Tingkatkan Stamina Dengan Performance Drink Walaupun Berpuasa

By | 30 June 2014

Fuh melalui berpuasa pada hari pertama Ramadhan tahun ini dengan jayanya. Alhamdulillah bumi bertuah juga disimbahi hujan, walaupun ramalan cuaca bulan lepas menyatakan Jun hingga September akan berlaku kemarau. Itulah tanda kekuasaan Allah.

Melalui hari pertama Ramadhan hari ini, saya dah sesuaikan sedikit jadual pengambilan suplemen. Yelah sebab kita hanya ada 2 masa: Sahur dan berbuka. Jadi kena sesuaikannya. Bagi pelanggan-pelanggan saya, jemput hubungi saya untuk dapatkan jadual pengambilan suplemen di bulan Ramadhan ya.

Berpuasa tahun ini lain sikit, sebab melaluinya dengan cuaca yang tak menentu: panas, hujan dan berjerebu. Berjerubu makes it worst. Jerebu ni bawa penyakit, sebab itu disarankan anda tingkatkan imun badan untuk menghadapinya.

Ada juga yang berpuasa jadi lembik terus, tak mampu buat apa, asyik tidur je. Sounds familiar? Itu memang petanda anda sedang berpuasa 🙂 Tapi kita kerja, sekolah, mestilah kita nak cergas juga kan. Time cuti bolehlah nak tidur je.

Tapi bagaimana nak tingkatkan stamina walaupun berpuasa?

Jom amalkan pengambilan Performance Drink. Performance Drink ni, even atlit pun amalkan tau. Ha, nak tahu sebab apa?

1. Performance Drink mempunyai rumusan ekslusif Opticarb yang telah dipatenkan oleh Shaklee, ia terbukti berkesan meningkatkan tenaga otot sebanyak 6 kali ganda. Banyak tak?

2. Memberikan tenaga dan memelihara sirkulasi bendalir dalam otot.

3. Mempunyai lebih 67% otot (sumber tenaga) yang menyediakan tenaga dari 3 jenis karbohidrat dengan segera.

Shaklee mula-mula memperkenalkan Performance Drink pada 1980an oleh saintis Shaklee dan Universiti Yale. Masa tu ada penerbangan Daedalus yang menggunakan kuasa tenaga manusia. Penerbagan ini telah mencipta rekod sebagai pernerbangan berkuasa manusia terjauh iaitu sejauh 72 batu dan rekod ini tak pernah dicabar sehingga kini. 

Maksudnya, menggunakan Performance Drink mampu memberikan tenaga kepada manusia dengan sangat banyak!

Amerika Syarikat juga telah menggunakan Performance Drink untuk angkasawan mereka, NASA.

Selain itu, anda juga boleh membaca berkenaan penggunaan Performance Drink oleh para atlit dalam artikelnya, Pure Performance.

Artikel di bawah pula sumbangan Shaklee Malaysia kepada atlit berbasikal negara.

Shaklee Taja Jelajah Amal Berbasikal 1Malaysia


Sebenarnya selain atlit dan orang yang berpuasa, Performance Drink sangat sesuai buat:

1. Para Atlit
2. orang yang berpuasa
3. Sebelum dan selepas pembedahan
4. Mereka yang bekerja di lapangan dan dalam panas terik
5. Tidur lewat malam
6. Keletihan
7. Cirit birit
8. Tiada selera makan
9. Paras gula rendah

Jika prestasi para atlit boleh meningkat dengan Performance Drink, tentu ianya juga berkesan untuk anda, tambah-tambah lagi untuk berpuasa. Selain beri tenaga, ia juga boleh elakkan anda hadapi dehidrasi.

Performance Drink adalah salah satu daripada Set Puasa Shaklee seperti berikut:

Set puasa shaklee untuk cergas, penghadaman baik dan sendi yang kuat



Bagaimana dengan testimoni pula?


Performance Drink bantu kembalikan kesegaran, elak dehidrasi semasa demam

Performance Drink bantu berpuasa dengan cergas

Performance drink bantu mereka yang kerap tidur lewat


Jom dapatkannya, hari ni baru 1 Ramadhan. Ada 28 hari lagi untuk berpuasa dengan cergas dan bertenaga bersama Shaklee. Hubungi saya ya.

Ingin mencari supplemen yang sesuai untuk diri anda atau keluarga? Atau ingin menjana pendapatan 4-5 angka sebulan hanya dari rumah? 

https://www.facebook.com/messages/yourhealthpartner 
PM/SMS/Watsapp 0122195919 
Emel ahmad.raihanah@gmail.com 
Layari blog www.vitamincerdik.blogspot.com 
Facebook www.facebook.com/yourhealthpartner 
Konsultansi percuma

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge