnes lain dari scratch. 
Awak akan stay dan focus je dalam Shaklee, focus je untuk naikkan semula sales group you.

Alhamdulillah saya dah capai salah satu benefit dari Shaklee iaitu Car Bonus program
Alhamdulillah saya dah capai salah satu benefit dari Shaklee iaitu Car Bonus program

So nampak point paling PENTING dari artikel saya ni?

BESARKAN BONUS SHAKLEE awak and you’re one step to become a Millionaire! 

Saya nak berikan anda peluang untuk dapatkan buat bisnes Shaklee dengan sungguh-sungguh supaya awak pun dapat peluang jadi orang kaya Shaklee!

Untuk berbincang dengan saya, sila hubungi 012-2195919 atau klik link di bawah.

Klik untuk Saya Nak Bisnes Shaklee!!

Semoga perkongsian ini bermanfaat untuk semua dan jika anda ingin mendapatkan produk Shaklee atau menyertai Shaklee boleh hubungi saya dan saya akan membantu anda turut sama berjaya.

Raihanah SID 864679
No tel: 0122195919
Your trusted Shaklee Independent Distributor
Beauty Consultant
Shaklee Gombak

6 thoughts on “Cara Berpencen Dengan Shaklee

Leave a Reply to Raihanah Ahmad Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge