Tag Archives: wahm

2 Minggu Jadi Work At Home Mother

By | 14 December 2016

Menjadi work at home mother atau #WAHM memang mesti menjadi impian setiap ibu. Duit masyuk sambil ada di rumah menjaga anak-anak. Bagi saya pula, lama juga saya inginkan bila tengok ramai rakan-rakan jadi #WAHM terutama master dalam Shaklee. Kadang itu, walaupun bekerja dan saya bercuti, saya perasan kesukaran untuk uruskan rumahtangga dan kerjaya pada satu masa. Almaklum, bila… Read More »

Disember 2016 Cabaran Baru Permulaan Sesuatu Yang Baru

By | 1 December 2016

Bagi yang adalah rakan facebook saya, saya ada upkan status semalam berkenaan hari terakhir saya bekerja di sebuah syarikat ICT semalam. Tamatnya 30 November 2016 maka berakhirlah perkhidmatan saya di syarikat tersebut selama 16 tahun. Saya mula bekerja di syarikat tersebut sebaik saya tamat belajar pada tahun 2002. Dan terus setia sehingga semalam, iaitu 16 tahun. 16 tahun… Read More »

Dulu dan Sekarang: Anda bila lagi?

By | 12 April 2014

OK saya ingin berkongsi gambar di bawah ni. Ini adalah perbandingan salah seorang pengedar Shaklee, dulu bekerja makan gaji, kini bekerja WAHM dengan pendapatan lima angka. Nak enam angka pun boleh tu.Gaji beliau ketika berhenti bekerja adalah sekitar 4 angka, namun selepas menyertai bisnes Shaklee terus melonjak ke lima angka. Ha.. melopong dah tu. Terbakar tak rasanya?Ramai lagi… Read More »

Mengapa Shaklee menjadi pilihan

By | 10 April 2014

Tadi sempat godek-godek FB saya dari tahun 2012. Tahun itu seingat saya memang tahun yang sangat mencabar fizikal, minda dan emosi saya. Mungkin pada umur saya masa tu dan situasi menyebabkan saya tak mampu nak uruskannya dengan baik. Masa tu;1. Ada anak kecil bawah 1 tahun. Dan abang berumur 4 tahun2. Terpaksa balik lewat setiap hari, keluar pun… Read More »

Tips pengurusan masa sebagai seorang WAHM.

By | 11 January 2014

Tips pengurusan masa sebagai seorang WAHM.http://www.youtube.com/watch?v=ElI9r_-4rlE Kata bijak pandai… BUKTI sesuatu kejayaan itu boleh dicapai bila mana dah ada orang lain dah berjaya melakukannya atau berjaya mencapainya.Dalam Shaklee, terutama dlm grup Jutawan, kita ada byk BUKTI kejayaan. Ingin mencari supplemen yang sesuai untuk diri anda atau keluarga? Atau ingin menjana pendapatan 4-5 angka sebulan hanya dari rumah?https://www.facebook.com/messages/yourhealthpartnerPM/SMS/Watsapp 0122195919Emel ahmad.raihanah@gmail.comLayari… Read More »