Call nowWhatsapp

Tingkatkan Selera Anak Dalam 5 Hari

Mealshake

Ok masalah selera anak ni saya rasa masalah universal, hampir semua ibu hadapi anak kurang selera makan. Begitu juga dengan saya. Anak kedua saya ada kurang berat badan, kurang tinggi sekali. Sebelum ini hendak juga dia makan Omega Guard jadi saya yakin kesihatannya baik. Tapi sejak saya bersalin 3bulan lepas beliau sudah tidak mahu makan Omega Guard menyebabkan tahap kesihatannya menurun akhir-akhir ini.

Tapi posting ini bukan berkenaan kesihatan anak, tapi berkenaan bagaimana tingkatkan selera makan anak dalam masa 5 hari sahaja. Saya berjaya buat untuk anak saya sendiri jadi stay tuned.

Kurang selera makan boleh menjejaskan anak

Saya pernah juga tulis posting berkenaan kesan anak yang kurang selera makan kepada pertumbuhan dan kesihatan anak. Selain pertumbuhan lambat, pembelajaran juga boleh terjejas.

Oleh itu, sangat penting masalah ini diselesaikan.

Kurang selera makan menyebabkan kurang berat badan dan menjejaskan pembelajaran
Kurang selera makan menyebabkan kurang berat badan dan menjejaskan pembelajaran

Bagaimana Tingkatkan Selera Makan Anak Dalam Masa 5 hari

Mealshake
Mealshake

Mealshake memang berperanan baik untuk meningkatkan selera makan anak. Mealshake kaya dengan vitamin dan mineral termasuk asid folik, Biotin, kalsium dan magnesium yang diperlukan untuk membina tulang dan sel-sel dalam proses kanak-kanak membesar.

Selain itu Mealshake memberikan 24 jenis vitamin penting daripada vitamin A ke Z dengan mineral dan mineral surih. Mineral sangat penting kepada tubuh untuk meningkatkan kadar penyerapan vitamin dan menjadikan enzim kekal aktif. Ia turut mengandungi lecithin soya yang penting untuk bekerjasama dengan vitamin larut lemak.

Memandangkan ia kaya dengan protein (tanpa laktosa), Mealshake membantu dalam pembentukan sel-sel bagi kulit, kuku, rambut, organ, darah, sel-sel vaksin dan lain-lain. Selain itu ia turut meningkatkan imun kanak-kanak.

Mealshake mengandungi vitamin seperti vitamin A, C, E, zink, selenium. Vitamin ini merupakan komponen anti oksida untuk melawan penuaan. kanak-kanak juga terdedah kepada radikal bebas yang boleh melemahkan sel badan.

Mealshake mengandungi vitamin B Complex, zat besi dan copper yang penting untuk pembentukan sel darah merah yang sihat. Ini membantu meningkatkan warna kulit muka dan mencantikkan kulit anak.

Ia kaya dengan serat larut yang membantu mengeluarkan lemak berlebihan dan bahan buangan daripada kolon dan perut. Justeru Mealshake membantu mengatasi masalah sembelit di kalangan kanak-kanak.

Testimoni Mealshake Bantu Tingkatkan Selera Makan Anak-anak

Testimoni Mealshake tingkatkan selera makan anak
Testimoni Mealshake tingkatkan selera makan anak

Baru-baru ini saya cuba tingkatkan pengambilan Mealshake untuk anak saya, selepas saya berbincang dengan nutritionist Shaklee. Saranan itu saya buat di samping pelbagaikan cara pengambilan Mealshake. Paling anak saya suka jika makan Mealshake bersama dengan Honey Stars atau Cocokrunch kegemarannya.

Yang saya perasan, alhamdulillah lepas 3 hari hingga 5 hari, selera makannya bertambah. Lepas makan nasi, minta makan mee, lepas makan mee, minta makan kokokrunch dan sebagainya. Barulah seronok tengok dia makan. Kalau dulu lari dulu bila kita nak suruh makan.

Mealshake tingkatkan selera makan anak
Mealshake tingkatkan selera makan anak

 

Anda juga alami masalah ini? Jemput hubungi saya untuk saya bantu anda. Lengkap dengan cadangan pemakanan dan aturan supplemen.

Raihanah
SID 864679
No tel: 0122195919

Your trusted Shaklee Independent Distributor

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge
error

Enjoy this blog? Please spread the word :)

RSS
Follow by Email
YouTube
YouTube
Telegram
WhatsaApp