Tag Archives: vivix

Asid Ellagic Bantu Kurangkan Kesan Kemoterapi

By | 9 August 2016

Asid Ellagic Bantu Kurangkan Kesan Kemoterapi Hari ini dalam grup coaching kami riuh pasal kesan Vivix ke atas pesakit kanser. Saya teruja hendak kongsikan perkara ini kerana saya pun baru semalam ada pesakit kanser hubungi saya bertanyakan tentang Vivix. Biasa kami sebagai pengedar, tentulah akan study dahulu berkenaan produk dan penyakit. Walaupun kami tidak boleh capai tahap doktor… Read More »

Resveratrol dan Cucurmin Membantu Merawat Sopak / Vitiligo

By | 27 July 2016

Resveratrol dan Cucurmin Membantu Merawat Sopak / Vitiligo Alhamdulillah dapat akhirnya luangkan waktu untuk buat posting. Lepas raya agak sibuk dengan urusan peribadi. Antaranya menjaga anak-anak tidak sihat (lepas raya daripada kampung 2 orang anak tidak sihat) dan urusan kematian. Untuk pengetahuan, nenda saya yang masih ada (mak kepada abah) sudah meninggal dunia minggu lalu Selasa 19 Julai… Read More »

Jerawat Teruk Akhirnya Hilang Selepas 3 Bulan

By | 13 July 2016

Jerawat Teruk Akhirnya Hilang Selepas 3 Bulan Saya ada seorang customer ni, mari kita namakannya sebagai Siti. Siti hubungi saya kira-kira bulan Mac 2016 yang lalu untuk masalah jerawatnya yang teruk. Saya cadangkannya Set Kulit bersama-sama dengan Vivix, Herblax dan detox. Siti juga ada ambil set Nutriwhite sekali. Saya selalu hubungi beliau untuk ketahui perkembangannya. Sebab kalau ada… Read More »

Cara Kurangkan Visceral Fat Dengan Mudah dan Selamat

By | 8 June 2016

Ada sapa tahu apakah visceral fat? Saya tahu pasal visceral fat ini baru juga tahun lepas. Masa itu dikhabarkan visceral fat ini memang membahayakan kesihatan. Saya pernah cakap kan saya kadang itu ada rasa degupan kuat pada dada yang berlaku jarang, tapi ada. Walaupun saya rajin amalkan suplemen, tapi ia masih berlaku. Menyedarinya tahun lalu, baru saya faham… Read More »

Cara Memperlahankan Penuaan Dan Melindungi Daripada Penyakit Kronik

By | 21 April 2016

Saya bagi gambar 2 kasut ini, bagi anda sendiri yang mana satu jadi pilihan anda? Kalau saya, sudah tentulah saya inginkan kasut yang baru, masih baru dan sentiasa baru walaupun sudah dipakai lama. Kunci kepada perkara ini adalah perlahankan penuaan. Penuaan bukan untuk kulit kita nampak muda semata-mata, tetapi mengelakkan dan memperlahankan penuaan pada sel kita agar kita… Read More »

Perlukah Saya Detoks?

By | 14 April 2016

Perlukah Saya Detoks? Bila orang bercakap tentang detoks, saya jarang ambil kisah. Sebab saya rasa saya cukup sihat. Saya belum berada di atas katil hospital. Apa nak kisah? Hmm, betul ke? Korang pun macam tu jugak? Harini saya nak kongsikan checklist untuk saya dan kawan-kawan. Check diri adakah kita perlu detoks. Jika kita mengalami salah satu perkara dibawah,… Read More »

Vivix dan ESP Bantu Rawati Sopak

By | 12 April 2016

Vivix dan ESP Bantu Rawati Sopak Sejak artikel saya berkenaan sopak pertengahan Disember 2015 lalu, ramai juga pesakit sopak tampil untuk mendapatkan set Vivix dan ESP bagi membantu mereka merawati sopak. Bagaimana Sopak Boleh Berlaku Memang betul ada beberapa punca yang menyebabkan sopak, antaranya adalah: Penghasilan antibodi yang menyerang melanosit di badan pesakit sendiri Kemusnahan melanosit dengan tersendiri… Read More »

Shaklee Membantu Merawati Kanser

By | 8 April 2016

Shaklee Membantu Merawati Kanser Sudah agak lama saya menyimpan hasrat untuk menulis berkenaan kanser. Kanser penyakit yang sangat ditakuti, termasuklah strok dan diabetes. Namun berbanding diabetes, peratus pesakit kanser untuk sembuh adalah lebih tinggi. Banyak kali ingin menulis berkenaan ini, tetapi saya tangguhkan sebab rasa tidak konfiden. Bukan tidak konfiden dengan Shaklee, tetapi pesakit kanser biasanya akan terbuka… Read More »

Rawatan Alternatif Bell Palsy

By | 11 February 2016

Rawatan Alternatif Bell Palsy Sudah agak lama saya hendak tuliskan berkenaan Bell Palsy, hajatnya bulan Januari 2016. Tetapi sudah lajak ke bulan Februari 2016 pula. Tetapi tak mengapalah, ada hikmahnya itu. Saya tahu lebih dekat tentang penyakit ini sejak tahun lepas apabila ada suami kepada mak usrah saya yang terkena dengan penyakit ini. Masa itulah saya pun dimaklumkan bell… Read More »

Buta Disebabkan Diabetes: Retinopati Diabetes

By | 10 February 2016

Buta Disebabkan Diabetes: Retinopati Diabetes Saya pernah jumpa kawan-kawan yang saya bekerja bersama mempunyai diabetes sehingga tahap mata sudah rabun. Ada kala dia masih boleh datang ke pejabat, tetapi ada banyak masa yang mata tidak nampak langsung sehingga menjejaskan komitmen kerja. Masalah buta mata disebabkan diabetes disebut sebagai retinopati. Tengok dulu gambar dibawah. Penglihatan normal vs RETINOPATI. Retinopati… Read More »