Tag Archives: vivix shaklee

Promosi Shaklee Sempena Hari Malaysia 2017

By | 12 September 2017

Berita panas-panas ni. Nak tahu tak Shaklee ada buat promosi sempena Hari Malaysia 2017 iaitu Sabtu ini. Promosi ini 1 hari sahaja, justeru kena cepat-cepat order daripada SID kesayangan anda, saya la siapa lagi. Promosi Shaklee Sempena Hari Malaysia 2017 Apa promosi yang best tu? Vivix la apa lagi. Harga jual Vivix adalah RM503 sebotol, kalau 2 botol… Read More »

Keradangan dan Risiko Penyakit Kronik

By | 6 September 2017

Ada yang komen minta saya jelaskan berkenaan keradangan yang saya selalu sebut dalam kebanyakan posting saya. Radang, meradang, teradang, semua sama sahaja. Orang meradang tu, samalah suku sakat keradangan juga. Harap penjelasan di bawah dapat dimanfaatkan sebaiknya. Apakah Keradangan Keradangan adalah proses di mana sel-sel darah putih dan bahan-bahan yang dihasilkannya melindungi kita daripada jangkitan dengan organisme asing,… Read More »

Manfaat Ellagic Acid Dalam Anggur Muscadine

By | 4 September 2017

Lama rasanya saya tak menulis tentang Vivix. Sebelum itu saya ucapkan Selamat Hari Raya Aidiladha kepada semua pembaca Muslim. Hari ini hari ketiga Tasyrik bermakna hari terakhir kita boleh membuat ibadah korban. Tahun ini saya beraya di Kuala Lumpur sahaja. Jadi ibadah korban tentulah dibuat di masjid / surau. Alhamdulillah berjalan dengan lancar walaupun ada perkara soal pembahagian… Read More »

Bengkak Buah Pinggang Dan Risikonya

By | 25 August 2017

Baru-baru ini ada customer yang hubungi saya berkenaan masalah bengkak buah pinggang. Pada mulanya saya kurang jelas mengenainya, namun setelah saya kaji dan baca daripada beberapa sumber, saya rasa elok saya kongsikan kepada anda. Ini supaya anda juga mendapat maklumat tentang penyakit ini. Buah pinggang adalah penapis badan kita. Kedua-dua organ berbentuk kacang itu adalah sistem penyingkiran sisa… Read More »

7 Manfaat Kesihatan Quercetin

By | 17 July 2017

Sana-sini orang bercakap tentang superfood kan. Superfood dikatakan sangat bagus untuk diambil. Superfood utama adalah seperti wain merah, teh hijau, kale dan blueberry . Tapi tahukah anda apakah persamaan mereka? Jawapannya adalah quercetin. Quercetin adalah sebatian semulajadi yang memberikan manfaat kepada apa yang kita cari iaitu umur panjang, kesihatan jantung, ketahanan, sistem kekebalan tubuh dan banyak lagi. Penyelidikan… Read More »

Vivix Shaklee: Penjelasan Dari Ketua Saintis Shaklee

By | 12 June 2017

Baru-baru ini memang agak viral berkenaan Shaklee dan Vivix di media sosial. Teruk kena serang, tapi alhamdulillah dan insyaAllah biarlah Allah yang tunjukkan kebenarannya. Kadangkala tidak guna juga untuk bertengkar dan berhujah pada saat masing-masing degil hendak menegakkan pendirian masing-masing. Jadi lebih baik diam, teruskan kerja dan bisnes seperti biasa. Namun saya tidak boleh berhenti daripada mendapatkan maklumat… Read More »

Vivix Shaklee: Kelebihan, Fungsi, Kajian Klinikal dan Testimoni

By | 10 June 2017

Vivix Shaklee: Kelebihan, Fungsi, Kajian Klinikal dan Testimoni Dalam artikel ini saya berkongsi dengan anda segala yang anda perlu tahu berkenaan Vivix Shaklee seperti kelebihan, fungsi, kajian klinikal. testimoni dan mengapa Vivix Shaklee perlu menjadi pilihan anda. Artikel ini memang agak panjang kerana banyak maklumat berkaitan Vivix Shaklee yang ingin saya kongsikan dengan anda. Apakah Vivix Shaklee Vivix™… Read More »

Vivix Shaklee dan Perlindungan DNA

By | 18 May 2017

Vivix Shaklee dan Perlindungan DNA Ramai juga yang tertanya-tanya apa kaitan Vivix Shaklee dengan perlindungan DNA. DNA tu apa? Jadi dalam posting kali ini saya sertakan bagaimana Vivix Shaklee dikatakan dapat memberikan perlindungan kepada DNA kita. Apakah DNA Daripada Wikipedia, Asid Deoksiribonukleik (DNA) merupakan komponen kimia utama kromosom dan merupakan bahan yang menghasilkan gen. Ia kadang kala dipanggil… Read More »

17 Manfaat Kesihatan Vivix Shaklee

By | 17 May 2017

17 Manfaat Kesihatan Vivix Shaklee Mesti ramai yang dah tahu tentang Vivix Shaklee kan? Vivix Shaklee adalah produk premium hebat yang mengandungi campuran bahan resveratrol dan 15 jenis polifenol daripada anggur muscadine dan 3 lagi ramuan yang memberikan banyak manfaat kepada kesihatan. Vivix Shaklee telah dibangunkan dan dikaji berulang kali untuk mendapatkan manfaat kesihatan yang optimum. Dalam artikel… Read More »

Cara Cepat Pulihkan Luka Melecur Tanpa Parut Jelas

By | 5 May 2017

Cara Cepat Pulihkan Luka Melecur Tanpa Parut Jelas Saya telah kongsikan maklumat berkenaan melecur, tahap-tahap melecur dalam posting sebelum ini. Cuma dalam posting itu cuma lebih banyak bagaimana untuk pulihkan luka melecur, tapi bagaimana hendak pulihkan luka melecur tanpa parut jelas? Parut yang paling ramai ambil berat. Rupanya hodoh dan mengingatkan kita kepada peristiwa sedih yang berlaku, betul… Read More »