Tips Beraya Tapi Kekal Slim, Kolestrol Terkawal

By | 24 July 2014

Raya tak lama lagi dah, kurang 4 hari rasanya. Ada sapa yang dah balik kampung? Mesti ada tu, sebab saya perasan KL agak lengang sejak Isnin lalu. Ok posting sebelum cuti ni saya nak bagi tips sikit bagaimana nak makan beraya tapi masih kekal slim, maintain kolestrol gitu.

Maklumla musim raya dihidang macam-macam kan, kolestrol memang tinggi tu. Memang senang la nak mencanak naik kolestrol, berat badan apatah lagi. Kadangkala kita gi beraya sampai malam. Masa bila perut nak berehat kan.

Tips Beraya Tapi kekal Slim, Kolestrol Maintain
Open House Raya dihidang makanan macam-macam



Baca juga Tips Kurangkan Gemuk Air Dengan Cepat


Tips Makan Ketika Musim Raya


1. Minum air kosong sebelum pergi beraya

Sebelum pergi beraya, pastikan anda minum dulu. Ini untuk berikan signal kepada otak anda bahawa anda dah kenyang. Bila sampai ke tempat raya tu, takla anda balun makan banyak-banyak sebab dah rasa kenyang.

2. Makan sebelum pergi beraya
Selain minum, saya sarankan anda boleh alas perut dulu di rumah sebelum pergi beraya. Sebab sama seperti no. 1.

3. Elakkan makan banyak

Memang hidangan banyak dan pelbagai, namun kesihatan anda perlu dijaga. Jadi elakkan makan terlalu banyak sampai penuh pinggan atau mangkuk. Sebab bukan sebuah rumah je yang anda nak pergi, banyak lagi terutama open house.

4. Makan lebih banyak fiber

Utamakan makan banyak fiber seperti buah-buahan dan sayur-sayuran.

Tapi ada kalanya memang makan main belasah je kan. Selain ikuti tips di atas, anda juga boleh mendapatkan suplemen berikut.

Set Shaklee Untuk Slim dan Maintain Kolestrol


1. Phytocol-ST
2. Lecithin
3. Herblax
4. Omega Guard
5. Alfalfa

Tips beraya tapi kekal slim, kolestrol terkawal
Set Shaklee untuk kekal slim, kawal kolestrol


Sapa nak boleh lagi selit order dengan saya. Jumaat last Shaklee pos. Pos terus ke rumah kampung anda pun boleh.

Anda boleh Beli Sekarang atau hubungi saya untuk keterangan lanjut.



Ingin mencari supplemen yang sesuai untuk diri anda atau keluarga? Atau ingin menjana pendapatan 4-5 angka sebulan hanya dari rumah?

https://www.facebook.com/messages/yourhealthpartner
PM/SMS/Watsapp 0122195919
Emel ahmad.raihanah@gmail.com
Layari blog www.vitamincerdik.blogspot.com
Facebook www.facebook.com/yourhealthpartner
Konsultansi percuma

One thought on “Tips Beraya Tapi Kekal Slim, Kolestrol Terkawal

  1. Ema Johari

    time berpuasa ni lah berat badan bileh turun…ni 4 hari lagi nak raya…kan makan lemang ketupat tak ingat..dalam masa sehari berat boleh naik ni kalau tak control.

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge