Tangani Sakit Kulit, Kurap dan Gatal Dengan Set Kulit Shaklee

By | 5 June 2014

Macam-macam sakit kulit seperti kegatalan, sakit kurap atau psoriasis, bagaimana tanganinya?

Saya bawa contoh dalam posting ini berkenaan penyakit kurap. Psoriasis dan kegatalan insyaAllah dalam artikel lain. Cuma set penyelesaian Shaklee untuk penyakit-penyakit ini hampir sama saja.

Adoila, ni memang satu masalah memalukan selain buasir. Kalau nak jumpa doktor pun malunya… betul tak. Sapa ada experience camni? Anda ada masalah kurap, dan tak tahu bagaimana tanganinya? 

Masalah kurap ni memang sendiri-sendiri tanggung la, sebab nak bagitau orang lain macam memalukan sikit. Alangkan masalah jerawat yang terpampang kat muka tu pun kita dah malu, apatah lagi masalah kurap ni. Tapi jangan risau, sebab tu kita ada online bisnes. Masalah seperti ni offline je bincang kan. Haa jangan tak tahu ada orang kena kurap sampai 6 bulan! Kesian!

Kurap merupakan penyakit kulit disebabkan oleh jangkitan kulat (rujuk artikel “Kurap“). Kurap juga ada beberapa jenis contohnya kurap badan, kurap muka dan kurap kulit kepala. Owh macam-macam pulak ada ni. 

Kurap muka

Kurap badan


Orang yang dijangkiti kurap akan mengalami gatal-gatal di bahagian yang dijangkiti, kemerah-merahan terutama pada waktu panas. Ha jangan tak tahu pula, kurap ni boleh berjangkit. Melalui sentuhan atau kulat yang terkena pada pakaian. Jadi hati-hatilah.

Tips tangani kurap

1. Pastikan anda pakai pakaian yang mudah melekat pada badan

2. Kerapkali tukarkan pakaian anda.

3. Pakaian yang anda guna perlu diasingkan dan dibasmi kuman dengan cara rendam dalam air mendidih.

4. Jangan garu-garu di tempat jangkitan

5. Gunakan sabun yang mempunyai pH yang neutral

Set Kulit Shaklee 

Set kulit shaklee juga boleh digunakan kepada pesakit kurap. Apa setnya? Mungkin sedikit berbeza:

1. Nutriferon untuk meningkatkan sistem pertahanan badan, melawan jangkitan kuman

2. Vita E Complex untuk memperbaiki kulit yang telah rosak disebabkan kurap

3. Garlic bertindak sebagai antibiotik semulajadi, elak jangkitan dan matikan kuman

4. Zinc untuk pemulihan luka pada kurap tersebut.

Testimoni?

Alhamdulillah pesakit yang menderita sakit kurap selama 6 bulan akhirnya pulih selepas 1 minggu mengambil set di atas. Semuanya atas keizinan Allah jua.

Testimoni kurap pulih dengan Set Kulit Shaklee



Masalah-masalah kulit yang lain seperti psoriasis dan lain-lain pun boleh insyaAllah ditangani menggunakan set kulit shaklee ni.

Jom cepat dapatkan set anda sekarang.

Set Kulit Shaklee untuk kulit gatal, kurap dan psoriasis


Ingin mencari supplemen yang sesuai untuk diri anda atau keluarga? Atau ingin menjana pendapatan 4-5 angka sebulan hanya dari rumah? 

https://www.facebook.com/messages/yourhealthpartner 
PM/SMS/Watsapp 0122195919 
Emel ahmad.raihanah@gmail.com 
Layari blog www.vitamincerdik.blogspot.com 
Facebook www.facebook.com/yourhealthpartner 
Konsultansi percuma

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge