Testimoni SLE dengan vivix

By | 14 August 2013
Testimoni Vivix untuk SLE

Sedikit perkongsian yg saya ingin syerkan di sini, semoga memberi manfaat.

Assalamualaikum..

Just nak berkongsi cerita pasal adik saya yang mengidap SLE. Kesan daripada SLE tu, buah pinggang adik saya tak berfungsi dengan baik..Bermula pada tahun 2011 sampai hari ni, setiap hari dia akan buat dialisis air setiap 6 jam (4x sehari) di rumah..

Peralatan semua hospital sediakan tapi bekalan air kami perlu beli dari hospital..dapat bekalan ubat hospital seperti prednisolone, ubat darah tinggi..kalsium..etc..pernah sekali darah tinggi dia naik sampai takde bacaan..terlampau tinggi..urat mata hampir rosak..Keluar masuk hospital jgn cakap la..setahun terpaksa tangguh pengajian…Tapi syukur, semangat dia masih kuat dan keinginan untuk hidup cam org lain sgt tinggi..Dia sekarang sudah bekerja dan saya berterima kasih pada bosnya yg faham dgn masalah adik saya tu..

Bila dah mula aktif dengan Shaklee, saya bagi adik saya makan omega..sebab masa tu tgh promo, jadi ambil la peluang..saya paksa dia makan..setiap hari saya akan telefon tanya omega dh amik ke belum.Sampai kadang2 tu saya tak percaya dia makan, saya double conferm ngan mak abah..Pesan suh dia makan..saya kakak yang garang..huhu..Saya cakap kat mak, kita kena cuba walau mcm mana cara sekalipun..Mak saya tak setuju sebab harganya agak mahal..tapi bila dh explain, dan bertegas nk jugak dia cuba..mak saya akur..

Jadi permulaan dia mkn omega 1biji sehari..Ada healing crisis jugak..dia jadi haus sgt2 (nk minum air byk tak boleh, kidney problem)..mengantuk..letih..pening..2minggu lepas tu dh ok..Sampai satu masa darah tinggi dia naik, sampai kena tahan hospital..kuar dari hosp pun bukan sihat sepenuhnya, masih pening2 jugak..Saya ckp kat dia, amik 2 bj omega setiap hari untuk turunkan tekanan darah..ALHAMDULILLAH.. tekanan darah dia turun..Start dari tu keyakinan pada suplement Shaklee semakin meningkat..tapi of coz semuanya adalah kuasa Allah..yang penting kita berusaha bukan tunggu dan lihat je..Ubat/Suplemen cuma sebagai alat..ALLAH la yang beri kesihatkn pada badan kita..

Lepas tu saya bagi Oste plak..sebab dari pembacaan saya org yg ada kidney failure tak bleh amik susu sgt (mohon dibetulkan kalau salah..) untuk keperluan kalsium badan dia..sbb mak ckp asik sakit urat je adik saya tu..dia memang malas nk bgtau saya, sbb nnt saya mesti suruh mkn suplement..menyampah agaknya..tapi percaya la AKU SAYANG KAU dik..

Tapi ni cerita paling gembira saya nk kongsi..

Sekarang Adik saya dh tak perlu buat dialisis air setiap 6 jam..doktor kurangkan jadi 8 jam..maknanya 3x je sehari..berita ni saya baru dpt malam tadi..ALHAMDULILLAH..menitik air mata dengar..walaupun baru dikurangkan jadi 3..semoga dia semakin berkurang..ini kerana kesan dari SLE tu ia meningkatkan blood urea nitrogen (BUN) dan creatinine dalam buah pinggang..Doktor ckp creatinine yg ada dh kurang.(saya pun tak paham ape benda tu, tapi yg penting kesihatan adik saya dh meningkat) .Kalau sebelum ni, sehari lebih kurang 3x je dpt buang air..Sejak 2 menjak ni dekat 5x sehari masuk tandas..

Nak tau tak apa yg saya paksa adik saya makan pulak ?? VIVIX ..belum pun habis sebotol. Kesan nye menggembirakan saya sekeluarga. Dia cakap sepanjang ganti puasa tak letih, tak haus..ada je tenaga..siap bleh tolong mak buat kuih untuk jualan utk bazar ramadhan lagi..Badan pun dh slim skit sbb dia kata tak lapar..

Walaupun proses perubahan ni masih baru saya tetap berdoa pada Allah bagi kesihatan yang sepenuhnya pada adik saya..Ya Allah makbulkanlah doa hamba Mu ni Ya ALLAH…

Disclaimer:

Testimoni diatas adalah bersifat peribadi. Keputusan mungkin berbeza bagi setiap individu. Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnosis, merawat, menyembuhkan mencegah sebarang penyakit.

Sentiasa berunding dengan doktor anda sebelum anda mengambil produk.

Berminat untuk dapatkan produk Shaklee? Ayuh hubungi saya sekarang!

Sekiranya anda mencari hidup yang sihat dan berpanjangan, Shaklee telah membuktikan bahawa produk kami boleh memberikan hidup yang lebih sihat, bertenaga, muda pada tahap selular. Pilihan di tangan anda, saya telah pun memilih yang terbaik dan saya yakin anda juga akan memilih yang terbaik. Jadi inilah kenapa #WhyIShaklee

Semoga perkongsian ini bermanfaat untuk semua dan jika anda ingin mendapatkan produk Shaklee atau menyertai Shaklee boleh hubungi saya dan saya akan membantu anda turut sama berjaya.

Raihanah  SID 864679
No tel: 0122195919
Your trusted Shaklee Independent Distributor
Coach Detox Anda
Shaklee Gombak

Disclaimer: This website is not intended to replace professional consultation, diagnosis, or treatment by a licensed physician. If you require any medical related advice, contact your physician promptly. Information at vitamin-cerdik.com is exclusively of a general reference nature. Do not disregard medical advice or delay treatment as a result of accessing information at this site.

Penafian: Laman web ini tidak bertujuan untuk menggantikan nasihat profesional, diagnosis, atau rawatan oleh pakar perubatan berlesen. Jika anda memerlukan sebarang nasihat berkaitan perubatan, hubungi doktor anda dengan segera. Maklumat di vitamin-cerdik.com.com adalah semata-mata bersifat rujukan umum. Jangan mengabaikan nasihat perubatan atau kelewatan rawatan akibat daripada mengakses maklumat di laman web ini.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge