Tag Archives: vivix

Resveratrol Bantu Melegakan Sakit Lutut

By | 15 March 2017

Ramai juga mengeluh bila sudah lama Advanced Joint Health Tablet (AJHT) telah tiada di pasaran. Abah dan mama saya pun sebenarnya pengguna tegar AJHT, tapi sejak bertahun-tahun AJHT sudah putus harap hendak menunggu. Jadi mereka teruskan dengan suplemen sediada. Anda mungkin masih belum betul-betul tahu lagi sebenarnya Vivix juga baik untuk kesihatan sendi dan lutut. Amboi macam-macam kan… Read More »

10 Tips Untuk Sihat Di Usia Tua

By | 27 February 2017

Dalam Business Leader Conference baru-baru ini, ada seseorang yang saya sangat kagum. Eh mestilah abam Roger Barnett, CEO Shaklee Corporation. Umur beliau 58 tahun, tapi kelihatan seperti 30an. Kalau anda hendak tahu, beliau sangat komited dengan suplemen. Saya pun tidak seperti beliau. Apabila menghadiri apa-apa majlis, walaupun saya ada bawa bekalan suplemen, saya akan skip saja, dengan alasan,… Read More »

Vivix Mengandungi Semua Nutrisi Harian

By | 24 February 2017

Ada customer hubungi saya bertanya berkenaan kandungan nutrisi dalam Vivix. Banyak soalannya antaranya: Adakah cukup ambil Vivix sahaja, tidak perlu ambil suplemen lain. Nak ambil lain-lain macam banyak je Adakah Vivix mengandungi potassium Jadi posting kali ini saya ingin kongsikan dengan anda berkenaan nutrisi yang terdapat di dalam Vivix. Benarkah Vivix Mengandungi Semua Nutrisi Harian? Setiap hari kita… Read More »

Pemakanan Tinggi Resveratrol Tidak Membantu Kesihatan

By | 23 January 2017

Resveratrol adalah sejenis antioksidan yang terdapat dalam wain merah dan makanan tertentu, telah disebut-sebut sebagai satu cara semula jadi untuk melambatkan penuaan, melawan kanser, obesiti, penyakit jantung dan kencing manis. Soalnya bagaimana makanan tinggi resveratrol dapat membantu meningkatkan kesihatan? Penemuan Resveratrol Resveratrol ditemui pertama kali oleh Dr David Sinclair (sekarang profesor genetik di Sekolah Perubatan Harvard) pada 2003… Read More »

Jaga Makan Tapi Kenapa Masih Kena Penyakit Kritikal?

By | 16 January 2017

Saya ada terbaca komen seorang anak bagaimana ayahnya mengalami penyakit alzheimer sedangkan ayah seorang yang menjaga pemakanannya. Kes di atas bukan baru. Saya ada kawan beberapa tahun lalu. Kira pangkat makciklah. Umurnya kalau beliau masih hidup sekitar 50an. Beliau cantik walaupun telah berusia 40an ketika itu. Seorang yang menjaga makan, ais tak minum langsung, suka makan ulam-ulaman, pengamal… Read More »

Polifenol dan Manfaat Kepada Manusia

By | 12 January 2017

Salah satu manfaat dalam Vivix adalah polifenol. Polifenol bersama dengan resveratrol ini telah dipatent oleh Shaklee. Bermakna tiada syarikat boleh membuat produk berasaskan resveratrol dan polifenol. Tapi tahukah kita apakah polifenol dan bagaimana ia bermanfaat untuk kita? Apakah polifenol? Polifenol adalah fitokimia, bermakna sebatian yang terdapat dengan banyaknya dalam makanan semulajadi yang mempunyai sifat antioksidan. Terdapat lebih daripada… Read More »

Gabungan Resveratrol dan Polifenol Jadikan Vivix Antipenuaan Terbaik

By | 9 January 2017

Tahukah anda, Vivix merupakan sebatian resveratrol anti penuaan paling berkuasa, paling tulen dan paling kuat zaman ini. Dalam kajian makmal, bahan-bahan dalam Vivix telah menunjukkan memberikan kesan positif melalui empat mekanisme utama penuaan selular. Soalnya, begitu banyak suplemen berasaskan resveratrol di pasaran, tetapi kenapa anda perlukan Vivix? Mengapa Vivix lebih baik berbanding semua resveratrol lain di pasaran? Dr.… Read More »

7 Cara Vivix Bantu Rawatan Sakit Buah Pinggang

By | 7 November 2016

Banyak info telah saya ketengahkan dalam beberapa posting saya berkenaan Vivix boleh membantu rawatan penyakit buah pinggang. Namun, mungkin menjadi persoalan kepada pesakit atau ahli keluarga, bagaimana Vivix boleh membantu rawatan sakit buah pinggang. Dalam artikel kali ini saya jelaskan lebih terperinci. Apakah Resveratrol Ada suatu bahan dalam Vivix iaitu resveratrol. Resveratrol adalah sejenis antioksida – polifenol, yang didapati… Read More »

Promosi Shaklee Oktober 2016

By | 6 October 2016

Lambat sikit saya update berkenaan promosi Oktober 2016 bagi produk Shaklee. Banyak yang menarik bulan ini dan tentunya untuk pengguna Shaklee semua. Promosi Shaklee Oktober 2016 1. Omega Guard Minyak ikan Omega 3 daripada Shaklee membekalkan asid lemak Omega 3 untuk keperluan setiap peringkat umur termasuk: Bayi dalam kandungan (melalui ibu) Bayi menyusu (melalui penyusuan) Kanak-kanak Remaja Orang… Read More »

Bagaimana Resveratrol Membantu Merawat Kanser

By | 8 September 2016

Bagaimana Resveratrol Membantu Merawat Kanser Bertahun-tahun lalu saintis telah menemui bahan semulajadi yang memberi kesan positif untuk semua peringkat kanser serta mempunyai kesan pencegahan. Bahan semulajadi tersebut adalah resveratrol yang merupakan sejenis polifenol yang apabila diberikan dalam dos yang tinggi berkemampuan menutup dan membantu merawat kanser. Caranya adalah dengan memotong pembentukan salur darah baru yang diperlukan untuk pertumbuhan tumor. Apakah Polifenol?… Read More »